Menü

Eseménynaptár

2016_06_nyito
Forrás: ITB

Egyik kollégám pár héttel ezelőtt falfehér arccal állított be és elmesélte: zsarolóvírusnak esett áldozatul az otthoni gépe. Kollégánk érdemben azon a héten használhatatlannak bizonyult, rohangált fűhöz-fához, hogy mit is tehetne a vírustámadás után. Fizessen? Ne fizessen? Hogy szerezze vissza odalett adatait? Persze, kérdéseire a válaszok és a következmények borítékolhatók voltak…

A fenti mini-esettanulmányhoz hasonló történetekkel naponta többel is találkoznak az informatikai biztonság területén dolgozó cégek. Jó egy évvel ezelőtt havi szinten még csak pár ilyen eset fordult elő, ma már ömlenek a kérdések a védekezéssel kapcsolatban mind az egyéni, mind pedig a vállalati felhasználóktól. De a megelőzési tippek mellett legalább ilyen volumenben záporoznak a kérdések azzal kapcsolatban is, hogy mit lehet tenni, ha már beütött a krach: vagyis mi a teendő vírustámadás után.

A júniusi ITB Clubban a váltságdíjszedő kártevőket vesézzük ki, megnézzük, hogy a kizsarolt pénzt tényleg jótékony célokra fordítják-e, vagy ez is csak a nagy átverés része. S persze a nagy ransomware körkép-kórkép felvázolása mellett megmutatjuk a kiutat is arra az esetre, ha már bekövetkezett a baj. Mindehhez felkért szakértőink Csizmazia Darab István, a Sicontact munkatársa, illetve Kertész Zoltán, a Kürt adatmentési üzletágának vezetője lesznek a segítségünkre.

Időpont: 2016. június 15. 9-11 óra

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Az ITB Club januártól jelentősen megújult formában – lényegesen interaktívabb és „tévésebb” formában, nem elveszítve „meghitt” klub jellegét – várja a vendégeket.

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan. A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videó

2016 júniusi ITB Club – Zsarolóvírusok, avagy mire megy ki a játék?

A rovat ajánlója

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: