Menü
60_Toman4517.jpg
Forrás: ITB

Egészséges életmód, tudatos táplálkozás, hosszantartó fiatalság, vitalitás, tökéletes szépség – hangzatos szavak, melyek igencsak befolyásolják az életünket. Számtalan nő (és férfi is) költ vagyonokat arra, hogy minél tovább megőrizze ideális alakját és fiatalságát. Miért lényeges, hogy fitt legyen a topmenedzser? Erre kerestük a választ.

Az egész életünk a kommunikáció körül forog napjainkban. Minden porcikánkkal információkat adunk és kapunk, legyen az a beszédünk, a cselekvéseink vagy akár a külsőnk. Már csak ezért is fontos, hogy a vezető beosztásban dolgozók megnyerő és egészséges külsejükkel a megbízhatóságot, a precizitást és a professzionalitást hirdessék magukról. A modern világ fiatalságkultusza csak rátesz minderre még egy lapáttal: amennyire lehet, késleltetjük az időt, hogy minél tovább maradjunk szépek, egészségesek és fittek.

A menedzser – de vonatkozik ez bárkire – akkor tud tökéletesen helyt állni, csapatot összefogni, irányítani és jó döntéseket hozni, ha testileg és lelkileg is egészséges. Ma már az a trendi, ha egy vállalatvezető inge alatt duzzadnak az izmok (még magabiztosabb képet mutatva a vezetőről), hiszen ha valakinek fontos, hogy fitt és egészséges legyen, akkor nyilván hosszabb távon lehet rá számítani. Ugyanez vonatkozik a női vezetőkre is: mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek szívesebben tárgyalnak egy láthatóan egészséges fizikumú női vezetővel. Semmi furcsa nincs abban, ha egy üzletasszony a nagy meeting után magára kapja a sportszerelését és egy-két órán keresztül rója a kilométereket a futópadon az edzőteremben. Az egészséges életmód, mely a megfelelő táplálkozást is magával hozza, a modern menedzseri életforma egyik fő jellemzője.

 

Túlsúly = negatív teljesítmény?

Sok cégvezető komoly összegeket és időt szán fitneszórákra és edzésekre, annak ellenére, hogy embert próbáló munkamennyiséggel kell megbirkóznia nap mint nap. Közülük akadnak olyan menedzserek is, akik triatlon vagy más erőnléti versenyeken indulnak. Lehet, hogy ez utóbbi már nem mindennapos jelenség, de napjainkban már elvárják az alkalmazottak (is), hogy a vezető mindig fitt legyen.

Az 5 legfontosabb elvárás egy topmenedzser életmódjával kapcsolatban

1. Megnyerő külső

2. Ápolt megjelenés

3. Egészséges, sportos életmód

4. Rendezett családi háttér

5. Hatékony időbeosztás

Egy nemrégiben készült tanulmány (The Wall Street Journal, Center for Creative Leadership) szerint az emberek azt gondolják a túlsúlyos vezetőkről, hogy kevésbé hatékony interperszonális kapcsolatokra képesek az irodában, rosszabb a munkahelyi teljesítményük és kevésbé jók a vezetői képességeik. Az emberek többsége negatív előítélettel van a túlsúlyt illetően, és úgy gondolja, hogy a nem megfelelő egészségi állapot és az állóképesség hiánya negatívan befolyásolja a teljesítményt. Nemkülönben a vállalatot érintő esetleges nehézségek, problémák hatására a stresszhelyzet is nehezítheti a nem fitt cégvezető döntési képességét.

Nincs könnyű dolguk a vezetőknek, hiszen meg kell találniuk az egyensúlyt a kevés szabadidő minél hatékonyabb eltöltésében – például sporttal, ami azt is tükrözheti a menedzserről, hogy képes a fegyelemre és fejlett az időgazdálkodási készsége. Az egészséges életmód természetesen szorosan összefügg a külső megjelenéssel is, és ha mindkettőre kellő figyelem jut, az alkalmazottaknak azt üzeni: profi és megbízható vezető van felettük. Bármennyire is szeretnénk, hogy a professzionalitás, a szakmai tudás és tapasztalat elég legyen ahhoz, hogy valaki jó vezetővé váljon, a munka minőségét a fizikai erőnlét, az állóképesség is befolyásolja.

 

Személyre szabott figyelem

Az egészséges életmód két alapvető összetevőből áll: a rendszeres testmozgásból és a megfelelő táplálkozásból. Számtalanszor halljuk, hogy akiknek a beosztása megkívánja az állandó jelenlétet, azok nehezen tudnak időt szakítani az egészséges táplálkozásra. Hiszen nincsen idejük arra, hogy előző este otthon süssenek/főzzenek, se arra, hogy minden áldott nap az egészséges táplálkozásra specializálódott éttermekben egyenek. Ilyen helyzetben segítenek azok a vállalkozások, melyek személyre szabott, állandó kontroll alatti diétákat, utánkövetést és folyamatos segítséget nyújtanak az üzletembereknek.

A Toman Diet a modellből lett üzletasszony, Tomán Szabina legújabb vállalkozása, mely jelenleg a hazai, diétával foglalkozó cégek egyik jeles tagja. A híresség egyedi termékeivel segíti a nők és a férfiak mindennapos küzdelmét a súlyfelesleggel szemben. Akárcsak a topmenedzserek külsejéről, megjelenéséről kialakított kép, úgy Tomán Szabina is nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években, többek között felépítette virágzó üzletét. Itthon már 18 pontnál várja csapatával a vendégeket, ősszel tervezi a román üzlet megnyitását, majd további külföldi országok felé terjeszkedik. Aki a szépségiparban él és mozog, sokat tehet azért, hogy hírnevét egy jó ügy, egy segítő vállalkozás mögé állítsa.

„Öt évvel ezelőtt kezdtem diétával foglalkozni, és két és fél éve kezdtem saját termékkel dolgozni. Mindkettő fehérjediéta. Az indulás egy szlovák fehérjediéta volt, amellyel a szülés után 30 kilogrammot fogytam, de a vendégköröm kinőtte a szortimentjét, és szerettem volna még inkább személyre szabottan kiszolgálni az érdeklődőket. Úgy döntöttem, hogy elindítom a saját életmódprogramomat, és megkeresem hozzá azt a gyártót, aki a legjobb minőséget tudja biztosítani számomra” – mesélte a kezdetekről Tomán Szabina. A szlovák termék bevezetése után elindította a saját termékei gyártását; jelenleg a márka közel 56 különböző terméket gyárt. A legfőbb motiváció az volt, hogy minél szélesebb ízválasztékot és emellett megfelelő mennyiségű vitamin tartalmazzanak az ételeik.

 

„Rettentően büszke vagyok arra, hogy a cégem 99 százalékban női alkalmazottakkal dolgozik. Egyetlen férfi dolgozik nálunk, a bátyám. Úgyhogy csak csajok vagyunk a csapatban. Van nálunk dietetikus, biológus és orvos is, illetve laborunk és gyárunk is van. Én magam is sokszor látogatom meg a laboratóriumot, ahol az új ízeket fejlesztjük ki, illetve a gyárat, ahol a termékek készülnek” – említette az ügyvezető.

Nagyon fontos, hogy a diéták ne legyenek szélsőségesen drasztikusak, hiszen egy vezető életébe úgy kell, hogy illeszkedjenek, hogy ne jelentsenek megterhelést és ne nehezítsék a mindennapos munkát, megbeszéléseket. „Valahol minden diéta drasztikus, mivel több szempontnak is meg kell felelni. Saját tapasztalatból mondom, hogy nem könnyű egy kisbaba és a munka mellett egészségesen táplálkozni és élni. De praktikussági szempontokat is figyelembe véve a Toman sokkal könnyebben beépíthető az életünkbe. Például nálunk fontos a visszatáplálás, azaz a kúra utáni élet, mi figyelemmel követjük a diéta után is a vendéget és segítjük számára a legegyszerűbb visszaállást a megszokott élelmiszerekhez. Széles a skálánk, rengeteg sós és többféle édes ízből is válogathatnak a vendégek. Arra nagyon figyeltem, hogy olyan ételeket hozzak a diétába, amelyektől nem azt érzi a fogyni vágyó, hogy valami hiányzik az életéből” – részletezte az üzletasszony.

 

A vendég a legfontosabb

A hazai és a külföldi piacon is hemzsegnek a diétás módszerek, fogyókúrával foglalkozó cégek. Egy cégvezető számára, aki szeretné mindig a legjobb formáját hozni és mellette egészségesen táplálkozni, nagyon fontos, hogy nemcsak személyi edző segítse a rendszeres mozgásban, de a táplálkozása is irányított és folyamatosan nyomon követett legyen. A Tomán Szabináéknál minden vendég konzulenssel viszi végig a diétát. A fogyni vágyók első perctől kezdve kontroll alatt vannak, a szakemberek pedig segítenek bármilyen kérdésben. Legyen az egészségügyi, étkezési vagy akár szervezési kérdés. Egy diéta szakaszokból áll, melyek átlagosan három hónapig tartanak, ezalatt 10 és 20 kilogramm közötti fogyást lehet elérni. Ez nyilván függ a nemtől, a súlyfeleslegtől és az egészségügyi állapottól is. Mindenkit másképp kell megközelíteni.

Tomán Szabina a cég egyedüli tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, aki vállal még vendégeket, mert ő maga szereti figyelemmel követni, hogy milyen változásokon mennek keresztül „mentoráltjai” hétről hétre.

„Folyamatosan követjük a piaci trendeket, hogy milyen irányban halad a tudatos táplálkozás és a fogyókúra. Én magam arra mindig figyelek, hogy betartsam a napi öt étkezést, mert egyrészt keretet ad a napomnak, másrészt nem történik olyan, hogy például egy fontos tárgyaláson nem tudok koncentrálni, mert elfelejtettem enni előtte” – tette hozzá az egykori modell.

Az egészséges életmód mindenki számára elérhető, de nyilván függ attól is, hogy mennyi időt, energiát és pénzt tudunk ráfordítani. Egy cégvezető, egy menedzser munkaidőbeosztása sokszor hektikus, és nehezen illeszthető bele a helyes táplálkozással és sportolással járó rendszeresség. Mégis, ha van mellettünk személyiedző, dietetikus, orvos vagy diétás megoldásokat kínáló vállalkozás, akkor könnyebb belekezdeni egy hosszadalmas, de megtérülő folyamatba. A profi kommunikációnk elengedhetetlen velejárója az egészséges külső, mellyel mindannyian csak nyerhetünk, akár ügyfeleket, akár üzleteket. Egy szóval megéri több figyelmet fordítani a fittségre!

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1997 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Fazekas Barbara

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4740 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: