Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


12_1_giles_shrimpton_580px.jpg
Forrás: ITB

Kínai terjeszkedésbe vezeti az NNG-t Giles Shrimpton, a februárban bejelentett bátor lépésnek köszönhetően szerezte meg havi toplistánk első helyét. Díjat elnyerő és osztó cégvezető is szerepel a top 5-ben, de a legnagyobb hazai távközlési vállalat első embere sem maradt ki, aki elégedetten értékelte a tavalyi üzleti eredményeket.

#1 Giles Shrimpton
A legsikeresebb magyar alapítású technológiai cégek között szokták emlegetni az NNG-t, és a társaság az elmúlt években elért gyors növekedésével, valamint azzal, hogy a világ meghatározó autógyártói találhatók a partnerei között, bőven rászolgált az elismerésre. A cég ráadásul folyamatosan bővíti hazai fejlesztői kapacitását – ahogy évről-évre beszélgetünk a vezetőkkel, mindig elhangzik, hogy százas nagyságrendben vesznek fel fejlesztőket. Nos, február 22-én kiderült, hogy nemcsak itthon, de Kínában is terjeszkednek, Sanghajban nyitják meg a több mint 50 főt foglalkozó új fejlesztőközpontjukat. „Mivel a globális aftermarket piac 25-30 százalékát Kína jelenti, különösen fontos, hogy tovább tudjunk erősödni a piacon. Versenytársainkkal szemben nagy előnyünk, hogy rugalmasak tudunk maradni ezen a zárt piacon, míg mások elbuknak globális megközelítéseikkel. A személyre szabás és a helyi vásárlók megértése a kulcs: mindent újra kell gondolnod, ha sikeres akarsz lenni Kínában” – fogalmazott a távol-keleti terjeszkedés kapcsán Giles Shrimpton, az NNG ügyvezetője.

#2 Kara Ákos Ötmilliárd forintból az év végéig országszerte 1500 Digitális Jólét Program Pont fejlesztése valósul meg, vagyis ennyi helyen lesz majd ingyenes közösségi nethozzáférés. Az első ilyen pontot Várpalotán adták át, ahol Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár elmondta, hogy a városban megvalósult kétmillió forintos fejlesztés mintegy 21 ezer helyi és közel kétszer annyi, a járásban élő lakost érint. Hozzátette azt is, hogy a mintegy 1500 megújuló pontra az év végéig folyamatosan szállítják ki az eszközöket. A heti húsz órában nyitva tartó DJP Pontokon az ingyenes eszközhasználat mellett jól képzett mentor segítsége is igénybe vehető. Így a lehetőség azok számára is adott, akik eddig még egyáltalán nem használtak digitális eszközöket. A pályázat első ütemében beérkezett kérelmek alapján 845 nyertes DJP Pont helyszíni infrastrukturális fejlesztése kezdődik meg február közepétől. A közösségi internet-hozzáférési pontok fejlesztése pályázati szakaszának második üteme 2018. január 15-én nyílt meg újra, a támogatási kérelmeket 2018. február végéig lehetett beadni.

#3 Bozsó Attila Érthető büszkeséggel beszélt az elért eredményről az EPAM régiós vezetője február elején, amikor kiderült, hogy a magyarországi leányvállalat lett Közép-Kelet-Európa legjobb IT-szolgáltató cége. A menedzser a büszkeség mellett azt is jelezte, hogy egy ilyen elismerés visszaigazolást ad arra vonatkozóan, hogy jó úton járnak. A közép-kelet-európai szolgáltató szektor egyik legrangosabb elismerésének számító „CEE Shared Services and Outsourcing Awards” díjakat Varsóban adták át, a végső megmérettetésen több mint 67 cég vett részt 23 országból. A szolgáltatók versenyének díjait február 1-jén immár hatodik alkalommal osztották ki több mint 20 kategóriában a régió legkiválóbb szolgáltató cégeinek. Idén az amerikai központú, Magyarországon az egyik legnagyobb technológiai cégként jelenlévő EPAM-ot öt kategóriában is jelölték, melyekből a hazai képviselet „Az Év IT Szolgáltató Cége Közép-Kelet-Európában” díjat nyerte el. A vállalatot eKids programjuk kapcsán társadalmi felelősségvállalás kategóriában is jelölték, valamint szintén esélyes volt a legjobb munkáltatói márkaépítés díjára is.

#4 Christopher Mattheisen Elégedetten nyilatkozott a Magyar Telekom vezérigazgatója az elmúlt évi üzleti eredmények kapcsán, mint fogalmazott, „ismét erős teljesítményt” mutattak fel. A társaság tavaly 610,9 milliárd forintos bevételt ért el, ami 6,4 százalékkal múlta felül a 2016-ost. Christopher Mattheisen a február 21-én nyilvánosságra hozott eredmények kapcsán kiemelte, hogy a 2016-ban elért jelentős egyszeri profitot fokozó tételek nélkül is sikerült a múlt évben tartani az egy évvel korábbi EBITDA szintet, amit úgy értékelt, hogy jó kiindulópont lehet az idei évre is. A társaság adózott eredménye 2017-ben 40,2 milliárd forint volt, ami negyedével maradt el az előző évitől, azonban ez elsősorban egy 2016 utolsó három hónapjában elkönyvelt, egyszeri nyereségadó-bevétel miatt történt így. A vállalat erre az évre 2017-hez képest enyhén csökkenő, de még mindig megközelítőleg 600 milliárd forintos bevételt vár, a változást az energia üzletágból való kilépés és a várakozásaik szerint alacsonyabb készülékértékesítési bevétel okozhatja. A profittermelő képességet azonban a cégvezető szerint a bevétel csökkenése nem érinti, így kismértékben bővülő, mintegy 190 milliárd forintos EBITDA-ra számítanak. A tavalyihoz képest többet költenek beruházásokra ebben az évben, várhatóan 90 milliárd forintot.

#5 Dienes-Ohm Tivadar Mozgalmas évet tudhat maga mögött a világ legnagyobb, magánkézben lévő technológiai vállalata, a Dell EMC hazai érdekeltsége, legalábbis ezt a következtetést lehetett levonni a partnereik elismerésére létrehozott szokásos, év eleji rendezvényükön elhangzottakból. A céget itthon irányító Dienes-Ohm Tivadar többek között arról beszélt, hogy bő egy évvel ezelőtt indították el a megújult partnerprogramjukat, így az idei volt az első díjátadó, amikor már az ennek keretében elért eredményeket ismerték el. A Dell EMC 2018-ban már ötödik alkalommal jutalmazta a legjobb eredményeket elérő hazai partnerek teljesítményét. A technológiai vállalat 2018. február 22-én hét kategóriában osztotta ki az Dell EMC Partner Awards 2018 díjakat a Nemzeti Galériában. Azokat a partnereket díjazták, akik a tavalyi év során a legjobb üzleti teljesítményt nyújtották, dinamikusan fejlődtek és az új termékek és szolgáltatások területén is kiemelkedő eredményeket értek el. Elismerést kapott többek között a CHS Hungary, a Media Markt Saturn Holding Magyarország, illetve a T-Systems Magyarország is.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2052 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bak József

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: