Menü

Eseménynaptár

2016_10_nyito
Forrás: ITB

Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs program

Az utóbbi hónapokban mást sem hallani, mint hogy nincs ember a piacon, az ICT-piacon. Persze nemcsak itthon, hanem Európa-szerte szakemberhiánnyal küzd az iparág. Európában több százezer a betöltetlen álláshelyek száma, az IVSZ számításai szerint Magyarországon jelenleg megközelítőleg 22 ezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról. Különösen alulreprezentáltak a nők mind az iparágban, mind pedig a szakirányú felsőoktatásban: az alapszakokra felvettek mindössze 15%-a nő, közülük csak 10-12% szerez diplomát. Mindemellett a pályaválasztás előtt álló fiatalok közül sem látnak elegen perspektívát ebben a szakmában.

Az ITB Clubban annak járunk utána, hogy miért nem tűnik elég vonzónak a fiatalok számára az informatikus pálya. Megvizsgáljuk, hogy a diákok mennyire vannak tisztában a szakmai karrier- és anyagi lehetőségekkel. Sorra vesszük azokat a sztereotípiákat és gátakat, amelyeknek a ledöntésével elérhető, hogy mind a szülők, mind a pályaválasztás előtt álló gyerekek nyitottabbá váljanak a digitális világra. Bemutatjuk a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország 2015 őszén indult „Legyél Te is Informatikus!” közös pálya-orientációs programját, amellyel eddig több mint 10 ezer diákot értek el. A kezdeményezés szerepéről, hatásairól és tapasztalatairól is beszélgetünk, és kitérünk arra, hogy a program miképp, mikor válhat valódi iparági összefogássá.  Mindehhez felkért szakértőink Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom csoportkommunikációs igazgatója, Horváth Ádám, az IVSZ oktatási igazgatója és Kelemen Csaba, az NFM infokommunikációs gazdaság- és társadalomfejlesztési főosztályvezetője lesznek a segítségünkre.

 

Időpont: 2016. október 11. 9.00–11.00 óra

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

 

Az ITB Club januártól jelentősen megújult formában – lényegesen interaktívabb és „tévésebb” formában, nem elveszítve „meghitt” klub jellegét – várja a vendégeket.

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan. A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videó

ITB Club 2016. október: Körkérdés a szakemberhiányról és a pályaorientációról

A rovat ajánlója

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: