Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


prianto_1
Forrás: Prianto

A német gyökerű Prianto – értéknövelt szoftverdisztribútor – partneri hálózata bővítését tervezi hazánkban. William Geens, a vállalat alapítója és ügyvezető igazgatója szerint a magyar piac kellően érett ahhoz, hogy a közepes és enterprise méretű, IT résmegoldásokra szakosodott gyártók termékei itthon is keresettek legyenek. A vállalat több újdonságot is bevezet hazánkba.

– Miben különbözik Prianto a többi disztribúciós vállalattól?
– A Priantót alapító partneremmel együtt hosszú ideje dolgoztunk az IT-iparágban, és azt vettük észre, hogy a nagy szoftvercégeken túl a kisebb vállalatoknak nincs megfelelő, értéknövelt képviselőjük. Ezért alapítottuk 2009-ben saját disztribúciós cégünket, ahol a közepes és kisebb megoldásgyártó cégek megoldásait képviseljük, természetesen a nagy enterprise technológia gyártók mellett. Müncheni irodánkat hamar kinőtük, a német nyelvterület után Európában, Nagy-Britanniában, Amerikában, Kelet-Európában és az Adriai-tenger térségében is terjeszkedünk.
– A magyar piacon 2017-ben jelentek meg.
– Igen, a magyar piacon lassan két éve vagyunk jelen, összesen 150 partnercéggel dolgozunk közösen. Azt látjuk, a magyar piac érett, komoly vertikális ágazatoknak van szükségük az általunk képviselt megoldásokra. Főleg a kormányzat, banki, biztosítói és gyártói szektor járnak elől az IT-megoldások innovatív alkalmazása terén, nagyon sok a német, és külföldi hátterű cég a piacon – ők mind-mind profitálhatnak megoldásainkból.


– Értéknövelt disztribútornak tartják magukat. Ez mit jelent pontosan?
– Nagyon erősek vagyunk egyes vertikumokban, rengeteg tudás halmozódott fel ezekben az iparágakban. A mi üzleti modellünk a kétszereplős disztribúciós csatorna, vagyis mi kizárólag helyi partnerekkel dolgozunk, rajtuk keresztül képviseljük, értékesítjük, valamint implementáljuk megoldásainkat. Viszonteladókkal, adattárházakkal, rendszerházakkal dolgozunk együtt, menedzselt szolgáltatásokat biztosítunk (Managed Service Provider Support), ahol ugye nem licenceket vásárol a partner, hanem a felhő alapú technológiák segítségével veheti igénybe a megoldásainkat. A lokális ismeretet partnereink biztosítják, ők mérik fel, és értik meg a tőlünk támogatást kérő ügyfél problémáját.
– Pontosan milyen támogatást adnak a helyi partnereknek?
– Munkájuk elvégzéséhez kiemelt központi háttértámogatást adunk, minden szinten. Partnereinkkel szorosan együttműködünk, segítjük őket, velük együtt dolgozunk és növekszünk. Ha kell, lead-eket generálunk nekik, ha pedig működésükhöz pénzügyi támogatás, hitel lenne szükséges, azt is megoldjuk. Oktatást biztosítunk nemcsak technikai, hanem értékesítés területen is, NFR licenceket biztosítunk nekik, hogy értékesítés előtt saját maguk is ki tudják próbálni a megoldásokat. Helyi nyelven készülő tartalmak, kiálltásokon való részvétel, projektmenedzsment, műszaki/pre-sales és marketing támogatás – mind-mind partnereinket segítjük velük.

Névjegy

William Geens 2009-ben alapította a müncheni székhelyű szoftverdisztribúciós céget, a Prianto-t. A vállalat IT-biztonság, storage, virtualizációs, migrációs szoftver menedzsment megoldásokkal foglalkozik. A megoldásokat helyi partner cégeken keresztül juttatják el a nemzetközi piacokra. Magyarországi képviselete 2017 januárjában nyitott, 150 magyar partnercéggel dolgoznak együtt.

 


– Milyen újdonságokra számíthatunk a magyar piacon?
– Az általunk képviselt megoldásszállítók közül a One Identity – Identity and Access Management (Identitás és Hozzáférés Menedzsment, Kiemelt felhasználó kezelés, Jogosultság kezelés) és a Quest Software (Microsoft Platform Menedzsment, Adatbázis Menedzsment, Adatvédelem és Adatbiztonság) gyártókat emelném ki, rendkívül erősek, ezen megoldások piaci pozícióját szeretnénk tovább megerősíteni a magyar és regionális piacon. Nagyon sok vertikumban jelen vagyunk, de van terjeszkedési lehetőség, főleg a kormányzati és nagyvállalati szektorból származó bevételeinket szeretnénk célzottan növelni. Egy új gyártót, a rendkívül könnyen kezelhető, belső vállalati megoldásokat gyártó Protected Netwoks-öt és 8MAN megoldását hamarosan a magyar piaccal is megismertetjük. Szeretnénk szorosabbra fűzni együttműködésünket a helyi piacon jelen lévő nagyobb gyártókkal, megoldásszállítókkal (például a Microsofttal). Szeretnénk partnereink számát is növelni, hogy a vélhetően bővülő megkereséseket a megszokott minőségben és profizmussal ki tudjuk szolgálni.

 

Prianto Hungary / CEE
Kontakt: Urzica Olivér
E-mail: contact@prianto.hu
Web: www.prianto.hu

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Jacsó Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: