Menü
46_Reader_s_Digest.jpg
Forrás: ITB

Hatalmas beruházások, egy izgalmas konferencia, illetve az új munkatársak viselkedésének titkaiba bevezető összeállítás keltette fel leginkább olvasóink figyelmét májusban. Ó, mielőtt elfelejtjük, újabb tévhit dőlt meg az informatikusokkal kapcsolatban: igenis számít nekik a divat!

CIKKSLÁGEREK

#1 Öt jel, hogy az új kolléga nem marad sokáig Megszerezni sem egyszerű ma már az új kollégákat, és ezt követően jön még csak a feladat neheze: megtartani őket. Összeállításunkban öt olyan jelet mutattunk be, amelyek alapján megállapítható, ha az újonc nem igazán tervez hosszú távra egy vállalkozásnál. A téma talán minden eddiginél aktuálisabb, így nem csoda, hogy azt követően, hogy áprilisban is a legolvasottabb írásaink között szerepelt az összeállítás, májusban is a toplista élén végzett.

#2 Új kormányzati adatközpont épül Ha több mint 16 milliárd forintot költ egy informatikai fejlesztésre az állam, az érthető módon felkelti a hazai infokommunikációs szektor szereplőinek az érdeklődését. Ennek fényében már nem is annyira meglepő, hogy a jelentős adatközponti beruházásról szóló hír áprilisban és májusban is felkerült a legolvasottabb cikkeket bemutató toplistánkra.

#3 Ismét Okos Város Konferenciát rendez az Infotér Idén májusban második alkalommal rendezte meg Okos Város Konferenciáját az Infotér Egyesület, és a téma úgy tűnik, igencsak vonzó olvasóink számára. Erre utal legalábbis, hogy az ITBUSINESS weboldalán közölt, az eseményt beharangozó beszámolónk a harmadik legolvasottabb cikknek bizonyult májusban.

#4 Az a bizonyos outfit nagyon árulkodó tud ám lenni! Szép karriert futott be főszerkesztőnk, Sziebig Andrea írása arról, hogy miről is tanúskodik a ruha, amit viselünk – a gondolatmenet apropóját pedig az idei InfoBál adta. A cikk áprilisban a facebookos bejegyzéseink között lett toplistás, májusban pedig weboldalunk anyagai között is bejutott az élmezőnybe.

#5 Újabb sikeres IdMatrix IdM bevezetés: a MÁV Zrt. a közelmúltban kezdte meg a rendszer használatát Idén tavasszal zárult le a MÁV-csoport „Infrastruktúra és gördülő állomány karbantartó szoftver, valamint IT-alkalmazás konszolidáció” elnevezésű, informatikai háttérrel támogatott közlekedésfejlesztési projektje, amelynek részleteiről a társaság két szakembere beszélt lapunknak. Úgy tűnik, a vasút is izgalmas téma olvasóink számára.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK

#1 Liptay Gabriella A kommunikációs szakmában igencsak jól csengő névvel erősített a KPMG, Liptay Gabriellát igazolták le marketing és kommunikációs igazgatónak. Ráadásul a távközlési szektorban is több vállalkozásnál megfordult korábban a szakember, így karrierjének újabb fordulata érthető módon komoly érdeklődést váltott ki olvasóinkból, és sokan voltak kíváncsiak a részletekre.

#2 Fülöp András Vezetőt váltott a Big 4 egyik tagjának hazai leányvállalata. A hír önmagában is izgalmas, ráadásul az új főnök személye is figyelemreméltó, hiszen Fülöp András 23 éve dolgozik már a Deloitte-nál. Mi áll a változás hátterében, és mire lehet számítani a cégnél a jövőben – valószínűleg ezek a kérdések mozgattak sokakat, amikor rákerestek oldalunkon a szakember nevére.

#3 Marton László Ahogy már írtuk, különleges hónapnak bizonyult a május az Invitech Solutions számára, hiszen számos dolog történt a céggel, ami hatással volt mostani toplistánkra is. A vállalat nagyvállalati és kormányzati igazgatójának feltűnését a legkeresettebb emberek között pedig az indokolta, hogy május közepén az IVSZ a Távközlési tagozat új vezetőjének választotta meg.

FACEBOOK TOP

#1 Ügyfélfókusz új nézőpontból Hogyan válhat intelligenssé a világunk? Többek között ezt a kérdést boncolgatta az ITBUSINESS-nek adott interjúban Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország közelmúltban kinevezett vezérigazgatója. A téma, a szakember és a cég hármasa rendkívül vonzónak bizonyult facebookos követőink számára is.

#2 Az IT-biztonság területén is tovább erősödik az Invitech Solutions Nagyon felpörgött az elmúlt időszakban az Invitel Csoport tavaly létrehozott vállalata, és májusban is bombázták a sajtót híreikkel, amelyek közül a szolgáltatási portfólió IT-biztonsági részének erősítése keltette fel leginkább követőink figyelmét a Facebookon.

#3 Az Invitech Solutions felvásárolta a NewCo IT-biztonsági üzletágát Bár ez inkább csak megérzés, de valószínűleg rekordot ért el az Invitech Solutions, legalábbis havi toplistánk történetében, ugyanis a legnépszerűbb facebookos bejegyzéseink között a 2. és a 3. helyet is megszerezte a cég. Ez az eredmény a NewCo ICT Security Services IT-biztonsági üzletágának a felvásárlásához köthető, amit májusban zártak le.

#4 Human Hungary: Simon’s Stage – A tehetségek toborzása Az ITBEHAVIOUR kiadójának nagy májusi konferenciája a humánerőforrás-gazdálkodás számos aktuális kérdésével foglalkozott, a toborzástól a megtartáson át egészen addig, hogy a sikeres vezetők, az idolok hogyan inspirálhatják az ifjú titánokat. Palencsár Miklós előadásának videója, amely az új generációk munkaerőpiaci megjelenéséről és a különböző személyiségtípusok munkahelyválasztási döntéseiről szólt, a Facebookon is szép karriert futott be.

#5 Ki lehet képezni valakit pár hónap, egy év alatt informatikusnak? Provokatív és igencsak időszerű ez a kérdés az állandósult és egyre nagyobb gondokat okozó munkaerőhiány miatt. A válaszokra, és a pro és kontra érvekre érthető módon igen sokan voltak kíváncsiak, így Charaf Hassan, a BME docense és Gönczy Gábor, a Braining Hub alapítójának gondolatait sokan olvasták a Facebookon is.

 

#4 Vass Enikő Első alkalommal fordul elő, hogy egy közvetlen kollégáról írhatunk a legkeresettebb emberek között. Vass Enikő idén kiérdemelte az „Év információbiztonsági újságírója” elismerést, melyet a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapított meg, és minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Lapunk újságírója az erkölcsi elismeréssel járó díjat az egyesület május 17-i „Információvédelem menedzselése” LXXVI. szakmai fórumán vehette át.

#5 Éless Dénes Újabb szereplő érkezett toplistánkra az Invitel Csoporttól, a szakember május elejétől vette át a társaság online területének vezetését. Éless Dénes kinevezése azt is jelenti, hogy a vállalat fő céljai között szerepel az online ügyfélkiszolgálás fejlesztése és a márka digitális jelenlétének erősítése az egyre hangsúlyosabbá váló online platformokon.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK

#1 Invitel Csoport Egy ágazat jelentős szereplőjénél szokatlanok a felső vezetés jelentős részét érintő átszervezések, az Invitelnél azonban pont egy ilyen változást jelentettek be májusban, így érthető módon sokan kerestek rá weboldalunkon is a cégre, hogy megtudják, pontosan mi is történt. Mint kiderült, David Blunck vezeti továbbra is a céget, és Langsteiner Marianne és Javorniczky Áron is maradt a vállalatnál, ám Balogh Ákos, Bognár Ádám, Budai J. Gergő és Mártha Imre elköszönt a társaságtól.

#2 Telenor Magyarország Május igazi „forró” hónap volt a hazai távközlési piacon: korlátlan mobilinternet csomag, hűségidő nélküli vezetékes ajánlat jelent meg a cégek kínálatában, a fogyasztók csak kapkodhatták a fejüket. A Telenor is ott volt az újítók között, a cég azonban mással is felkeltette olvasóink figyelmét, a marketingrészleg átszervezése kapcsán sokan kerestek rá a társaság nevére.

#3 IVSZ Közgyűlést tartott májusban a hazai infokommunikációs szakma meghatározó szervezete, amit érthető módon figyelemmel követtek olvasóink, annál is inkább, mert jelentősen megújult az a csapat, amely a következő években vezető szerepet tölt majd be az IVSZ munkájában. A megerősített elnökségbe a digitális gazdaság és a digitális ipar fejlesztése mellett elkötelezett vezetőket választott a szövetség.

#4 4iG Jelentős sikerrel indította az évet a társaság, egy 25 milliárd forint összértékű pályázaton nyert a vállalatcsoporthoz tartozó Humansoft, és ez az eredmény érthető módon sok olvasónkat kíváncsivá tett. Az elnyert összegből az IKIR-projekt keretében döntéshozatalt támogató és elemző rendszert építenek ki önkormányzatok számára.

#5 Clico Hungary Bár örökzöld témának számít, napjainkban mintha minden eddiginél fontosabbá vált volna az informatikai biztonság kérdése. A Clico Hungary PROtACTION 2017 konferenciája azt a célt tűzte ki, hogy bemutassa az IT-biztonsági technológiák aktuális állapotát, és az alapján, hogy mennyien kerestek rá oldalunkon a cég nevére, igencsak jól sikerült a témaválasztás.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1997 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Fazekas Barbara

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4740 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: