Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Iparközeli képzések, oktatásközeli cégek

2013. 11. 15.
Erős elméleti alapokhoz kapcsolják a gyakorlathoz közeli képzést a Debreceni Egyetem Informatika Karának oktatói. Írásunkban ezúttal a kar specialitásait mutatjuk be.

Tanulj interneten, de a diplomáért oda kell menni

2013. 11. 14.
A virtuális egyetemek segítségével -szinte a számítógép előtt ülve lehet -elvégezni BSc-t, MSc-t, vagy akár MBA-t.

Start-upot a multiba!

2013. 11. 13.
Teljesen megváltoztak az ügyféligények, emiatt az eddig szokásos vállalati, szervezeti struktúrák recsegni-ropogni kezdtek. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a hagyományos projekt-menedzsment-szempontok -alkalmatlanok az új üzleti irányok lekövetésére.

Gondolkodj, mielőtt megszólalsz!

2013. 11. 13.
Minden állásinterjú más egy kicsit, de bizonyos kérdések igen nagy valószínűséggel elhangzanak majd. Sokat javíthatsz az esélyeiden, ha legalább ezekre jó előre felkészülsz.

Elmenni nem kell elhiggyétek jó lesz

2013. 10. 14.
Komoly problémát okoz a fiatal nemzedékek magas munkanélküliségi aránya, de a kormány is komoly erőfeszítéseket tesz az elvándorlást fontolgató fiatalok itthon tartására.

Egyetemi ugródeszka

2013. 10. 11.
Egyre több felsőoktatási intézmény erősíti kapcsolatait ipari partnerekkel és azok is az intézményekkel. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) is növeli az oktatás hatékonyságát azzal, hogy a k+f-tevékenységeket a valódi iparági igényekhez igazítja.

Utánpótlás-nevelők Skandináviából

2013. 10. 11.
Manapság kevés, globális növekedésre képes induló vállalkozást lehet találni, a startup-ökoszisztémából pedig hiányzik az oktatási pillér. Ezért van szükség olyanokra, akik az utánpótlás nevelésére és a kultúra fejlesztésére koncentrálnak.

A háromszintű képzés spektruma

2013. 10. 10.
Mérnöki gondolkodást és szakmát tanítanak a háromszintű oktatási modellben az Óbudai Egyetem informatikai karán.

Teszteléssel jobban tanulsz, mint biflázással

2013. 10. 10.
Magyar kutatók igazolták, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem a folyamatos ismételgetéssel, hanem a tanultak tesztelésével tudjuk a legjobban bevésni agyunkba az ismereteket.

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Égi projektvezető

2013. 11. 18.
Már gyermekkorában százas szöggel kereste a fázist a konnektorban, testközelbe került az elektromossággal… Pannonhalmán a Bencés Gimnáziumban az elitképzés légkörében a latin mellett irányítástechnikával is foglalkozhatott.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...