Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITSZURET_2018_580x415px.jpg
Forrás: ITB

Még kiskoromból emlékszem, ahogy a nagyapám a mezőgazdasági munka rejtelmeire tanított. Volt sok minden, amit egy gazdának tudnia kellett, és egy kisgyermek figyelmét lekötötte.

Az egyik nagy tanulság, amire emlékszem, egy példabeszéd volt arról, hogyan lehet elrontani a kimért porciót egy-egy vetés alkalmával. Kis területről beszélünk természetesen, nem több hektáros felületen gazdálkodott a család. Nagyapám viccesen mesélte a történetet, hogy amikor kezdték látni az első eredményeket, a termés kezdett megjelenni, azonnal meg tudták mondani, ki vetett a családból. Hiszen akkoriban az adagot nem tudományosan, hanem tapasztalati alapon mérték ki, és minden jó gazda tudta, hogy egy adott négyzetméterre hány marék vetőmag szükséges. Azt viszont már senki sem tudta, hogy a „marék”, mint mértékegység mit is jelent pontosan, és persze, ha az asszony vetett, vagy a gyerekek segítettek be, a termés ritkább lett. Ha egy nagy markú ember szórta a magot, akkor meg túl sűrűre sikeredett, de ezen csak jót mosolyogtak az eredmény láttán, vagy néha kicsit bosszúsak voltak maximum.

A mezőgazdaság azóta óriási fejlődésen ment keresztül, és a versenyképesség már nem ilyen egyszerű elemeken múlik. A digitalizáció itt is megjelenik és sok esetben verseng a tapasztalati élményekkel, a hagyományokkal.
A rendezvény arra a feladatra vállalkozik, hogy beavassa látogatóit Magyarország Digitális Agrár Stratégiájába. Célunk, hogy vendégeink első kézből értesüljenek az agrárium digitalizációjával kapcsolatos kormányzati szándékokról, és kapjanak egy sor konkrét, azonnal hasznosítható informatikai, humán és finanszírozási információt is a Mezőgazdaság 4.0-ra történő felkészüléshez.

Helyszín: Demjén

Időpont: 2018. október 2-3.

Ugrás az esemény oldalára


Kapcsolódó anyagok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Loncsár Tibor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: