Menü

Eseménynaptár

21_schneck_zsolt_(1).jpg
Forrás: ITB

A KKV-szektor is kezdi felismerni a rendszerüzemeltetési és felhőszolgáltatásokban rejlő üzleti előnyöket.

„Mindig az ügyfél fejével gondolkodunk, és tudunk az ő nyelvükön beszélni” – mondja Schneck Zsolt, a Master-Hardware ügyvezetője arról, hogy miben más az ő cégük, mint a többi rendszerüzemeltetéssel és helpdesk szolgáltatásokkal foglalkozó kisvállalkozás. Az 1998-ban alakult családi vállalkozás 11 főállású munkatárssal és jó néhány állandó külsőssel működik. Ügyfeleik között a 30-50 fős vállalkozásoktól (ügyvédi irodák, építőipari cégek, egyebek) a 900 fős akadémiai kutatóintézetig sokféle szervezet megtalálható.

Fő tevékenységük a szerver- és kliensüzemeltetés, valamint a helpdesk szolgáltatások nyújtása – utóbbit a nagyobb szervezeteknél kihelyezett munkatársakkal oldják meg, míg a kisebbeknél, illetve a szervereknél a távfelügyeletet alkalmazzák. Összesen mintegy háromezer végfelhasználó számára biztosítják a gond nélküli számítógép-használatot.

„A személyes jelenlét és a felhőalapú, biztonságos távmenedzsment kombinációjával egyszerre tudunk személyre szóló, mégis hatékony szolgáltatásokat kínálni” – mondja erről Schneck Zsolt.

Alapvetően Microsoft-technológiákkal dolgoznak, de külsősök segítségével vállalják Linux-rendszerek üzemeltetését is. A működtetés mellé tanácsadással és rendszerintegrációval szolgálnak ügyfeleiknek, informatikai auditot is végeznek, illetve kiemelt Microsoft-partnerként felhőalapú rendszerek (Office 365, Azure) működtetését. Utóbbiakra mind nagyobb az igény, mert a KKV-s ügyfélkör rájött, mennyire fontos az informatika az üzletmenet szempontjából, a felhőmegoldások pedig gyors, beruházásmentes és mindenhonnan elérhető alkalmazásokat jelentenek. A felhasználók azt is értékelik, hogy a szakzsargon helyett az ő nyelvüket beszélik a MasterIT munkatársai.

„Figyelünk arra, hogy ne az éppen divatos vagy legnagyobb árrést kínáló megoldást kínáljuk az ügyfélnek, hanem azt, amire tényleg szüksége van” – mondja működésük alapelvéről Schneck Zsolt.

A szakmai közösség iránt is felelősséget érez a Master-Hardware. Ők működtetik a Sysadmin Fórumot, amely háromezer hazai rendszergazda legfontosabb magyar nyelvű fóruma. Erre a közösségre alapozva rendszeresen tartanak telt házas szakmai rendezvényeket.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: