Menü

Eseménynaptár

80_10_vinnai_balazs_forras_origo_adrian_zoltan.jpg
Forrás: ITB

A digitális szakképzés elősegítése, ezáltal az IT-munkaerőhiány megoldása; az ICT-szektor innovációs képességének növelése; a hazai vállalkozások export-orientáltságának fellendítése. Ha összegezni akarnánk Vinnai Balázs elmúlt egy évének misszióját, ez a három fejlesztési pont minden bizonnyal prioritást élvezne.

Ő az a menedzser, aki megállás nélkül a világot járja, útjairól hazatérve pedig beépíti tapasztalatait a termékeibe, szolgáltatásaiba, így növelve saját és cégei sikerét. Vezetői képességeit jól mutatja az elmúlt 15 év számos szakmai díja és elismerése – többek között ő lett az év legsikeresebb ICT-menedzsere a 2012-es TOP 25-ben, most a 10. helyen áll.

Főként az általa alapított, immáron évente közel 500 friss IT-programozót képző, iskolarendszeren kívüli oktatási cég, a Codecool kapcsán került előtérbe a neve. Vinnai Balázs hatalmas mérföldkövet ért el csapatával: idén májusban kétmillió eurós befektetést kaptak, felgyorsítva ezzel az üzletember aktuális célját, a nemzetközi hálózat kiépítését – jelenleg éppen Varsóban nyitnak iskolát. Az edukációtól eltekintve is mozgalmas 12 hónapot tudhat maga mögött: a Misys board tagjaként részt vett a szoftveripar egyik legjelentősebb M&A akciójában, melynek következtében az immáron Finastra elnevezéssel futó cég a duplájára növekedett. Az új struktúrában Vinnai Balázs tölti be a digitális divízióvezetői pozíciót a 2,1 milliárd USD árbevételű, 10 ezer főt foglalkoztató cégnél. Mindeközben menedzselésével és miskolci központtal elindult a BnL Start Partners inkubátorházuk, amely várhatóan 8-12 hazai tehetséges technológiai csapatnak adja meg a lehetőséget a következő 2-3 évben arra, hogy pénzzel, mentorálással, kapcsolatrendszerrel és infrastruktúrával támogatva nemzetközileg is sikeres cégeket építhessenek. És ha mindez még nem volna elég, májusban beválasztották az IVSZ általános elnökségi tagjai közé, kiemelt témái a vállalkozásfejlesztés és a programozás-oktatás.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: