Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


06_1_zuckerberg_forras_CNN_580px.jpg
Forrás: ITB

Megrázta a világot a Cambridge Analytica adathasználata miatt kirobbant botrány, a Facebookot rendkívül nehéz helyzetbe hozó ügy kapcsán természetesen Mark Zuckerberg is szerepel legújabb toplistánkon. De itt van a rangsorban az Antenna Hungária díjazott vezetője, valamint az MNKH vezetője is.

#1 Mark Zuckerberg De hova tűnt Mark Zuckerberg? – tették fel a kérdést újra meg újra a különböző médiumok a Cambridge Analytica alkalmazás adathasználata kapcsán kirobbant botrány miatt. A Facebook alapítója és vezetője napokig némaságba burkolózott, majd végül március 21-én, egy meglehetősen hosszú bejegyzésben, illetve több interjúban osztotta meg gondolatait az esetről. A Cambridge Analytica Donald Trump kampányához használhatta egy alkalmazáson keresztül több mint 50 millió facebookos adatait, engedély nélkül. Nem volt előre látható, hogy ez történik, mélységesen sajnálja az esetet és mindent megtesznek a helyzet tisztázására – többek között ezeket nyilatkozta Mark Zuckerberg, amikor a többnapos hallgatás után végül megszólalt, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy bejelentett egy három pontból álló intézkedés sorozatot is, amely (reményei szerint) meggátolhatja, hogy a jövőben hasonló eset előfordulhasson. Megvizsgálnak minden olyan alkalmazást, amely nagy mennyiségű információhoz fér hozzá a felhasználókról és auditálják az összes appot, amely gyanús tevékenységet végez. Tovább szigorítják, hogy milyen adatokhoz férhetnek hozzá a fejlesztők és a jövő hónapban bemutatnak egy új eszközt, amelynek segítségével a felhasználók pontosan tudhatják majd, hogy az egyes appok milyen adataikhoz férhetnek hozzá.

#2 Oláh Zsanett Igencsak sűrű programja volt a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezetőjének a társaság nagy éves rendezvényén, a Kárpát-medencei Gazdasági Kiállítás és Konferencián, hiszen sorra írta alá az együttműködési megállapodásokat. A kétnapos rendezvényen az MNKH és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ kooperációja mellett hat, a hazai és a határon túli, fiatal magyar vállalkozókat tömörítő szakmai szervezettel is együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy még hatékonyabban támogassák a Kárpát-medencei fiatal magyar vállalkozókat a sikeres külpiacra lépésben. A kétnapos Kárpát expón Magyarországról és a régió magyarlakta területeiről 400 kiállító és több mint 1500 érdeklődő szakember vett részt. Ahogy Oláh Zsanett fogalmazott, azért különösen büszkék a rendezvényre, mert ez az egyetlen olyan kiállítás és szakmai rendezvény, amely igyekszik összefogni a teljes Kárpát-medence gazdasági tevékenységét, a térség vállalkozásainak fejlesztéseit.

#3 Kápolnai András Már hagyomány, hogy március 15-én elismeréseket adnak át a hazai infokommunikációs szakma kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviselőinek. Idén Kápolnai András Kázmér, az Antenna Hungária (AH) vezérigazgatója vehette át a Neumann János-díjat Seszták Miklós fejlesztési minisztertől a magyar információs társadalom fejlesztése érdekében végzett munkájáért. A szakember 2014. szeptember 10-től vette át az AH irányítását, azonban már 2006 szeptemberétől a cégnél dolgozik. A vállalathoz történt csatlakozása után a stratégiai és üzletfejlesztési ágazat akvizíciókért felelős vezetője volt, majd lakossági szolgáltatási ágazatvezetőként tevékenykedett, 2008 novemberétől pedig lakossági és távközlési igazgatóként, illetve megbízott stratégiai és üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott.

#4 Merényi Ádám Az újgenerációs tudásban kulcsszerep hárul a megfelelő szintű digitális készségekre – jelezte a Microsoft Magyarország oktatási területének vezetője annak kapcsán, hogy a társaság március 12-én bejelentette: egy éven át ingyenes hozzáférést biztosít a Minecraft oktatási verziójához, ahhoz a húszezer új Windows 10-es eszközhöz, amelyeket több mint 500 magyar iskolában osztott ki a Klebelsberg Központ. A nyílt játékterű, tehát szabadon formálható világú Minecraft évek óta a világ legkelendőbb számítógépes játéka. Ezt a népszerűséget lovagolja meg kifejezetten oktatási célokra „klónozott” változata, a Minecraft EDU: utóbbi játékosan, ugyanakkor szisztematikusan vezeti be a diákokat az informatika rejtelmeibe. Bonyolult kódsorok helyett a kicsik egy saját maguk által alakítható játékvilágban, a lehető legegyszerűbben sajátítják el a programozás alapjait. A Minecraft EDU a továbblépésre is lehetőséget ad: komplex programozási oktatóplatformként az iskolai informatikatanítás szerves részévé tehető – ráadásul úgy, hogy a gyerekek élvezhessék és átélhessék kreativitásuk eredményeit.

#5 Dudits Ádám Komoly sikert könyvelhetett el az SAP University Alliances programjáért felelős regionális vezető, hiszen elérte, hogy a szoftvercég a régióban elsőként Magyarországon nyisson egyetemi kutatóközpontot. A márciusban bejelentett SAP Next-Gen Lab a Corvinus Egyetemen működik, és a labor az új szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa kíván lenni. A kutatóközpont a versenyképes tudás elsajátítását, a szoftvercég által kínált technológiák révén új üzleti megoldások kifejlesztésének, kipróbálásának lehetőségét kínálja az intézmény hallgatói és munkatársai számára. Emellett lehetőséget teremt az ötletek hatékony megosztására és a közös gondolkodásra az egyetemi, illetve az üzleti szektor szereplőivel. Világszerte már több mint 50 helyen működik SAP Next-Gen Lab, és a tervek szerint a régióban még ebben az évben közel egy tucat hasonló központot hoznak létre, és a következő években számos hazai felsőoktatási intézményben nyílhat majd meg ilyen létesítmény.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2052 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bak József

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: