Keresés címke alapján: támogatás

Bónuszok és segélyek

2013. 03. 13.
Segélyalap jön létre a finanszírozási gondokkal küzdő felsőoktatási intézmények megsegítésére, ugyanakkor a legjobban teljesítő intézmények is némi pluszforrásra számíthatnak.

Mi történt eddig?

2013. 02. 13.
Nem lesz tandíj, megszűnnek a keretszámok, a hallgatóknak azonban meg kell felelniük két feltételnek: időben meg kell szerezniük a diplomát, és vissza kell(ene) fizetniük képzésük költségeit, amennyiben külföldön hasznosítják a megszerzett tudást. Sorra vettük, hogy mi valósult m...

Újabb kapaszkodók?

2013. 02. 12.
Ha nem szeretnél diákhitelből tanulni, akkor húzzál bele, tanulj az állam pénzén! Viszont, ha mégsem jönnének be a támogatott szakok, nézhetsz más alternatívák után is. Ingyen ugyanis tanárrá és sportolóvá is szívesen „kiképeznek”.

Licitálás felsőfokon

2012. 10. 11.
Folyik a harc a hallgatókért a felsőoktatásban. Milyen trükköket vetnek be, programokat vagy eszköztámogatást kínálnak a műszaki képzésben, hogy megnyerjék a hallgatókat?

Olcsó a diákélet?

2012. 06. 05.
Ha kevés a pénz, olcsón kell élni, a spórolásról szó sem lehet. Végül úgy sem az számít, hogy mit ettél, a lényeg, hogy jól szórakozz.

Csábító kedvezmények

2012. 05. 06.
Ugyan nagyobb felelősséggel, és odafigyeléssel kell nekiállni a felsőfokú tanulmányoknak, de a költségek terén az intézmények segítőkésznek mutatkoznak.

Kölcsönös előnyökkel

2012. 04. 01.
Példaértékűnek mondható az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának és a versenyszféra vállalatainak együttműködése. Mindkét félnek előnyösek a kapcsolatok, és a jelenlegi nehezebb időszak ellenére tervbe vették új területek és cégek bevonását – mondja Sima Dezső egye...

Sírig tartsd a munkád!

2012. 03. 21.
A szoftverfejlesztői munka nem olyan ám, mint a kőművesé: felhúzza a házat, oszt’ jónapot. Érzelmi ráhangolódás, dédelgetés, utókövetés, sőt talán még a felhasználók pátyolgatása is hozzátartozik a lelkiismeretes programozáshoz.

Kis Norbert a szakemberképzésről

2012. 03. 19.
Magyarországon nőnie kell a magas hozzáadott értékű beruházások arányának, de ennek egyik alapfeltétele, hogy kellő létszámú és megfelelő képzettségű szakember álljon rendelkezésre.

Vályi-Nagy Vilmos a szoftverhasználatról

2012. 03. 06.
A kormány nem finanszírozza tovább azokat a hallgatói és oktatói szoftverlicenceket a felsőoktatásban, amelyek bérlete másfél hónap múlva lejár. Ezentúl mindenkinek magának kell gondoskodnia saját tisztasági csomagjáról.

Ugrás a sötétbe

2012. 02. 13.
Világosan deklarálta a kormány a célját, miszerint erőteljesen csökkenteni kívánja a felsőoktatásban részesülő fiatalok számát és az oktatásra szánt pénzeket. A műszaki-informatikai képzések keretszámait ugyanakkor megemelték.

Torrent helyett

2011. 10. 05.
Manapság egyáltalán nem számít cikinek, ha valaki kézen-közön megszerzett szoftvert futtat a számítógépén. Azért nem árt tudni, hogy vannak más ingyenes, mégis legálisan igénybe vehető alternatívák.

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Égi projektvezető

2013. 11. 18.
Már gyermekkorában százas szöggel kereste a fázist a konnektorban, testközelbe került az elektromossággal… Pannonhalmán a Bencés Gimnáziumban az elitképzés légkörében a latin mellett irányítástechnikával is foglalkozhatott.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...