"Mindig is vonzott a technológia, az innováció, és jó voltam az emberekkel való kapcsolatépítésben is. A mostani munkám tulajdonképpen ezek megfelelő összekapcsolása egymással."

-
Kovács Péter

Útkeresésben volt, amikor az egyik legdinamikusabban fejlődő fejvadász cég megtalálta munkatársnak. Sikertörténet lett belőle, mára zsebében az it-világ számos meghatározó kontaktja, így válhatott Kovács Péter 30 évesen az ict-ágazat egyik meghatározó kapcsolati menedzserévé.

Egyetemi évei leginkább az utazásokról és a bulizásokról szóltak, a pénzt viszont ehhez saját magának kellett előteremtenie. Kétes származású vonatjegyekkel többször beutazta Európát, szórólapozott a Notting Hillen exkluzív ruhaboltnak, felszolgált Dublin egyik híres éttermében és eladó is volt élelmiszerüzletben. Itthon az iskola mellett szervezett rendezvényeket, kereskedett informatikai eszközökkel, írt sikeres EU-s pályázatokat, befektetői pénzből felépített és üzemeltetett internet-kávézót. 2005-ben egy rövid időre a szolgáltató központok világában is kipróbálta magát, amiből egy franciaországi ösztöndíjjal farolt ki: egy nemzetközi programba nyert belépést.

 

Levadászták

Franciaországból hazatérve a ProfiPower fejvadász cég felfedezte és munkát ajánlott neki az informatikai világra specializálódott csapatába. Eleinte hezitált, hisz’ azt sem tudta, eszik-e vagy isszák ezt a szakmát, és ő nyáron egyébként is Barcelonába szeretett volna utazni. Végül mégis elfogadta az ajánlatot, s mostanra magáénak tudhatja az it-világ számos meghatározó szakemberének és döntéshozójának elérhetőségeit. Egy éve a ProfiPower és a Randstad fúziójával lett az új cég 9 fős informatikai ágazatának vezetője.

„Utólag már látom, hogy a lehető legjobb döntést hoztam. Mindig is vonzott a technológia, az innováció, és jó voltam az emberekkel való kapcsolatépítésben is. A mostani munkám tulajdonképpen ezek megfelelő összekapcsolása egymással.”

 

Szakmai közösség zárt csoportban

Ahogy kapcsolatrendszere egyre bővült, érezte, érdemes lenne egy platformot létrehozni, ahol ezek a szakemberek és döntéshozók egymás és saját maga számára is könnyen elérhetők. A „Hungarian IT professionals” nevű, zárt LinkedIn-csoportot 3 éve kezdte építeni, ami mára a régió legnagyobb informatikai alapon szerveződő szakmai közösségévé nőtte ki magát, jelenleg több mint 1600 tagot számlálva. „A projekt azért unikum, mivel a személyes csoporttalálkozókon kívül ezekkel a vezetőkkel és specialistákkal rendkívül nehéz egyszerre, egy eseményen találkozni.”

 

Saját sikerrecept

Ismerd meg saját magad minél jobban – ez minden siker alapja.

Higgy abban, hogy az élet jót akar neked és merj nyitott lenni.

Figyelj megérzéseidre és hallgass -rájuk.

Ne mástól várd a megoldást, te találd ki.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...