Menü

Eseménynaptár

magenta_580px.jpg
Forrás: ITB

Az információs technológiai szolgáltatások és a mobiladat hajtja a Magyar Telekom bevételeit, derül ki a társaság most közzétett második negyedéves jelentéséből.

2017 második negyedévében 153,5 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el a Magyar Telekom, amely csaknem 9 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábban elért 141 milliárd forint. Az első féléves forgalom 294 milliárd forintot tett ki, ami 5,3 százalékos emelkedést jelent.

A bevétel növekedése elsősorban a rendszerintegrációs és információs technológiai bevételek nagyarányú emelkedésének köszönhető. Erről a területről az idei első félévben 41,5 milliárd forint származott, amiből csak a második negyedévben 24,4 milliárd folyt be. A növekedés hátterében a felgyorsult ütemben Magyarországra érkező EU források, illetve ezek támogatásával megvalósult hardver- és szoftverbeszerzési projektek állnak. Szintén nőttek a második negyedévben a mobil bevételek; a 79,6 milliárd forintos bevétel 4,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményeket. Ezen belül a magasabb mobiladat- és készülékértékesítési bevételek ellensúlyozták a továbbra is zsugorodó hang alapú bevételeket.

Egyéb területeken csökkentek a Telekom bevételei. Féléves szinten a vezetékes bevételek 1,9 százalékkal, 95,7 milliárdra estek vissza. Hasonlóképpen, az energiaszolgáltatásból származó bevételek 2,9 milliárd forintra csökkentek, ami 23 százalékos esést jelent 2016. első félévéhez képest.

Féléves összehasonlításban az EBITDA 8,9 százalékkal csökkent, ami mögött az alacsonyabb bruttó fedezet, valamint a tavalyi első negyedévben realizált, egyszeri profitjavító tételek (Infopark G épület és Origó eladás) kiesése áll. Hasonló okokkal magyarázható a folytatódó tevékenységből származó adózott eredmény 26,1 százalékos csökkenése is, amivel az eredmény 15,7 milliárd forintot tett ki. Ugyanezen a soron a második negyedévben javultak a Magyar Telekom mutatói: a 2,1 százalékos emelkedés 10,9 milliárd forintos profitot jelent az adott időszakban.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: