Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


kabala_latvany_580px
Forrás: ITB

Varázspálca helyett egérkattintás segít az ajándékok kiválasztásában. Hat kérdés megválaszolása után személyre szabott ajándékötletekkel segít az ajándékvarázsló, és rövidíti le a meglepetések kiválasztásának gyakran többnapos folyamatát.

Milyen jó lenne, ha csupán egy varázspálca suhintásával olyan ajándékot tudnánk vásárolni szeretteinknek, ami igazi meglepetést okoz az ajándékozottnak, ugyanakkor megfelel a célszemély igényeinek, tényleg hasznos és nem porosodik a polcon. A digitális mágus nem más, mint a weboldal működését biztosító szoftver, a varázspálca szerepét pedig az egérkattintás tölti be. A weboldalon BigData-elemzésekből származó preferencia-adatbázis alapján, hat kérdés megválaszolása után kapunk testre szabott ajándékötleteket.

 

Haszontalan ajándékok tömkelege

A KutatóCentrum 2016 őszén végzett felméréséből kiderült, hogy a top 3 ajándékozási alkalom a születésnap (95 százalék), a karácsony (89 százalék) és a névnap (77 százalék). A nők nagyobb arányban kapnak ajándékot, mint a férfiak.

Az viszont eléggé lehangoló, hogy a válaszadók kétharmadával (68 százalék) fordult már elő, hogy olyan ajándékkal lepték meg, melynek nem tudta hasznát venni. A nők körében nagyobb arányban vannak olyanok, akik férfiaktól kapták haszontalan ajándékukat. Ez sincs véletlenül, hiszen a kutatás azt is feltárta, hogy tíz férfiből négy nem áldoz néhány óránál többet az ajándék kiválasztására, míg a nők harmada heteket gondolkodik a megfelelő meglepetésen.

 

Pár óra és megvan a tökéletes ajándék

Az ajándék kiválasztására szánt időt nagymértékben lerövidíti az ajándékvarázsló weboldalának használata; a tapasztalatok azt mutatják, hogy 1-2 órán belül megvan az ideális ajándék.

A digitális mágus, vagyis a weboldal működése mögött álló mesterséges intelligencia öntanuló – mondta a sajtótájékoztatón Tóth Ferenc, a rendszert kifejlesztő Nuvu cég ügyvezető igazgatója. – Ez azt jelenti, hogy minél többen használják a rendszert, annál jobb eredményeket ad. Nem azt kell tudni, hogy mit keresünk, hiszen az ötleteket a varázsló adja, csak a kérdésekre kell választ adnunk: Kinek keresünk ajándékot? Milyen alkalomra? Milyen érdeklődési körű személynek? Milyen életkorú személynek? Mi a neme az ajándékozottnak? Mekkora összeg áll rendelkezés? – tette hozzá.

Kérdésekre az ügyvezető elmondta, hogy a weboldal a kétéves fejlesztőmunkát követően a mai napon debütált, jelenleg 60 partnerrel állnak kapcsolatban. Céljuk az, hogy minél rövidebb idő alatt százezres nagyságrendű terméktalálatból tudjon „ötletelni” a rendszer. Egyébként a találati listát el lehet menteni, és el is lehet küldeni az ajándékozásban érintetteknek; a későbbiek során nem kell újra varázsolni, hanem a mentett listából lehet választani.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: