Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


oktatás
Forrás: freelegaladvicehelp.com

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár örömmel fogadta Horváth Dávid NetMiniszterelnök és a HÖOK közös javaslatait, melyekről személyesen is egyeztettek. A megbeszélésen szó esett az elektronikus hallgatói választásokról, gyorsított hallgatói Ügyfélkapu regisztrációról és az egységes diákigazolvány rendszerről.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és az internetes társadalom választotta NetMiniszterelnök kölcsönös együttműködés céljából fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. Kérésük az volt, hogy támogatást nyerjenek a felsőoktatási intézményekben történő elektronikus hallgatói önkormányzati választásoknak, illetve a minisztériummal együttműködve legyen lehetőség a felsőoktatásban tanulóknak az Ügyfélkapu rendszerébe történő egyszerű és gyors regisztrációra. Felvetették továbbá a diákigazolvány és az egységes állampolgári kártya rendszerének harmonizációs lehetőségeit.

Együttműködésről állapodtak meg. (forrás: HÖOK sajtó)

Ami az elektronikus voksolás sorsát illeti: 2010 őszén a BME Villamosmérnöki karán már lezajlott egy ilyen jellegű szavazás, akkor 17 százalékkal többen szavaztak. Ennek a rendszernek a további fejlesztésében, tesztelésében és elterjesztésében kértek szakmai támogatást. Nyitrai Zsolt államtitkár pozitívan fogadta a felvetést, s mint mondta, igyekszik szakmai támogatást és segítséget nyújtani a kezdeményezéshez.

Az államtitkár azzal is egyetértett, hogy a közel 400 ezer hallgatónak valóban előnyösebb lenne pár kattintással ügyet intézni, de mint mondta, erre inkább az őszi átalakításokat követően érdemes visszatérni. Hasonló a helyzet az egységes állampolgári kártyánál, ahol a diákigazolványhoz rendelt funkciók harmonizációjáról lenne szó. A HÖOK addig is stratégiát készít arról, milyen előnyei származnának a hallgatóknak az Ügyfélkapuból, továbbá milyen funkciókat rendelnének hozzá egy új diákigazolvány rendszerhez.

Az egyeztetés végén a felek együttműködésről állapodtak meg, ezzel is szélesítve a szakmai összefogást, így Nyitrai Zsolt államtitkár kérésére az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakmai segítséggel járult hozzá a NetMiniszterelnök kezdeményezéséhez.

HÖOK sajtó

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: