Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


77_rekasi_tibor_sajto_1.jpg
Rékasi TiborForrás: ITB

Valahogy elképzelhetetlen nélküle a TOP 25. Ő az, aki mindenekelőtt abban hisz, hogy a jövő az integráció és a konnektivitás felé halad, ennek pedig nemcsak kiszolgálója, de innovatív alakítója, formálója is kíván lenni.

Az ICT-piac karizmatikus vezetőjeként 2014 óta állandó szereplője listánknak, amikor is rögtön az első helyen nyitott; dobogós helyezését valószínűleg sokan borítékolták. Igazuk is volt, hiszen például napokig vezette legolvasottabb cikkeinket az a hír, amikor idén áprilisban beszámoltunk róla, hogy Rékasi Tibor a Magyar Telekom vezérigazgatója és a társaság igazgatóságának tagja lesz júliustól (ezt is sokan borítékolták, akkor még jövőidőben), a leköszönő Christopher Mattheisent váltva. De pörgessük vissza egy kicsit az idő kerekét! A szakember a vállalat lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyetteseként számos meghatározó fejlesztés megvalósulását irányította 2017-ben: az év jelentős mérföldköve volt például, hogy elsőként vezették be a 2 Gbps sebességű vezetékes adatcsomagot, ami hozzájárult ahhoz, hogy a társaság öt százalékkal tudta növelni az ügyfélszámot az internet és a TV szegmensben egyaránt. De irányította a pénzügyileg ugyancsak sikert hozó korlátlan adatforgalmat tartalmazó csomagok és egy új mobilszolgáltatási portfólió bevezetését is – ezeknek hatására erős teljesítményt sikerült felmutatni (a korábban bejelentett publikus célkitűzéseket túlteljesítve) a bevételek és az EBITDA tekintetében is.

Karrier

– 2018– Magyar Telekom, vezérigazgató

– 2017–2018 Magyar Telekom, lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

– 2017– T-Systems Magyarország, az igazgatóság elnöke

– 2013–2017 T-Systems Magyarország, vezérigazgató

– 2012–2013 T-Systems Magyarország, értékesítési vezérigazgató-helyettes

– 2010–2013 Magyar Telekom, vezérigazgató-helyettes

– 2010–2011 T-Systems Magyarország, üzletágvezető

– 2008–2012 IQSYS, ügyvezető igazgató, kereskedelmi igazgató

– 2007–2008 Cisco Systems Magyarország, ügyvezető igazgató

 

A szakember új pozícióba kerülése után sem pihent: idén júliusban Magyarországon elsőként prezentáltak valós körülmények között működő 5G hálózatot; az országos szintű vezetékes hálózatfejlesztés és az integrált szolgáltatásokra építkezés pedig napi alap. Persze könnyű ez egy olyan helyen, ahol az első számú vezető elkötelezetten vallja, hogy a „most” a legjobb kor, amelyben élünk, ezért most kell tennünk azért, hogy mindenki bekapcsolódhasson a digitális jelenlétbe, élve annak korlátlan lehetőségeivel. Úgy legyen!

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Jacsó Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: