Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


48_Lynda.com.jpg
Forrás: ITB

Hogyan kezeljük a nehéz esetnek bizonyuló munkatársakat, mit mondanak az életpályát módosítók és hogyan kerül Albert a képbe – ezek a témák keltették fel leginkább weboldalunk olvasóinak érdeklődését. De sokan kattintottak azért, hogy megtudják, mi a célja a Vodafone-nak a Ready Business Index-szel és milyen a tipikus projektmenedzser.

CIKKSLÁGEREK

#1 Hogyan kezeli az okos ember a nehéz személyiségeket? Minden munkahelyen akad egy-egy nehéz személyiség, akiről azt tartják a kollégái, hogy igen nehéz kijönni vele. Talán az is mutatja, hogy ez mennyire élő probléma, hogy májusban az ilyen emberek kezelésére adott tanácsokról szóló cikkünk bizonyult a legolvasottabbnak az ITBUSINESS weboldalán.

#2 Akik informatikusbőrbe bújtak Ma már nem nevezhető új problémának a szakemberhiány az informatikai piacon, és ahogy a helyzet áll, még évekig kihívást jelent majd. A kereslet-kínálat törvényének megfelelően persze megjelentek a programozó képzésre szakosodott vállalkozások, amiknek köszönhetően sokan akár több éves, más területen szerzett tapasztalattal is pályát módosíthatnak. Milyenek ezek a pályaváltók és milyen élményeik vannak – olvasóink érdeklődésére alaposan felkeltette az erről szóló összeállításunk.

#3 Vigyázz! Kész? Rajt… A Vodafone-tól megszokhattuk, hogy a lakossági mobilszolgáltatások piacán az egyik leginnovatívabb szolgáltató, de a cég komoly erőforrásokat fordít arra, hogy az üzleti távközlési szolgáltatások

piacán is megvesse lábát. Ezt segíti a Ready Business Index, amiről Király Istvánnal, a szolgáltató Vállalati Szolgáltatások Üzletágának vezérigazgató-helyettesével beszéltünk. Annak fényében, hogy jövőre a UPC is a Vodafone-hoz tartozik már, nem is annyira meglepő, hogy weboldalunkon is sokan igyekeztek tájékozódni a terveikről.

#4 Az automatizálás a mindene Albert nemcsak a toplistánkon, de az üzleti világban is most debütált és mindkét helyen meggyőző teljesítményt nyújtott. Aki véletlenül még nem hallott róla: egy robotról van szó, amit az Abesse fejlesztett ki. Hogy mit tud és mire lehet használni – sokan már tudják a weboldalunkon megjelent cikkből, akik pedig nem, azoknak irány az itbusiness.hu.

#5 Ilyen a tipikus magyar projektmenedzser Magas, szőke férfi, felemás cipőben – ugrott be elsőre a címet olvasva, és igazán kíváncsi lennék rá, hogy olvasóink közül mennyinek jutott eszébe ez az analógia. Nos, a felvetésre természetesen a választ is megkaphattuk az összeállításból – férfi, műszaki végzettséggel és tíz éves szakmai tapasztalattal -, amire meglehetősen sokan voltak kíváncsiak.

FACEBOOK TOP

#1 Az automatizálás a mindene Szokatlan pillanat jött el az ITBUSINESS Facebook oldala számára májusban, hiszen nem sűrűn fordul elő, hogy egy robot, pontosabban egy róla bejegyzés hozza a legnagyobb aktivitást. Albert az Abesse fejlesztése a vállalati folyamatok hatékonyságának növelésében segít, és a róla szóló írásunk a legolvasottabb online cikkek közé is bekerült.

#2 Nem elég észrevenni a lehetőséget, kell a gyors döntés és a cselekvés is Nyitott szemmel és szívvel kell járni a világot – ebben hisz Gölcz Dénes, a Panda Security Hungary ügyvezető igazgatója. A vele készült interjúból kiderül, hogy számos országban szerzett nemzetközi tapasztalatokat és elárulja azt is, hogy miért mer várat építeni akár a semmiből is – ilyen tartalom mellett nem is kell csodálkozni, hogy a második helyen végzett facebookos posztjaink között a róla szóló bejegyzés.

#3 Nagy bejelentés! A UPC-vel erősít a Vodafone Elképesztő méretű változások jönnek a hazai távközlési piacon, és ezek közül az egyik legnagyobb talán az lesz, hogy a legnagyobb kábelszolgáltató a Vodafone-hoz kerül. A téma érthető módon felkeltette facebookos követőink érdeklődését is, sokan szóltak hozzá a bejelentés kapcsán született írásunkhoz.

#4 Kölcsönösen tanulni egymástól Sagyibó Viktor neve sokat szerepelt az elmúlt hónapokban a híradásokban, és nem feltétlenül csak azért, mert novembertől fél évig miniszteri biztosi pozícióban koordinálta a Miniszterelnökséghez tartozó informatikai jellegű KÖFOP-projekteket. A vele készült interjúban természetesen érintettük a Microsoft és partnerei közötti szakítást is, és a téma érthető módon alaposan megmozgatta facebookos táborunkat is.

#5 Human Hungary 2018 – A rút kiskocka Május 24-én rendeztük a Human Hungary konferenciát, amely többek között a pályamódosítókról és az IT-s képzések világáról szólt. Az esemény persze nemcsak a hasznos információk, de a remek networking lehetőségek miatt is vonzó volt, és az ott készült képek a Facebookon is szép karriert futottak be.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK

#1 Gulyás Péter Hetekre fakanálra és konyhára cserélte a billentyűzetet és a munkaállomásokat a Quadron vezetője, aki az RTL Klub Konyhafőnök című műsorában bizonyította, hogy ezen a terepen is megállja a helyét. Egy egész ország izgulhatott érte esténként, és valószínűleg a szakmából is sokan igyekeztek megtudni még többet róla, amire a vele készült interjúnk révén volt is lehetőségük.

#2 Major Gábor Komoly bejelentést tett az IVSZ főtitkára a DigitAll konferencián május végén, hiszen egy új, startupoknak szánt közösségi tér megnyitására készülnek júliusban. Az ötmilliárd forintos beruházással megvalósuló Millenáris Startup Campus nyilván nem csak a startupok érdeklődését keltette fel, ennek is köszönhető, hogy sokan kerestek rá a nevére.

#3 Csanak Gabriella Még március elején távozott a Microsofttól a cég marketing és operatív igazgatója és május elején kiderült, hogy Csanak Gabriella veszi át ezt a pozíciót. Ki ő, milyen háttérrel rendelkezik, mi lesz a feladat – többek között ezek a kérdések fogalmazódhattak meg azokban, akik weboldalunkon is igyekeztek többet megtudni róla.

#4 Palencsár Miklós A 3B vezetője a Human Hungary konferencián adott elő, többek között olyan, igazán izgalmas témát boncolgatva, hogy milyenek a szektorváltó menedzserek a munkaadó szempontjából. Az előadásáról készült felvételre sokan lehettek kíváncsiak utólag is, valószínűleg ennek köszönhető szereplését a legkeresettebb emberek toplistánkon.

#5 Vetési István A NISZ ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese volt az egyik résztvevője a májusi ITB Clubnak, és a távoli azonosítás jelenét és jövőjét foglalta össze kormányzati oldalról.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK

#1 Ericson Május végén nyitották meg Budapesten a társaság új központi irodaházát, ahol a 2000 hazai munkatársból 1700-an dolgoznak majd és a svéd cég egyik legjelentősebb európai kutatás-fejlesztési központja lesz. Egy ilyen jelentős fejlesztés érthető módon felkelti a szakmabeliek érdeklődését, az ITBUSINESS weboldalán is sokan kerestek további információkat a cégről.

#2 MKB Bank Hatalmas fejlesztésbe kezdett a pénzintézet, ami nemcsak beszél a digitalizációról, de készül is rá. A bank új, központi informatikai rendszerei július elején állnak üzembe és rugalmasabb belső folyamatok mellett magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálást is várnak tőle.

#3 Bosch Rekord bevétellel zárta a múlt évet a Bosch Csoport Magyarországon, ez már önmagában elegendő lehet arra, hogy felkeltse az érdeklődést a cég iránt, de a társaság ennél sokkal többet is elárult májusban, többek között az idei terveiről is. Ezekről az információkról pedig részletesen beszámoltunk weboldalunkon, így érthető, hogy sokan próbáltak nálunk még több részletet megtudni.

#4 Intellio Májusban már szinte naponta jelentek meg a GDPR-ral kapcsolatos elemzések, kutatások, tanulmányok a sajtóban és szakmai fórumokon. Ennek fényében nem meglepő, hogy a témával foglalkozó cégek is a figyelem középpontjába kerültek, és az Intellio is megjelent májusi toplistánkon a legkeresettebb vállalkozások között.

#5 Bay Zoltán Kutatóközpont Fontos mérföldkőhöz érkezett idén a szervezet, hiszen 25 éves lett, és ezt az év során számos rendezvénnyel ünneplik. Milyen szerepet játszik a hazai kutatás-fejlesztésben a Bay Zoltán Kutatóközpont, milyen háttérrel működik, milyen projektjei vannak – ezek a kérdések is foglalkoztathatták azokat, akik honlapunkon kerestek információt a szervezetről.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: