Menü

Eseménynaptár

39_Wolf_Richard_GYU_6108_3.jpg
Forrás: ITB

Az Intellio IP-alapú, magas intelligenciájú biztonságtechnikai megoldásai nemcsak védelmet nyújtanak, de egy sor további, iparág specifikus problémára is megoldást jelentenek. Wolf Richárd, az Intellio kereskedelmi vezetője büszke arra, hogy magyar tulajdonban és fejlesztőkkel készül az intelligens biztonsági rendszer.

– Mitől egyedi az Intellio megoldása a biztonsági piacon?

– A magyar tulajdonú Intellio intelligens biztonsági megoldásokat fejleszt és forgalmaz. Több téren is egyediek vagyunk: kameráink is okosak, ami azt jelenti, hogy a keletkező adatokat a kamera címkézi fel, így a videófelvételek között könnyedén lehet keresni. A központi szoftvertől függ, hogy a kamera által létrehozott, strukturált adatokból milyen többletértéket nyerünk ki. Továbbá a kamerák eseményalapúan rögzítik a történéseket, eleve szűrt videostream jön létre, kevesebb anyagot kell tárolni. Eseménytől függnek a riasztások is, ezeket előre meghatározhatjuk: például csak akkor jelez a rendszer, ha a kék ruhás munkás belép a zöld ruhás munkások területére. Az épületet behálózó, különböző kamerák felvételei között meghatározhatunk egy útvonalat, ezt még élőben is, az esemény megtörténésekor a maga folyamatában követhetjük. Ahogy a Google térképen követni tudunk egy útvonalat, ugyanúgy az Intellio rendszerében a megfigyelt területen belüli mozgást figyelhetjük. Azoknak, akik mobilalkalmazásunkat telepítik, a rendszer esemény bekövetkeztekor push üzenetet küld, így például a megfigyelt autó lopási kísérletéről azonnal értesülhet a tulajdonosa.

– Termékük jellemzően dobozos, de nincs két egyforma cég és biztonsági rendszer.

– Ez így igaz. A dobozos termék az alap, mi a célzott megoldások, a célzott orvoslás hívei vagyunk. Előbb meg kell értenünk, hogy miért is keresett fel minket az adott ügyfél. Ha kell, megtanuljuk az iparágra jellemző ügymenetet, a fontos, védendő területeket. Ezek ismeretében döntjük el, hova és milyen felbontású kamerára van szükség, illetve milyen intelligenciákat élesítsünk a szoftverünkben. Az iparágra jellemző ONVIF szabvány szerint készülnek termékeink, így más gyártói környezetben is működnek.

– Az Intellio rendszerét már nemcsak biztonsági megoldásként használják?

– Ahogy megértettük mi is, hogyan működnek egyes iparágak, úgy tudjuk fejleszteni az adatokat feldolgozó szoftvert. Az egyik áruházláncot üzemeltető ügyfelünknél az Intellio biztonsági megoldása nemcsak védi a boltokat, hanem marketing célokat is szolgál. Arcfelismeréssel 90 százalék feletti pontossággal képesek vagyunk megállapítani egy vásárló korát, nemét. Az áruház máris rendelkezik demográfiai adatokkal vásárlóiról, melyeket marketing célokra kiválóan hasznosíthat. A logisztikában könnyen kiszűrhetjük, hol hibáznak a munkatársak, de segítséget jelenthet a munkaerő szervezésében is, például üzletekben, sportesemények alkalmával.

– Hány fős csapat foglalkozik a fejlesztéssel?

– Az Intellio megoldásának fejlesztésével dedikáltan egy tízfős fejlesztői csapat foglalkozik. Rendkívül büszke vagyok tudásukra, és arra, hogy magyar vállalat, magyar intelligenciát kölcsönöz egy világszínvonalú terméknek. Folyamatosan fejlesztjük megoldásainkat, jelenleg a viselkedésminták elemzésének intelligenciáját építjük be. Ez azt jelenti, hogy a rendszer akkor ad riasztást, ha a megszokottól eltérőt tapasztal, például, ha egy közterületen elhelyezett kamera azt látja, hogy mindenki szalad ott, ahol egyébként sétálni szoktak az emberek.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2024 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Szabó Zsolt- Sharp

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4830 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: