Keresés címke alapján: embertípus

Jó a buli?

2013. 04. 12.
Egy sikeres vállalati rendezvény nagyban javíthatja a munkatársak hangulatát, azon keresztül pedig a cég hatékonyságát és teljesítményét. Csak jól kell csinálni.

Mi leszel, ha nagy leszel?

2013. 03. 18.
Vajon mennyire behatárolható az egyes embertípusok alapján, hogy alapvetően kinek milyen hivatás való? Egyáltalán számít-e az adott munkakörben, hogy milyen embertípust képviselünk? Utánajártunk a válaszoknak.

Hogyan viselkedjünk állásinterjún?

2013. 01. 15.
Ha az önéletrajzodnak és a motivációs levelednek köszönhetően állásinterjúra hívnak, tanácsos alaposan felkészülni. Vegyünk fel álarcot, lódítsunk magunkról, vagy mindennél célravezetőbb az őszinteség? Alább kísérletet teszünk a tuti válasz megtalálására.

Stíluskérdés

2012. 04. 22.
Ha vége a felhőtlen diáklétnek, az Életben kell bizonyos helyzetekben fellépnünk. Komolyan veszik, milyen stílusban tesszük ezt. Stílusunk kihat a megjelenésünkre, a kommunikációnkra, a viselkedésünkre. Kulcsfontosságú a boldogulásunkra nézve. De létezik univerzálisan jó stílus? ...

A kioktató, a precíz és a szeretnivaló

2012. 02. 19.
Kommunikációja minimális, kevéssé nyitott az emberek felé. A külső máz abszolút nem fontos a számára. Megbízható, pontos, hiteles, szabatos. Tudását szívesen kimutatja. A barátság szent kötelék számára – mert kevés közeli barátja van.

Kreatív szakmaiság vagy szakmai kreativitás?

2012. 02. 12.
Nagyon energikus, állandó mozgásban van. Pozitív életszemlélete a legnehezebb időszakokon is átsegíti. Fejlesztők, alkotók, művészek, színészek, akár politikusok is e típusból kerülnek ki.

Oszd meg és uralkodj!

2011. 11. 03.
Bár a fenti mondást nem épp az aktuális téma fejtegetésére találták ki, de kétséget kizáróan visszaadja a most bemutatandó embertípus alapideológiáját.

Le az álarccal!

2011. 10. 05.
Széles mosoly... nagyon fontos; ragyogó szemek... nem árt; önbizalom… igen, az önbizalom elengedhetetlen; határozott, erős kézfogás... dinamizmus – bullshit!

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Égi projektvezető

2013. 11. 18.
Már gyermekkorában százas szöggel kereste a fázist a konnektorban, testközelbe került az elektromossággal… Pannonhalmán a Bencés Gimnáziumban az elitképzés légkörében a latin mellett irányítástechnikával is foglalkozhatott.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...