Menü

Kiemelt témánk

Human Hungary 2017 – SIMON’S STAGE

Videóink:
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Köszöntő
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Összefoglaló
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A tehetségek toborzása
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Hova mennek a tehetséges fiatalok dolgozni?
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Brian, a borókabogyó és a messiás
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Digitalizáció és karriertervezés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Megújuló felnőttképzéssel válaszolva a digitalizáció kihívásaira
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Jövedelem, karrier kerekasztal-beszélgetés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Munkavállalói ambíció
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A beszéd motiváló ereje
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Motivációs lehetőségek kerekasztal-beszélgetés

Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
70_kerekasztal_1.jpg
Forrás: ITB

Jobban kellene a gyermekek készségeire fókuszálni az oktatásban, idejekorán be kell oltani őket kíváncsisággal és tudásszomjjal ahhoz, hogy életük során négy-öt szakmát is képesek legyenek ellátni. A jövő nemzedék kompetenciáiról és a digitális tudással rendelkező munkaerőről szekciós kerekasztal-beszélgetések során mondták el véleményüket a szakemberek.

Vajon miért van az, hogy a gyermek hétköznap reggel fél hétkor alig tud kikelni az ágyból, de ha például programozói táborba megy, fél hatkor ott toporog a szülei ágya mellett, és ébreszti őket, nehogy elkéssenek a nagy eseményről? A motiváció, a kíváncsiság hajtja ilyenkor, a megismerés vágya vezeti előre.

 

Nem csak üres szlogen

Azt persze még nem tudhatjuk, hogy 15-20 év múlva milyen munkakörökben fognak dolgozni a mai gyerekek. Azt viszont minden szakértő sejti, hogy az innovációt támogató, magas hozzáadott értéket jelentő munkahely foglalkoztatja majd őket, a fizikai munkát pedig az általunk és általuk épített robotok végzik. Azt is lehet sejteni, hogy gyermekeink életük során akár 4-5 féle, egymástól eltérő szakmában is dolgozhatnak majd, így tehát a folyamatos tanulás nem üres szlogen, hanem munkájuk megtartásának záloga lesz. Az életen át tartó tanulás megszerettetésében a szülőknek és a példaképeknek rendkívül fontos szerepük van. Napjaink oktatási rendszere erre sajnos nem készíti fel a diákokat. Az informatikaórán rendszerint csak felvillantják a diákoknak a lehetőségeket – igaz, egyes helyeken már első osztályban megkezdődik az informatika oktatása. Az általános iskolában első lépésként az informatika felhasználási lehetőségeit tudják elmesélni a tanárok.

A közoktatásban tanító pedagógusok gyakran csak haladnak az árral, esetenként a diákok többet tudnak a digitális világról, mint ők. A képzett IT-tanárt hamar elszippantja a versenyszféra.

Hamarosan elképzelhetetlen lesz, hogy a digitális oktatás ne legyen része bármilyen képzésnek
 

Algoritmikus gondolkodás

Az informatikai oktatás az algoritmikus logikai gondolkodás képességének elsajátítását jelenti. Ez a készség adja meg az alapot ahhoz, hogy a jövőbeli programozó könnyedén elboldoguljon a kétévenként változó programozói nyelvezettel, meg tudja érteni az évente frissített eszközök működési elvét, hogy egyszerűen készségszinten használjon bármilyen új technológiát. A következő időszak kihívása a munka és a tanulás integrációja, a kettő közötti egyensúly megtalálása. Gyakori jelenség ugyanis, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok az iskolapadból veszik fel legújabb munkatársaikat, és vonják be a munkába.

 

Ahol a robot az úr

Ahogy említettük, a jövő munkavállalója magas hozzáadott értékű munkát végez, melynek alapja az erős digitális készség. A gazdaságnak informatikai szakmunkásokra van szüksége, akik képesek rugalmasan, rövid idő alatt átállni az új feladatokra.

A jövő robotok „uralta” ipari világban azt a kérdést sem szabad szőnyeg alá söpörni, hogy mi lesz az emberekkel, milyen munkát fogunk végezni. A KPMG partnere, Kiss Péter elmondta: folyamatosan kapják a felkéréseket különböző cégektől arra, hogy vizsgálják át működésüket, és tárják fel azokat a területeket, ahol a digitalizáció eszközeivel hatékonyabbá lehetne tenni a munkát. A piacon érezhető munkaerőhiány miatt sok vállalkozás csak úgy tudja szolgáltatásait bővíteni, ha digitalizációs eszközt vet be. A szakértő szerint az amerikai cégeknél például már rendkívül nagyfokú az automatizáltság, gőzerővel fejlesztik a különböző automata megoldásokat. Mindezzel már nem is tudnak versenyelőnyre szert tenni, csak lépést tartanak a meglévő megoldásokkal és a konkurenciával. Egy ilyen világban elképzelhetetlen, hogy a digitális oktatás ne legyen része bármilyen képzésnek. A munkavállalónak a tudás három szintjéből – érti, alkalmazza, fejleszti – minimum érteni kell a digitális rendszerekhez.

Boda József, az informatikai oktatással foglalkozó Codecool vezetője szerint rövidtávon informatikai szakmunkások képzése oldaná meg a magyar gazdaság problémáját. Nem kell mindenkinek akadémiai szinten ismernie az IT-eszközöket, de felhasználni a digitális világ vívmányit kötelező. A rövidtávú képzések nyilván csak a kíváncsiság felébresztésére alkalmasak, így a szakmunkásokat foglalkoztató vállalatok feladata a további képzés és oktatás biztosítása. Fiatalabb korban az algoritmikus gondolkodás fejlesztése lenne a pedagógusok feladata – erre például iskolás, óvodás szinten a programozói táborok rendkívül alkalmas helyszínek.

Both Vilmos, a Digitális Jólét Program állandó szakértője szerint a munkaerőhiányt, a digitális képességek hiányát egy átfogó digitális munkaerőprogrammal oldhatnák meg, ez pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium feladata. Egy ehhez hasonló program célja az emberek meglévő képességeinek felmérése, majd képzés segítségével a szint emelése – a maximálisan elérhető fokra.

Bookmark and Share

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1966 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Horváth Ádám

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4671 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bee Design Agency

A legkeresettebb cégek: