Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
30_karrierekhez.jpg
Forrás: ITB
A korábban a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél (KIFÜ) tevékenykedő Alb Márta lett a 2017. január 1-től megalakult Digitális Jólét Nonprofit Kft. vezetője. A Digitális Jólét Program koordinálja a keretében kialakított stratégiák – Digitális Oktatási Stratégia, Digitális Startup Stratégia, Digitális Exportfejlesztési Stratégia és Digitális Gyermekvédelmi Stratégia – feladatainak összehangolását és megvalósítását.

2017-től a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) vezetője lett Horváth Ádám. Meghatározó szerepet vállal a kormányzat Digitális Oktatási Stratégiájának (DOS) kidolgozásában. Korábban az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) oktatásfejlesztési tevékenységét irányította. Olyan szervezetekkel dolgozott együtt a digitális oktatásért, mint a Lego, a Microsoft vagy a Promethean. Szakmai érdeklődésének középpontjában a digitális tanulás nemzetközi szabványai állnak.

Bolla Szilárdot nevezték ki Magyarország shangaji főkonzuljának, a tisztséget 2017 júniusától tölti be. Bolla Szilárd pályafutását a Digital Equipment Hungary, valamint a Compaq kötelékében kezdte, majd a Hewlett Packard Enterprise hazai leányvállalatánál dolgozott. 2015–2017 között a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetésének elnökhelyettese volt, ezt megelőzően pedig a Hewlett Packard Enterprise hazai leányvállalatánál töltött be country manager, később pedig consulting manager pozíciót.

Riedel Miklós, a Lechner Tudásközpont vezérigazgatójának megbízatása a 2014-ben meghatározott stratégiai célok elérésével 2017. június 30-án megszűnt, július 1-től Gódor Csaba látja el a vezérigazgatói feladatokat. A szakember korábban a Miniszterelnökség Infokommunikációs Koordinációs Főosztályának vezetőjeként a magyarországi digitális fejlesztések stratégiáin dolgozott, többek között a Digitális Magyarország Program, a Digitális Nemzet Fejlesztési Program és a Digitális Startup Stratégia keretén belül.

2015 elején indult útjára a Modern Városok Program (MVP), most pedig, 2017 őszén miniszteri felelőst kapott a terület. Magyarországon október 2-i hatállyal nevezte ki Kósa Lajost a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek. A tárca nélküli miniszter felel a kormány és a megyei jogú városok önkormányzata között létrejött együttműködési megállapodásokban meghatározott feladatok végrehajtásáért és irányításáért. Kósa Lajos a nagyvárosokat nevezte meg a vidék fejlesztésének lehetséges motorjaként.

A Miniszterelnökség hatáskörébe tartozó KÖFOP-projektek végrehajtását koordináló miniszteri biztossá nevezték ki a Microsoft Hungary egykori kormányzati üzletág igazgatóját, Sagyibó Viktort. A közgazdász végzettségű szakember 2017. október 26-tól 2018. április 25-ig tölti be új tisztségét. Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter által kijelölt személyként a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság tagja, valamint a miniszter delegáltjaként a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program monitoring bizottságának a tagja is egyben.

Idén november 1-től az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) beolvad a Magyar Államkincstár szervezetébe. Az összevonást követően a Kincstár vezetésével Mészáros Józsefet, az ONYF eddigi főigazgatóját, a Magyar Államkincstár átalakításáért felelős kormánybiztost bízta meg; a szakember Dancsó Józsefet váltja a Kincstár élén, aki 2014 óta töltötte be ezt a pozíciót.

Vigné Szalontai Katalin, az MVM NET Szupergyors Internet Projektjének új vezetője lett. Összetett, több szálon futó együttműködést igénylő feladatköre felöleli az ország digitális versenyképessége szempontjából is kiemelt jelentőséggel bíró SZIP hálózatfejlesztési programját. Bakos Róbert az MVM NET műszaki igazgatói pozícióját vette át. Legfontosabb feladata, hogy az eddig is sikeres területek, tevékenységek mellé új lehetőségeket találjon az ügyfélkiválóság növelésére. Ujhegyi András tölti be a társaság értékesítési igazgatói pozícióját. Új pozíciójában az MVM NET teljes értékesítési portfoliójáért felel.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2028 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Alföldi István

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4835 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ALEF Distribution HU Kft.

A legkeresettebb cégek: