Menü
internet_penz
Forrás: 24.hu

Bevezette Digitális Jólét Alapcsomagjait (DJA) a Telekom is: a piaci árhoz képest 20–49 százalékkal olcsóbban biztosítanak szolgáltatást azoknak, akik eddig (főként) anyagi okokból nem fizettek elő mobil vagy vezetékes internetre.

„Minden olyan állampolgár, aki a Digitális Jólét Alapcsomag által válik a digitális világ részesévé, nyereség az országnak.” Így kezdte beszédét Deutsch Tamás az egyik fővárosi bevásárlóközpont Telekom üzletében, ahol a sajtó előtt írta alá a DJA védjegyhasználatára vonatkozó szerződést Rékasi Tibor, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, valamint Varga Péter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. képviselője.

Vagyis augusztus 11-től újabb szolgáltatónál érhető el a DJA – egy éves határozott idejű szerződéssel. Mobilinternet tekintetében az 1GB-os díjcsomag bruttó 1500 forintért, a 4GB-os bruttó 3.200 forintért igényelhető. A korlátlan adatforgalommal, otthoni szolgáltatásként kínált Digitális Jólét Alapcsomag Start (akár 30 Mbps le- és 5 Mbps feltöltési sebesség mellett) bruttó 2.890 forintért, a Digitális Jólét Alapcsomag 50 (akár 50 Mbps le- és 5 Mbps feltöltési sebesség mellett) vehető igénybe.

Deutsch Tamás (DJP), Rékasi Tibor (Magyar Telekom) és Varga Péter (Digitális Jólét Nonprofit Kft.)
 

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos hangsúlyozta: aki egyszer belép a digitális világba, az már nem lép onnan vissza, a részese akar maradni egy év után is. „A DJP legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználó lehessen. Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a DJA bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. Az áfa-csökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően 2017-ben mintegy 20–25 százalékkal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok. A szolgáltatók számára másfél hónappal ezelőtt nyílt meg a pályázati lehetőség a Digitális Jólét Alapcsomag állami védjegyhasználatára és a szerződésben vállaltak szerint 45 napjuk lenne arra, hogy a kínálatukban is megjelenítsék a Digitális Jólét Alapcsomagot, de minden szolgáltatónál szinte azonnal megjelenik a kínálatban rendkívül olcsó, de korszerű internet-elérést kínáló Digitális Jólét Alapcsomag” – fogalmazott a miniszerelnöki biztos.

Rékasi Tibor hozzátette: „Ma már vitathatatlan az infokommunikáció pozitív szerepe a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bővülésében, az életminőség javításában, a vállalkozások hatékonyságának növekedésében és az esélyegyenlőség megteremtésében. Ezért is kiemelten fontos, hogy a digitális világ nyújtotta lehetőségeket, előnyöket mindenki el tudja érni. A Magyar Telekom ennek elősegítése érdekében támogatja a DJP-ben kitűzött célokat. Vezető szerepet vállal a korszerű digitális infrastruktúra kiépítésében, ezért jelenleg is intenzíven fejleszti vezetékes hálózatát országszerte – EU-s és hazai forrásokból, valamint jelentős saját tőke beruházásával –, annak érdekében, hogy minél több ember számára elérhető legyen a korszerű, nagysebességű internet-hozzáférés. A DJA védjegyhasználatával most további lépést teszünk a tudatos, értékteremtő internethasználat ösztönzése érdekében.”

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1977 személy szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4700 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Clarmont I.S. Kft.

A legkeresettebb cégek: