Menü
46_mini_crm.jpg
Forrás: ITB

Tapasztalataink szerint 10-ből 9 potenciális ügyfelet azért veszítenek el a cégek, mert nincs utókövetése a kiadott ajánlatoknak. Pedig nagyon egyszerű dologról van szó: ha kiadunk egy árajánlatot, hívjuk fel másnap az érdeklődőt, hogy megkapta-e, elolvasta-e és azt tartalmazza-e, amire ajánlatot kért! Jó tanácsok a MiniCRM-től.

Nem elég annyi, hogy jövő héten majd beszélünk az érdeklődővel, legyen meg előre a pontos időpont! Ha egy érdeklődőnek nincs dedikált felelőse, a kollégák később egymásra mutogatnak, kinek kellett volna foglalkozni vele. Mivel az érdeklődők nem fognak maguktól vásárolni, ne csodálkozzunk azon, hogy nem lett belőlük vevő!

Azt gondolnánk, ha egy érdeklődő ajánlatot kér, majd ő keres bennünket a továbbiakban is. Viszont nem biztos, hogy csak egyetlen cégtől kért ajánlatot. Egyik, kertészettel foglalkozó partnerünk például naponta két potenciális ügyfelet veszített el azért, mert elfelejtették visszahívni őket. Nagyjából 20 ezer forint az átlagos vásárlási érték náluk – ha kiszámoljuk, hogy 20 munkanap van egy hónapban, akkor kijön, hogy 800 ezer forint veszteséget okozott az, hogy elfelejtették az érdeklődőket. Miután elkezdték a problémát rendszerben kezelni, ennyi extra bevételük lett.

Gyakorlatilag minden érdeklődőt meg tudnánk szerezni, ha a fenti, rossz módszeren változtatnánk. Az más kérdés, hogy az ajánlatunk, a termékünk/szolgáltatásunk minősége és ára mennyire versenyképes. De azon banális okból történő bizalomvesztést legalább el tudjuk kerülni, hogy elfelejtünk valakit a megfelelő időben visszahívni.

Az informatikai rendszerek kiváló támogató eszközök az értékesítésben, nélkülük a marketing is csak ablakon kidobott pénz.

Ha kíváncsi rá, Önnek hogyan segíthet egy CRM-rendszer, próbálja ki az ingyenes tesztverziót a www.minicrm.huweboldalán! (X)

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: