Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


mesterseges_intelligencia
Forrás: Innomag.no
Először választották be Magyarországot a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) rendszeresen ülésező, szűkebb döntéshozó testületébe, a Tanácsba november 5-én, Dubajban.

A kormánynak az elmúlt években a digitalizáció területén kifejtett aktivitása a nemzetközi kapcsolatokban is erősödést hozott. Az ENSZ szakosított szerveként is tevékenykedő ITU-ban az alapító tag Magyarország egyre tevékenyebb szerepet tölt be. 2015-ben több mint 4000 fő részvételével Budapest adott otthont a fennállása 150. évfordulóját ünneplő szervezet nemzetközi kiállításának és szakmai konferenciájának, és most, az ITU Telecom World 2019. évi megszervezésének jogát is Magyarország nyerte el.

A tanácsi tagság nagyobb beleszólást jelent a távközlés-szabályozás nemzetközi ügyeibe, többek között az ITU távközlés jövője szempontjából meghatározó frekvencia-koordinációs tevékenységébe. Magyarország sosem jutott még ilyen fontos szerephez a 193 tagállamot tömörítő szervezetben. A rendszeresen ülésező 48 tagú tanács hoz döntéseket a négyévenkénti közgyűlések között felmerülő kérdésekben, így hazánk a korábbinál jóval nagyobb befolyásra tett szert a nemzetközi távközlés-szabályozásban.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Loncsár Tibor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: