Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


alfoldi_istvan_njszt
Forrás: ITB

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatója a szervezet szakosztályaiban folyó munka lelkiismeretes biztosításáért kapta meg a "Multimédia az oktatásban gyűrű" életműdíjat.

Multimédia az oktatásban – kimeríthetetlen és mindig aktuális téma, nem véletlen, hogy már a 24. konferenciáját tartotta meg e témában az NJSZT Multimédia az Oktatásban szakosztálya. A több napos szakmai rendezvényen Alföldi István, az társaság ügyvezető igazgatója plenáris előadásában az oktatás felelősségéről és általában, valamennyiünk felelősségéről szólt az előttünk álló feladatok kapcsán: felvázolta a 21. század kihívásait, az IT-biztonságtól a robotika és a mesterséges intelligencia kérdéseiig.

Az ügyvezető igazgatót meglepetésként érte, hogy "Multimédia az oktatásban gyűrű" életműdíjat kapott az NJSZT szakosztályaiban folyó munka lelkiismeretes biztosításáért. A szervezők kiemelték az igazgató a digitális írástudásban, a digitális esélyegyenlőség mozgalmában és az informatikai múzeumügyben kifejtett, iránymutató munkáját is; úgy ítélték meg, ő volt, aki a legtöbbet tette a pedagógiailag, illetve andragógiailag megalapozott multimédia-felhasználás módszereinek, szemléletének népszerűsítése és elismertetése érdekében.

A "Multimédia az oktatásban gyűrű" tananyag díjat Tóth Péter kapta; a "Multimédia az oktatásban gyűrű" képzés díjat Gulyás Zsuzsannának ítélték oda; az örökös tag-díjat pedig Sikné Dr. Lányi Cecíliának adták át, aki a legtöbbet tette a "Multimédia az oktatásban" konferenciasorozat létrehozása, működtetése és szakmai támogatása terén.

Az idén 50 éves NJSZT az év folyamán számos szakmai konferenciával – többek között októberben a Magyar Tudományos Akadémián és novemberben a hagyományos Digitális Esélyegyenlőség (12. DE!) konferenciával –, továbbá díszvacsorával, kiállítással, könyv megjelentetésével emlékezik meg a szervezet fél évszázados jubileumáról. A társaság az "NJSZT50" eseménysorozat fővédnökének Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét kérte fel.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: