Menü

Eseménynaptár

internet_penz
Forrás: 24.hu

Bevezette Digitális Jólét Alapcsomagjait (DJA) a Telekom is: a piaci árhoz képest 20–49 százalékkal olcsóbban biztosítanak szolgáltatást azoknak, akik eddig (főként) anyagi okokból nem fizettek elő mobil vagy vezetékes internetre.

„Minden olyan állampolgár, aki a Digitális Jólét Alapcsomag által válik a digitális világ részesévé, nyereség az országnak.” Így kezdte beszédét Deutsch Tamás az egyik fővárosi bevásárlóközpont Telekom üzletében, ahol a sajtó előtt írta alá a DJA védjegyhasználatára vonatkozó szerződést Rékasi Tibor, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, valamint Varga Péter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. képviselője.

Vagyis augusztus 11-től újabb szolgáltatónál érhető el a DJA – egy éves határozott idejű szerződéssel. Mobilinternet tekintetében az 1GB-os díjcsomag bruttó 1500 forintért, a 4GB-os bruttó 3.200 forintért igényelhető. A korlátlan adatforgalommal, otthoni szolgáltatásként kínált Digitális Jólét Alapcsomag Start (akár 30 Mbps le- és 5 Mbps feltöltési sebesség mellett) bruttó 2.890 forintért, a Digitális Jólét Alapcsomag 50 (akár 50 Mbps le- és 5 Mbps feltöltési sebesség mellett) vehető igénybe.

Deutsch Tamás (DJP), Rékasi Tibor (Magyar Telekom) és Varga Péter (Digitális Jólét Nonprofit Kft.)
 

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos hangsúlyozta: aki egyszer belép a digitális világba, az már nem lép onnan vissza, a részese akar maradni egy év után is. „A DJP legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználó lehessen. Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a DJA bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. Az áfa-csökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően 2017-ben mintegy 20–25 százalékkal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok. A szolgáltatók számára másfél hónappal ezelőtt nyílt meg a pályázati lehetőség a Digitális Jólét Alapcsomag állami védjegyhasználatára és a szerződésben vállaltak szerint 45 napjuk lenne arra, hogy a kínálatukban is megjelenítsék a Digitális Jólét Alapcsomagot, de minden szolgáltatónál szinte azonnal megjelenik a kínálatban rendkívül olcsó, de korszerű internet-elérést kínáló Digitális Jólét Alapcsomag” – fogalmazott a miniszerelnöki biztos.

Rékasi Tibor hozzátette: „Ma már vitathatatlan az infokommunikáció pozitív szerepe a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bővülésében, az életminőség javításában, a vállalkozások hatékonyságának növekedésében és az esélyegyenlőség megteremtésében. Ezért is kiemelten fontos, hogy a digitális világ nyújtotta lehetőségeket, előnyöket mindenki el tudja érni. A Magyar Telekom ennek elősegítése érdekében támogatja a DJP-ben kitűzött célokat. Vezető szerepet vállal a korszerű digitális infrastruktúra kiépítésében, ezért jelenleg is intenzíven fejleszti vezetékes hálózatát országszerte – EU-s és hazai forrásokból, valamint jelentős saját tőke beruházásával –, annak érdekében, hogy minél több ember számára elérhető legyen a korszerű, nagysebességű internet-hozzáférés. A DJA védjegyhasználatával most további lépést teszünk a tudatos, értékteremtő internethasználat ösztönzése érdekében.”

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2022 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Pál

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4821 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: