Menü
44_ujhegyi_andras_01_r.jpg
Forrás: ITB

Márciusi toplistánk élén landolt az MVM NET a cég menedzsmentjének megerősítésével, de a Christopher Mattheisennel készült interjú is igencsak felkeltette olvasóink érdeklődését.

CIKKSLÁGEREK

#1 Felturbózva: új vezetők érkeztek az MVM NET élére Alaposan megerősítették az MVM Net csapatát, a cég hálózatfejlesztési projektje megvalósítására és az üzleti értékesítés fejlesztésére a távközlési piacról igazolt komoly tapasztalatokkal rendelkező menedzsereket. A változás érthető módon felkeltette olvasóink érdeklődését is. Vigné Szalontai Katalin és Bakos Róbert a Magyar Telekomtól, míg Ujhegyi András az Invitechtől érkezett a vállalathoz.

#2 5G: nem ígéret, valóság  Hogyan látja a távközlési szektor jövőjét az ágazat legnagyobb vállalatának vezetője, és mit gondol a digitalizáció lehetőségeiről? Ez bizony érdekes olvasmány lehet mindenkinek az infokommunikáció területén. Nem is okozott különösebb meglepetést, hogy a Christopher Mattheisennel, a Magyar Telekom vezérigazgatójával készült interjú előkelő helyen végzett márciusi toplistánkon.

#3 Ünnepre készülve: átadták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismeréseit Ki, miért, milyen díjat kapott – ezek mindig izgalmas kérdések, és olvasóink kíváncsiságát is igencsak felkeltette, hogy az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából a hazai ICT-szektorból kik vehették át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismeréseit.

#4 Ezt gondolják a HR-esek az informatikushiányról Megkerülhetetlen témává vált napjainkra az informatikushiány, így érthető módon minden felmérés és elemzés, ami segít megérteni a helyzetet és esetleg megoldást kínálhat, komoly érdeklődést vált ki. A Codecool kutatását bemutató írásunk is felkerült a toplistára..

#5 A cégvezetés mindennél nagyobb élmény Több mint három évtized után visszavonul az általa alapított és többségében tulajdonolt Griffsoft operatív vezetésétől Szajbély György. Miért döntött a váltás mellett; hogyan képzeli el a jövőt – erről is megkérdeztük a vele készült interjúban. A cikk toplistás szereplése azt mutatja, olvasóinkat ugyancsak foglalkoztatták ezek a kérdések.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK

#1 Friedl Zsuzsanna A Magyar Telekom új humánerőforrás vezérigazgató-helyettesének érkezése a jelek szerint komoly szenzáció, olvasóink közül a legtöbben az ő nevére kerestek rá weboldalunkon. A távközlési vállalat új HR-vezetője igen komoly szakmai múlttal rendelkezik, hiszen a General Electric-nél, a UPC Magyarországnál, majd a Microsoft Magyarországnál szerzett tapasztalatokat.

#2 Kornai Gábor Az Év Elnöke díjat vehette át az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. alapító-elnöke az idén 32. alkalommal megrendezett Vezérigazgató Találkozó keretében. Valószínűleg ez keltette fel olvasóink érdeklődését és ennek köszönheti a szakember második helyezését a keresési toplistánkon. Kornai Gábor a díj átvételekor hangsúlyozta azt is, hogy az elismerés nemcsak személyének, hanem a mögötte álló csapatnak is szól.

#3 Szabó Béla Bánhegyi Zsófia távozása után nagy kérdés volt, ki veszi át a Magyar Telekom kommunikációjának irányítását, és márciusban meg is kaptuk rá a választ. Szabó Bélát, a DDB stratégiai és innovációs igazgatóját nevezték ki a vállalat új, csoportkommunikációs igazgatójává, aki május 15-től tölti be ezt a pozíciót.

#4 Horváth Ádám Márciusban egy háttérbeszélgetésen jelentette be az IVSZ oktatási igazgatója, hogy elkészítették a digitális kompetenciák fejlesztését segítő komplex informatikai kerettantervet, amit eljuttatnak az illetékesekhez, és pozitív fogadtatás esetén akár már 2019-től a Nemzeti Alaptanterv része lehet. Persze nemcsak erre figyelhettek fel olvasóink, hanem az is, hogy Horváth Ádám távozik az IVSZ oktatási igazgatói posztjáról.

#5 Nemes Dániel Az informatikai piac egyik ifjú titánja, a Biztributor elnöke újabb pozícióban próbálja ki magát, a Barion igazgatóságának tagja lett. A fintech cégek sorát gyarapító Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatást kínál, amellyel kényelmesen és biztonságosan lehet bankkártyával vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban vagy akár magánszemélyeknek is.

FACEBOOK TOP

#1 Elment Blázi, Rónai Balázs… A hazai informatikai szakma ismert és elismert tagja távozott március végén, főszerkesztőnk, Sziebig Andrea róla megemlékező, személyes gondolataira sokan voltak kíváncsiak facebookos követőink közül. Rónai Balázs halálhíre váratlanul érte a szakmát, olvasóink igyekeztek tájékozódni, az ő nevére kerestek a legtöbben márciusban és a róla szóló megemlékezés lett a legolvasottabb online írásunk is.

#2 ITBusiness&Technology 2017: Staféta átadása a hazai cégeknél Ha a családi vállalkozások legnagyobb kihívásairól beszélünk, akkor biztos, hogy az elsők között kell említeni az utódlás kérdését. Nem meglepő, hogy Palencsár Miklós ITBusiness&Technology konferencián tartott előadása alapján készült írásunk is toplistás lett a Facebook bejegyzéseink között.

#3 Felturbózva: új vezetők érkeztek az MVM NET élére Az MVM NET menedzsmentjének megerősítése nemcsak a honlapunkon, de a Facebookon is tarolt, ami persze érthető, hiszen ritkán fordul elő, hogy ennyi szakember egyszerre igazoljon át egy céghez a távközlési szektorban. No meg persze az is jó kérdés, hogy vajon mire készül a társaság a felturbózott vezetéssel.

#4 Az informatika az üzletről (is) szól Milyen egy delikátesz üzlet az informatikai megoldások piacán? Nem éppen szokványos kérdés, azonban a Berényi Péterrel, az ALPHANET vezérigazgatójával készült interjúnkból ez is kiderül. Mit tud a cég és miben más, mint a vetélytársak – facebookos olvasóink közül sokan keresték erre a választ.

#5 Új humánerőforrás vezérigazgató-helyettes érkezett a Magyar Telekomhoz Március komoly változásokat hozott a hazai távközlési vezetők körében, amiből a Telekom sem maradt ki. A társaság bejelentette, hogy Friedl Zsuzsanna tölti be a cég humánerőforrás vezérigazgató-helyettesi pozícióját május 15-től, egyúttal pedig a társaság Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz. A kinevezés híre felkeltette facebookos követőink érdeklődését is.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK

#1 Invitech Solutions Március 30-án adták át az InnoMax díjakat idén, a 2009-ben indult kezdeményezésből igazi hagyomány vált, és az Invitech által meghirdetett versenyre minden eddiginél több, 160 nevezés érkezett. Olvasóink érdeklődését is igencsak felkeltette, hogy milyen projektek érdemelték ki ebben az évben az elismerést, legalábbis valószínűleg ennek köszönheti első helyezését a cégek között a keresési toplistán az Invitech.

#2 IVSZ A hazai ICT-szektor vállalkozásait képviselő szervezet rendkívül aktív hónapokat tudhat maga mögött, sorra készülnek a különböző stratégiák és márciusban is bemutattak egy koncepciót, mégpedig arról, hogyan képzelik az informatikai oktatás megújítását.

#3 EY Több izgalmas tanulmányt is nyilvánosságra hozott márciusban a társaság, ezek közül talán leginkább a magyarországi akvizíciós piacról szóló M&A Barometer váltotta ki leginkább olvasóink figyelmét. A vállalat szerint a múlt évben megközelítette az 1,61 milliárd dolláros értéket a hazai M&A piac, ami mintegy 6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

#4 Oracle Komoly érdeklődés mellett rendezték meg idén a HOUG (Oracle Felhasználók Magyarországi Egyesülete) konferenciáját, és a jelek szerint nemcsak a helyszínen, de az ITBUSINESS oldalain is sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mit történt. Az Oracle a rendezvénynek köszönhetően felkerült márciusi toplistánkra.

#5 Microsoft Igazi nagyágyút csábított a cég Budapestre a Future Decoded konferenciára, hiszen az egyik előadó Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója volt. Ritkán fordul elő, hogy a globális technológiai szektor ennyire meghatározó személyisége jöjjön Magyarországra. A világhírű előadó érkezése weboldalunkon is a legkeresettebb cégek közé juttatta a Microsoftot.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2012 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Nelson Amanda

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4781 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: