Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
30_karrierekhez.jpg
Forrás: ITB

Az idén 50. jubileumi évfordulóját ünneplő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatóját, Alföldi Istvánt a szervezet szakosztályaiban folyó munka lelkiismeretes biztosításáért „Multimédia az oktatásban gyűrű” életműdíjjal jutalmazták. A szakember más elismeréssel is büszkélkedhet ebben az éven, hiszen a társaság újonnan alapított Jubileumi-díját is neki ítélték oda – ezt a díjat tízévente kaphatja meg olyan személy, aki a legtöbbet tette az NJSZT közösségéért.

Munkája elismeréseként „Az Információs Társadalomért szakmai érem”-mel tüntették ki Berencsi Juditot, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Projektmenedzsment Főosztályának projektvezetőjét. A díjat az októberi 23-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át a KIFÜ szakemberének.

Az NJSZT, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) 2018-ban is közösen hirdette meg az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila-díjat. Idén Bolcsó Dániel kapta az elismerést, aki négy éve erősíti az Index.hu tech-tudomány rovatát, ahol – az oldal statisztikái szerint – eddig több mint 2000 cikkel és 450 poszttal járult hozzá az olvasók ismereteinek bővítéséhez. Cikkei és tudósításai a mesterséges intelligencia fejlesztéseket, azok kihívásait és várható hatásait is érzékletesen bemutatják.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere lett „Az Év Digitális Oktatás Nagykövete”. A politikus Magyarország polgármesterei közül elsőként karolta fel a digitális oktatás ügyét. Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba Innovárban a fehérvári fiatalok – szociális helyzettől függetlenül – ingyenesen bővíthetik ismereteiket a digitális világról.

A hagyományokhoz híven idén is átadták az INFOhajón a Braun Péter-díjat, amit a 2016-ban elhunyt legendás vezető emlékére alapított a VISZ. Ezúttal Csillag Dávid vihette haza az elismerést. A Szerencsejáték Zrt. informatikai igazgatója 2010-ben igazolt a vállalathoz, ahol kezdetben a belső rendszerek területének vezetője volt. A zsűri Csillag Dávid pályázatában külön kiemelte azt a módszert, ahogy sikerült a különböző üzleti területek és az IT között a rivalizálást és területi pozíciók védelmét átalakítani egy, a vállalat sikerét segítő együttműködéssé.

Az IVSZ által életre hívott megméretésen az informatikában dolgozó, illetve informatikához közeli vállalkozások vezetőit díjazzák – 2001 óta Gyurós Tibor-díj néven. A szakmai zsűri véleménye alapján „Az Év ICT-menedzsere” idén Csillag Péter, Starschema ügyvezető igazgatója lett. A startupként indult vállalat a szakember vezetésével egy több mint 200 főt foglalkoztató, prosperáló, a nemzetközi porondon is jelentős eredményeket elérő technológiai céggé nőtte ki magát.

Az „ITBN-CONF EXPO 2018 – Az év útmutató szakembere” biztonsági díját a Cyber Services alapító tulajdonosának és vezérigazgatójának, Frész Ferencnek ítélték oda. A vezető – információbiztonsági szakértőként – kiemelten foglalkozik az informatikai rendszerekhez kapcsolódó humán kockázatok, fenyegetettségek vizsgálatával és kezelésével. Információbiztonsági rendszerek legális hackelésében, penetrációs tesztek lebonyolításában jártas szakemberről van szó, aki közel 1000 információbiztonsági projekt tapasztalatával rendelkezik.

Idén is összeállította „Az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek” TOP 25-ös listáját az ITBUSINESS. A toplista élére ezúttal Györkő Zoltán került, akinek nevét a Balabit elmúlt 18 éve során ismerhette meg a hazai informatikai szakma. Év elején ütötte nyélbe azt az üzletet, amely a hazai IT-szakma egyik legnagyobb durranása volt idén: az amerikai One Identity felvásárolta a Balabitet, és ez nemcsak a vállalat tulajdonosai számára jelentett rendkívül jövedelmező sikert, hanem a cég által fejlesztet technológiák továbbfejlődése szempontjából is mérföldkő.

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából miniszteri elismeréseket adott át Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Idén is kiosztották a Hírközlésért Érdemérmet, amely a hírközlés érdekében végzett magas színvonalú, eredményes munka elismeréséért adományozható. Ebben az évben Nagy Péter, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület operatív igazgatója kapta meg.

Idén is az INFOhajón, a VISZ hagyományos évadnyitó rendezvényén adták át „Az Év CIO-ja” díjat, melyet 2018-ban Nagyné Agárdi Györgyi nyert el. 2009-től dolgozik az Allianz Hungáriánál, 2016-tól a vállalat CIO-jaként. Irányításával valósult meg a biztosító informatikai szervezetének teljes átalakítása, újraépítése, a SOA-alapú háromrétegű alkalmazás-architektúra kialakítása, a folyamatok digitalizációja és a kapcsolódó hatékony workflow rendszer kiépítése. A zsűri értékelte azt a módot is, ahogyan a multinacionális vállalatokat jellemző kötöttségekből előnyt tudott kovácsolni, valamint kiemelte mentori munkáját is.

Széchenyi-díjjal tüntették ki márciusban Péceli Gábort, az MTA rendes tagját, a BMGE előző rektorát, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék egyetemi tanárát, az NJSZT előző elnökét a méréselmélet és a kiberfizikai rendszerek területén elért, nemzetközi szinten is kiemelkedő tudományos kutatásaiért, valamint szakmai eredményeinek a hazai villamosmérnök- és informatikusképzésbe történő bevezetésével a magyar műszaki felsőoktatás palettáját gazdagító, iskolateremtő oktatói tevékenységéért.

A dobogó második fokán volt tavaly, idén már a legtetejére állhatott több ezer munkavállalójával együtt az IT Services Hungary az ITBUSINESS TOP 52-es versenyén. A német T-Systems International magyar leányvállalata nem tétlenkedett: IoT- és MI-fejlesztések egyaránt elindultak a cégnél, de a tavalyi évük meghatározó momentuma volt az a háromoldalú stratégiai megállapodás, amelyet a Debreceni Egyetemmel és a város önkormányzatával kötöttek annak érdekében, hogy újabb munkahelyek megteremtésével biztos és vonzó jövőképet kínáljanak a fiataloknak, ezzel mérsékelve elvándorlásukat a városból és az országból.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2054 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Lakovich Nándor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4911 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: