Menü

Eseménynaptár

HH_2018_nyito_580px1.jpg
Forrás: ITB

Egyszer volt, hol nem volt, nem is kellett az Óperenciás tengeren átkelni ahhoz, hogy e tanulságos mese szem- és fültanúi legyünk. A kockák világában jelentős változás következett be, amelyre nem találtak megoldást a legnagyobb szakemberek sem. A kockák kevesen voltak, ráadásul még piaci átalakulás is sújtotta életüket. De a kockák földjén volt egy alapvető, ki nem mondott, le nem írt szabály: kockákkal csak kockául lehet beszélni, kockaproblémát csak kocka tud megoldani! De a hagyományos kockafelfogás már nem volt elegendő, nem hozott eredményt.

Persze, mint mindig, itt is akadtak kivételek, akik – bár kockák voltak – tudtak fejlődni, változni és új irányokat venni, de nem ez volt a jellemző. Sajnos, a legtöbb jól bevált megmondó ember nem ismerte ki magát az új helyzetben, nem értette az új világot. Azt sem értette, hogy talán már nem is kockán kell gondolkodni, és talán a kockák földjén túlról kellene a megoldást hozni.

Az ICT-szektorban hatalmas változások mentek végbe, melyek során sok, jól bevált szakember elbukott. Helyükre megpróbáltak a cégek új erőt behozni, de a hagyományos céges és fejvadász felfogásnak köszönhetően ugyanabban a mókuskerékben szaladgálva, egy másik ICT-cég jól bevált, változni ugyanúgy nem képes vezetőjével gondolták a szemléletmód-váltást. Ennek is köszönhető, hogy annak ellenére, hogy az ICT-területen több cég hihetetlen fejlődést mutatott be az elmúlt évek során, a legtöbben egyhelyben topognak, a válság óta sincs meg az igazi áttörés, valódi új irányokba történő elmozdulás. Ennek is köszönhető, hogy a modernebb és felkészültebb szakemberek egyre inkább szektoron kívüli menedzserekben gondolkodnak, és bár a szakmai CV alapján nem is kerülnének kiválasztásra, a személyiségük alapján megindítják a cégeket egy új jövő irányába. Ez a trend Magyarországon még gyermekcipőben jár, de a legfelkészültebb recruitment cégek és megrendelőik már modern módon gondolkodnak. De milyen feladatokkal, kihívásokkal jár egy szektoron kívülről érkező menedzser megkeresése, szervezetbe történő behelyezése? Egyáltalán melyek azok a szektorok, amelyek kompatibilisek egymással? Milyen elengedhetetlen elemei vannak a siker receptjének? Erről szól a Human Hungary 2018 konferencia!

Ugye emlékszünk még arra, amikor a kicsi kacsák ámulatára a rút kis jövevényből gyönyörű, hatalmas hattyú lett? Miért nem eshetnének ámulatba a kis kockák egy más szektorból érkező menedzser teljesítménye okán?

Időpont: 2018. május 24.

Helyszín: Ericsson székház, Infopark (Budapest, Magyar tudósok körútja 11, 1117)

Az esemény részletes oldala

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: