Menü
szupergyors_internet_program
Forrás: Bitport
Befejeződött a “Hálózatfejlesztést Támogató Monitoring Rendszer (HTMR) Létrehozása” elnevezésű kiemelt projekt alkalmazásfejlesztésének harmadik üteme.

A 2,54 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló teljes fejlesztés célja – a korábban elkészült modulokkal egyetemben – egy országos, térinformatikai alapú, elektronikus hírközlési nyilvántartás létrehozása. A projekt közvetlen támogatja a Szupergyors Internet Programot (SZIP), és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végére Magyarországon minden olyan háztartás részére, amely ezt igényli, elérhetővé váljon a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolat.

Szíjártó Zoltán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnöke nyitotta meg azt a szakmai rendezvényt, ahol a SZIP és alprojekjeinek állapotát mutatták be a projekt vezetői.


A HTMR a harmadik ütemben megvalósuló fejlesztésekkel készen áll az éles indításra és a napi szintű használatra. A rendszer alkalmassá vált a HTMR felügyelőmérnöki tevékenység során ellátandó feladatok informatikai támogatására, a SZIP-ben megjelenő, távközlési hálózat-fejlesztési pályázatok számítógéppel optimalizált térinformatikai tervezésére, a beérkező pályázatok értékelésére, illetve a fejlesztési előrehaladás folyamatos bemutatására. Azoknak a hírközlési szolgáltatóknak pedig, akik nem rendelkeztek elektronikus nyilvántartással, egy ASP (alkalmazás-szolgáltatás) alapú nyilvántartó rendszert is biztosít a projekt.

A fejlesztés következő, egyben záró fázisában annak érdekében, hogy a SZIP megvalósításában részt vevő távközlési szolgáltatók megismerjék a rendszer működését, a projektet megvalósító KIFÜ ingyenes, országos workshopokat szervez.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2012 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Nelson Amanda

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4781 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: