Menü
st_kapsch_580px
Forrás: ITB

Három közép-európai országban, így hazánkban is tulajdonost vált a Kapsch BusinessCom. Az új tulajdonos az S&T.

Felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG magyar, cseh és szlovák leányvállalatait az S&T csoport. A két anyavállalat által aláírt megállapodás csak a Kapsch csoport három említett leányvállalatát érinti.

A megállapodásnak megfelelőn a Kapsch BusinessCom magyarországi leányvállalata az S&T Consulting Hungary Kft. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata lesz. Az irányítási jogokat már 2017. június 30. óta az S&T Magyarország gyakorolja, a teljes integráció 2017. december 31-ig várható, fogalmaz a társaság közleménye.

A Kapsch BusinessCom Kft. – jogelődje a Kapsch Telekommunikációs Kft. révén – 1991 óta működik Magyarországon. A cég professzionális ICT szolgáltatóként teljes körű megoldásokat kínál az IT és távközlés területén, portfoliója magában foglalja az IT infrastruktúra, IT biztonság, felhőalapú szolgáltatások és szolgáltatásmenedzsment területeket. A Kapsch BusinessCom a felvásárlást követően megmarad önálló jogi személyiségként, de üzleti tevékenysége integrálódik az S&T Magyarországéval, és a jövőben az S&T márka alatt kínálja megoldásait ügyfeleinek. A két cég egyesített árbevétele tavaly meghaladta a 13 milliárd forintot.

Szabó Péter, az S&T Magyarország ügyvezető igazgatója nagy lehetőségeket lát a két cég integrációjában. „Nem egy ellenséges felvásárlás történik, hanem jelentős szinergia lehetőségeket látunk. A két hasonló portfoliójú cég összeolvadása gyorsan megtörténhet és ennek köszönhetően képesek leszünk más területeken is nemcsak a már megszokott kiváló minőségben, hanem megnövekedett kapacitással is kiszolgálni ügyfeleinket” – mondta.

„A Kapsch BusinessCom ügyfelei egy stabil IT szolgáltatói környezetbe érkeznek, és az S&T szélesebb portfoliójának köszönhetően olyan megoldásokhoz is hozzájuthatnak, mint például az IoT, az Ipar 4.0, a mobilbiztonság, vagy az SAP és más üzleti megoldások” – jelezte Fülöp István a Kapsch BusinessCom ügyvezető igazgatója.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1977 személy szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4703 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:REVOLUTION Software Kft.

A legkeresettebb cégek: