Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
30_karrierekhez.jpg
Forrás: ITB

A miniszterelnök a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnökének nevezte ki Birkner Zoltánt ötéves időtartamra, 2018. július 1-jei hatállyal. A szakember Pálinkás Józsefet váltja a pozícióban. Szakmai életútjának meghatározó részét képezik a felsőoktatásban egyetemi oktatóként és oktatásszervezőként, a tudományos életben az innovációmenedzsment kutatójaként, valamint a vállalkozói szférában szervezet- és üzletfejlesztéssel, ipari kutatási, termékfejlesztési projektek elősegítésével foglalkozó menedzserként szerzett tapasztalatai.

Karlócai Balázs lett az IdomSoft vezérigazgatója, a szakember Arató Dávidot váltotta a pozícióban júliustól. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett szakember 2015 és 2017 között már dolgozott az IdomSoft kötelékeiben, akkor szolgáltatási igazgatói pozíciót töltötte be. Vezérigazgatói kinevezése előtt pedig többek között IT-tanácsadóként tevékenykedett a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács Irodájában, valamint stratégiai tanácsadóként is dolgozott az iDTC-nél.

Palkovics Lászlót, az előző kormányzati ciklus felsőoktatásért felelős államtitkárát nevezték ki az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztérium élére. A Széchenyi-díjas magyar gépészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára volt, majd 2016. februárjától az oktatásért felelős államtitkára lett. 2016. december 1-től a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, továbbá az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos volt. Alapító tagja az idén ősszel létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíciónak.

Pörneczi Tamás lett a Magyar Posta informatikai vezérigazgató-helyettese. A villamosmérnöki diploma megszerzését követően mintegy 28 évet dolgozott a korábban Telefongyár, később Siemens Telefongyár szervezetében. 2009-ben a Siemens IT Solutions and Services magyarországi vezetőjeként zárta le a céggel közös tevékenységét. Ezt követően vállalkozóként vett részt több országos jelentőségű informatikai projekt megvalósításában.

Sárecz Zsoltot nevezték ki az Antenna Hungária vezérigazgatójának 2018. szeptember 1-jével; a korábbi vezérigazgató, Kápolnai András közös megegyezéssel távozott a cégtől. Sárecz Zsolt pályafutását könyvvizsgálóként kezdte, majd az Invitel Távközlési Zrt.-nél töltött be különböző vezetői tisztségeket. Utóbb a Dataneum elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, majd 2014-től a Monarte ügyvezető igazgatója volt. Az Antenna Hungária élére történő kinevezéséig pedig a Grid CEE vezérigazgatói feladatait látta el.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2054 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Lakovich Nándor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4911 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: