Menü
64_email.jpg
Forrás: ITB

Az a baj az e-mail biztonsággal, hogy mindenki azt gondolja, ez már évek óta megoldott probléma. Végül is, szűrjük a spameket, nem? Hiszen Google platformot, Office365-öt használunk, ott pedig van beépített ingyen szűrés, nem? Egyébként is, ki akar még e-mailt használni? Foki Tamás, a Clico Hungary senior rendszermérnökének írása.

Hát, sajnos nem oldottuk meg a problémát. A Verizon friss biztonsági jelentése szerint a sikerrel járó, emberi hibából bekövetkezett incidensek 96 százaléka valamilyen e-mail-alapú támadással indult. A felhős e-mail szolgáltatások rákfenéje security szempontból, hogy túl lassan reagálnak a biztonsági fejlesztéseikkel a napról napra megújulni képes támadási vektorokra. Meg kell hagyni, a levélszemetek szűrésében tényleg hatékonyak, de naprakész biztonságot nem tudnak nyújtani. Gondoljunk csak bele, hogy egy-egy biztonsági funkció globális bevezetése milliós felhasználói bázist érint, tökéletesen érthető, hogy ezek a mamut felhőszolgáltatók óvatosabban tekergetik a kódot.

 

Ha elindul az öreg halász

Napjainkban nemcsak az egyszerű spamek, hanem az ezeknél sokkal fejlettebb zsarolóprogramok és adathalász e-mailek (phising) is veszélyeztetnek bennünket az elektronikus levelezésünkön keresztül. A Forcepoint megoldása az informatikai környezetünkbe hatoló, fejlett és többlépcsős veszélyek ellen is képes felvenni a harcot, ezáltal megteremteni  az elvárható biztonságot.

Az ideális e-mail biztonsági megoldás a csatolt fájlok valós idejű tesztkörnyezetben való elkülönítésével (sandboxing), nagyvállalati szintű adatszivárgás-megelőző és -elhárító rendszerrel (DLP, azaz data leak prevention/protection), és egyéb fejlett technológiákkal veszi elejét az érzékeny adatok kiszivárgásának és a behatolásoknak. A dolgozók így mind az irodában, mind útközben biztonságosan használhatják az olyan szolgáltatásokat is, mint például az Office 365. Emellett a Phishing Education (adathalász e-mailekről szóló oktatás) és az URL Wrapping (gyanús URL-ek megjelölése) funkciók révén a felhasználók bármikor megkülönböztethetik az adathalász e-maileket a biztonságos levelektől akkor, amikor kapcsolódnak a céges rendszerhez, de akár mobileszközzel történő levelezés során is.

A magától értetődő, de egyedülálló módon végzett vírus- és spamszűrés, a valódi küldő ellenőrzése, a személyes karantén, a kimenő levelek tartományokra korlátozása, a DKIM és DMARC támogatás, a fordított DNS ellenőrzés, a beépített DLP és URL ellenőrzés, valamint a biztonságos titkosított kézbesítés mind olyan funkció, melyek nélkül egy valamire való e-mailszűrő rendszer manapság már nem kellene, hogy forgalomban legyen.

 

Cél: kiütni a vírusokat és a kémprogramokat

A Forcepoint e-mail biztonsági megoldása helyben dedikált célhardveren vagy virtualizált környezetben, de a felhőben vagy akár kombinált, hibrid módon nyújt átfogó védelmet az e-mailek számára. Víruskeresők és kémprogram-elhárítók szilárd rendszere vizsgál meg minden üzenetet, megakadályozva ezzel, hogy fertőzött vagy rosszindulatú levél kerülhessen a hálózatba. Az üzenetek tartományon és IP-címen alapuló útválasztással történő továbbítása gondoskodik a levelek megbízható és pontos kézbesítéséről.

A Forcepoint Email Security a költségmentes DLP-modullal integrálva hathatós védelemmel látja el a leginkább bizalmasnak minősülő céges adatokat, és megkönnyíti az üzenetek titkosítását.

A Forcepoint Email Security Hybrid telepítés alkalmazásával egy olyan szolgáltatáshoz juthatunk, amely képes az ismert kártevő szoftverek adatbázisa alapján a felhőben előszűrést végezve átvizsgálni a bejövő e-mail üzeneteket. Ez a funkció növeli a rendelkezésre álló sávszélességet, valamint hozzájárul a karbantartással összefüggő költségek lefaragásához, hiszen már azelőtt kiszűri a rosszindulatú kódot tartalmazó e-mail üzeneteket, mielőtt azok elérhetnék a céges hálózatot.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2047 személy szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4898 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: