Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
10_Foldesi_Laszlo_420
Forrás: ITB

Már gimnáziumban kipróbálta milyen egy családi vállalkozásban tulajdonosként dolgozni, majd az egyetemi évek alatt született meg Földesi László cége. Azóta egy komoly irányváltáson vannak túl, de ilyen bármikor történhet a jövőben is.

-
Földesi László, Systemfarmer
– Jól tudom, hogy a vállalkozói létet már gimnazista korodban elkezdted?

– Igen, egy kis családi vállalkozásba már a gimnázium alatt bevontak, mint tulajdonos is, így korán kezdtem a vállalkozói létet. Miután a Budapesti Műszaki Egyetemre kerültem, csoporttársaimmal egy betéti társaságban próbálgattuk, az it mely területével is szeretnénk igazán foglalkozni. Ez 2006 elejére tisztázódott le bennünk, ekkor alakult meg a Systemfarmer Kft.

– Miért számítástechnikával kezdtél el foglalkozni, mikor például kenyeret sütni is szép feladat?

– Nem bírom a meleget… Komolyra fordítva a szót, édesapám is informatikus, az ő profizmusa és elhivatottsága sokat segített a döntésben. Mivel gyakorlatilag az it-ben nőttem fel, nem volt nagyon nehéz meghozni ezt a választást.

– Miért a felhőszolgáltatásokra összpontosít a cégetek?

– 2010-ben határoztuk el, hogy egy adott területre szeretnénk összpontosítani, noha tanácsadással, üzemeltetéssel, fejlesztéssel még mindig foglalkozunk. Választásunk a felhőtechnológiára esett. Ma is úgy gondolom, jó döntést hoztunk. Ezt igazolja, hogy nemrég megkaptuk a Microsofttól a „Legjobban növekvő KKV Cloud-Ügyfél Partnere” címet. Szeretnénk tovább haladni ezen az úton, és a célunk, hogy a magyar piac egyik jelentős szereplőjévé váljunk.

– Milyen eszközt tartasz hatékonynak a beosztottak motiválására?

– Meglátásom szerint a motiválás eszközének szerintem teljesen egyénfüggőnek kell lennie. Első körben ismerd meg azokat, akikkel együtt dolgozol, így személyre szabott motivációt tudsz kialakítani, mely valószínűleg hatékony is lesz. A mi területünkön állandó, legtöbbször pozitív változás és fejlődés tapasztalható. Ezt a cégnek és a munkatársaknak is követniük kell. Gyakorlatilag folyamatos közös tanulásban vagyunk, ahol mi, a cég döntéshozói csak pár héttel járunk a kollégáink előtt. Valakinek ez tetszik, élvezi és motiválja, hogy a legújabb technológiákkal dolgozhat, és van, aki szereti a már jól megismert dolgokat használni. Utóbbi nem biztos, hogy a mi emberünk.

– Tíz év múlva is a felhővel foglalkozol majd?

– Ha én azt tudnám… Jelenleg a cloud szolgáltatásokban és a hozzá adott értékekben látok nagy lehetőséget. Az a terv, hogy a Systemfarmer ezen a területen az egyik piacvezető vállalattá váljék. A nemzetközi terjeszkedés egyelőre nincs tervben, de remélem, idővel ez is téma lesz a cégvezetésen belül.

– Mi ad erőt a dolgos mindennapokhoz?

– Egy „Kirándulók” nevű sportkör tagjaként a környező országok hegyeit járjuk, amikor tehetjük. Kizárólag a meleg víz és áram nélküli helyek az izgalmasak számunkra.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2054 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Lakovich Nándor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4911 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: