Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

2018-tól Európa összes bankjának meg kell nyitnia adatvagyonát más szolgáltatók számára. A PSD2 szabályozásnak köszönhetően az innovatív cégek vagy fintechek révén gyorsabbá válhat a hitelezés, olcsóbbá válhatnak a banki szolgáltatások, egy kattintással részletfizetést kaphatunk a kereskedőnél, vagy egyetlen kattintással kifizethetjük a céges számlákat

Ahhoz, hogy mindez valósággá váljon, a bankoknak hozzáférést kell adniuk folyószámla-vezető rendszerükhöz a külső szolgáltatók számára, akik szabványos felületeken (API-n) keresztül kérhetnek le tranzakciós adatokat vagy kezdeményezhetnek fizetési tranzakciókat a banki rendszerekben.

Bár ezek az API-k szabványosak, a banki folyószámla-vezető rendszerek megnyitása külső felek számára így sem triviális feladat. A legbizalmasabb adatokat tartalmazó rendszerekhez csak a biztonság maximális garantálása mellett szabad hozzáférést biztosítani – de miképp lehet garantálni ezt a biztonságot? Hogyan győződhetünk meg arról, hogy a kérés jogosult féltől érkezett? Hogyan biztosíthatjuk, hogy a külső szolgáltató csak azokhoz az adatokhoz férhessen hozzá, amelyekhez felhatalmazása van? Mit kell tenniük a bankoknak és a külső szolgáltatóknak, hogy az ügyfél adatai mindvégig biztonságban maradjanak?

Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a márciusi ITB Clubon. Meghívott előadóink – Csinos Tamás, a Clico Hungary ügyvezetője és Drácz Dániel, a Deloitte Zrt. PSD2 munkacsoportjának szakértője – előadása után a résztvevők kötetlen beszélgetésen vitathatják meg a PSD2 jelentette biztonsági kihívásokat és az ezekre adható válaszokat.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Kezdete: 2018.03.13. kedd 09:00

Vége: 2018.03.13. kedd 11:00