Menü
25_59_work_ChrisMattheisen.jpg
Forrás: ITB

A digitalizáció társadalmi és gazdasági hatásai, a versenyképesség javításának eszközei is szóba kerültek a meghatározó hazai távközlési cégek vezetői által tartott előadásokon az Infotér Konferencián.

Egyre jobban érezhető, hogy a digitalizáció mindent átalakít, ami fontos az életünkben: a társadalmat, a gazdaságot, az üzleti folyamatokat, a kommunikációt – kezdte a konferencia első napján tartott előadását Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Hozzátette: számos új technológia jelenik meg egyszerre, és nem csak a távközlésben. „Azt fogjuk tapasztalni, hogy az új technológiák együtt hatnak egész iparágakra, a társadalomra, és ez a folyamat egyre csak gyorsul majd. Biztos, hogy összességében pozitív hatása lesz az életünkre, de azt is tudomásul kell venni, hogy ezt a sebességet nem biztos, hogy ugyanolyan dinamikával tudja követni például a munkaerőpiac. Egész álláscsoportok szűnnek majd meg, és újak születnek helyettük” – ismertette a várható hatásokat a vezérigazgató.  

Robert Redeleanu, UPC Magyarország

Christopher Mattheisen előadásában utalt arra is, hogy az erősödő globális versenyben különösen fontos, hogy egy ország megőrizze, sőt erősítse versenyképességét. „A jelenlegi helyzet előrelátó, intelligens reagálást és határozott beavatkozást igényel. Szedjünk össze mindent, amit tudunk a mesterséges intelligenciáról, a big dataról és a többi új technológiáról, és sokkal proaktívabban, akár agresszívebben is fejlesszük nemcsak a gyerekek, de a felnőttek képességeit is” – hangsúlyozta a cégvezető.

„Az általunk kiépített infrastruktúrával a digitális és egyben a gazdasági fejlődés lehetőségét megteremtő cég is vagyunk” – mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország vezérigazgatója, hozzátéve, hogy felmérések szerint a szélessávú penetráció 10 százalékos növekedése 1-1,5 százalékos bővülést hoz a GDP-ben. A legnagyobb hazai kábelszolgáltatót idén szeptembertől irányító menedzser elmondta, hogy a UPC eddig 713 millió eurót fektetett be Magyarországon, és 2020-ra ez az összeg nagyjából egymilliárd euró lesz. Ők már készülnek a „gigabit-társadalomra”, hálózatuk több mint 93 százalékán most is elérhető az 500 Mbit/s-os letöltési sebesség.

Gál Tamás, Szerencsejáték
Gál Tamás, a Szerencsejáték informatikai igazgató-helyettese előadásában többek között arról beszélt, mi motiválja a társaságnál az informatikai fejlesztéseket. Mint fogalmazott, az online világ fejlődése, az új generációk viselkedése és elvárásai, illetve cégen belül, a munkatársak részéről tapasztalható késztetés az ügyfélélmény fokozására egyaránt ösztönzi az újításokat. Jelezte azt is, hogy sorsolási napokon nagyon jelentős a terhelés, akár 200 ezer egyéni látogató is felkeresheti az oldalukat, ezért fontos mérföldkő, hogy idén áttértek a felhőalapú működésre.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2002 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bende Richárd

A legkeresettebb emberek: