Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


03_Webrecruit_Ireland.jpg
Forrás: ITB

Az ITB weboldán van egy szolgáltatásunk, ami másoknak nincs, nálunk pedig fölöttébb népszerű. Ez az ominózus Karrierszkenner, ahol mindenki láthatja, hogy a hazai ICT-piac szereplői közül kikre a legkíváncsibbak a kedves olvasók. Izgalmas dolog ezt a szolgáltatásunkat rendszeresen figyelni. Legtöbbször például már azelőtt felbukkannak a nevek, mint hogy valamelyik menedzsernek publikussá válna a kinevezése. De az is biztos, hogy a legkeresettebb emberek között rendre ott szerepelnek az ilyen-olyan okokból elhíresült tenderek kulcsszereplői is. És a nyári, kicsit lazábbnak tűnő időszakban no pláne megy a kíváncsiskodás azzal kapcsolatban, hogy who is who.

Volt ám jókora volumenű stafétaátadás, például a telkó szektorban, gyorsnak kellett lennünk az infók közlésében, mert mégiscsak először nálunk csekkolják a változás hírét az olvasók. Hasonlóképp a Közlönyt is bújtuk, bújjuk, mert a választások utáni szakmapolitikai mozgásokkal kapcsolatban is mi számítunk első számú hírforrásnak, s ugye ezen a fronton feltehetőleg lesz még írnivalónk. Az ICT-tőzsdei cégekre sem árt odafigyelnünk, annyi ott a fejcsere, és nálunk minden szépen össze van gyűjtve ezzel kapcsolatban (is).

A TOP 25-ös szavazás kapcsán a jelölteknek jóformán bérelt helyük volt az elmúlt hetekben a legkeresettebb menedzserek között. Mert mégiscsak ez az autentikus forrás az, ahonnan feketén-fehéren meg lehet tudni a jelöltekről a szikár tényeket. Adtunk tehát böngészni és kattintani valót a jelölti listával. Érdeklődési körüknek, munkájuk jellegének megfelelően többnyire a piac egy-egy szegmensének szereplőit ismerik csak az olvasók. Így van, akiről csupán meg akarnak győződni, hogy minden úgy van-e vele kapcsolatban, ahogyan tudják. Akit pedig nem ismernek, arról így próbálnak meg infót szerezni.

Most, hogy a közönségszavazás lezárult és a szakmai zsűritől is érkeznek a voksok, az izgalmi állapot még tart… De azért pár tanulság már látható. Például az, hogy elvileg minden felső vezetőnek fontos, hogyan ítélik meg őt és a sikereit a közösségi médiában. Pár éve ezt még sokan bőszen tagadták, de ma már többen tesznek is érte, hogy pozitív legyen az összkép. Persze még mindig akadnak néhányan, akik inkább ignorálni próbálják ennek jelentőségét, de azért a visszajelzésekből látszik, hogy többnyire zavarja őket, no meg a kommunikációs stábjukat, ha a kialakult (én)kép és a social media által visszatükrözött kép messze esik egymástól. Bevallom, nem egy esetben engem is fölöttébb zavar, és el nem tudom képzelni, miért hagyják, hogy ez egyáltalán megtörténhessen.

Így a TOP 25 finisében járva azért más dolgoknak is örülök. Például annak, hogy nekünk csak sikerül az olvasók érdeklődését fenntartani a nyári időszakban is, ami valljuk be, nem triviális dolog. Évek óta tapasztaljuk, hogy nyáron alaposan megnő az olvasói aktivitás nálunk, köszönhetően talán a TOP 25-ös szavazásnak is. Az ezzel kapcsolatos social media aktivitás évről évre egyre nagyobb, ami azt jelzi, hogy igencsak beérett a díj. Idén már 6423 Facebook-szavazat érkezett, ami pontosan 1623 szavazattal több a tavalyinál. És ez a jelentős voksolási kedv és a jelöltöknek adresszált kommentek azt is jelzik, hogy rang ezen a listán szerepelni. Mert akárhonnan is nézzük, a 25-ös toplista szereplői azok, akik egy adott időszakra leginkább meghatározzák a hazai ICT-piacot!

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Loncsár Tibor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: