Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

Hazánkban a cégek 52 százaléka árbevételének kevesebb mint egy százalékát fordítja számítástechnikai eszközök vásárlására és üzemeltetésére. Szintet lépnek jövőre a szélessáv-beruházások és egyre többen dolgoznak távmunkában.

TECHNOLOGY

Százból kilencvenkilenc cégnek nem fontos az informatika? A Modern Vállalkozások Programja 3199 vidéki vállalkozás adatain keresztül vizsgálta a hazai kis- és középvállalkozások digitális technológiáinak használatát, valamint az infokommunikációs eszközök alkalmazásának elterjedtségét.

Elvis és a robotok Programozók, robotok és kihívások. Röviden így foglalható össze az OTP Bank IT Competition programozó versenye, amelynek döntőjében 80-an mérték össze erejüket a Groupama Arénában. Az összetett és rendkívüli kreativitást igénylő feladatot a legsikeresebben az Elvis csapat teljesítette.

Március: De mi lesz a féltett adatainkkal? (Anno Futurum) A tavasz legnagyobb híre egy valaha magyarnak tartott mobilvállalat eladása volt, amely a leggazdagabb cseh vállalkozóhoz került. A közösségi oldalak dúskálnak az adatainkban, egy botrány pedig nagy vitát indított arról, hogyan lehetne még nagyobb biztonságban tudni a személyes adatainkat. 

SZIP 2.0: szintet lépnek a szélessáv-beruházások A kormány kezdeményezésére, szakmai szervezetek és piaci cégek támogatásával 2019 januárjában elindul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0, melynek célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.

Háború az 5G-ért: miért kell Washingtonnak a Huawei trónörököse? Tízmillió kanadai dollár óvadék fejében szabadon engedték, de megfigyelés alatt tartják a kínai Huawei pénzügyi igazgatóját, akit amerikai kérésre Vancouverben vettek őrizetbe. Az USA igyekszik elszigetelni a kínai céget, a tét az 5G mobiltechnológia uralása.

Ijesztő ízelítőt kaptunk abból, mi vár ránk 2019-ben Kereskedelmi háború, Brexit, Fed kamatemelés, csak néhány azon témák közül, amik alaposan megmozgatták idén a tőzsdéket. És ezek a sztorik egy darabig még velünk maradnak, a volatilitás garantált. Nehéz lesz a buy and hold stratégiával pénzt keresni. 

A szolgáltatásokban a jövő Az IT-biztonsági termékek piacán is változik a vállalati ügyfelek igénye. Egyre inkább előtérbe kerül az egyszerű bevezetés és üzemeltetés, a termékek pedig lassan elképzelhetetlenek kiegészítő szolgáltatások nélkül. Amelyik gyártó ezt megérti, gyorsan fog fejlődni.

Furcsa eseményektől hallucinál az MI A mesterséges intelligencia való világbeli alkalmazásaivalproblémákat vet fel az a tény, hogy számítógépek úgy megbolondíthatók, hogy teknősbékát fegyvernek nézzenek, hangversenyt beszédnek halljanak stb.

Digitális tanácsadóval újít a Vodafone A professzionális munkaerő különlegessége, hogy nem élő személyről van szó, hanem egy virtuális asszisztensről. A kijelölt Vodafone üzletekbe belépve a vásárlók egy interaktív LCD-kijelzőn keresztül léphetnek kapcsolatba Alízzal, a Vodafone reklámjaiból ismerős cserfes kislánnyal.

Közösségi rádiózás kimaxolva Az internet adta lehetőségekkel élve előbb a shoutcast technológia által a lineáris webes sugárzás, majd később a teljesen interaktív, on-demand rádiózás is megjelent a weben. Ami azonban a jelenlegi online rádiók  kínálatából hiányzik, az a közösségi jelleg.

A Telekom aggódik a Huawei kizárása miatt Nincsenek teljesen meggyőződve a szakértők arról, hogy valamely hálózati berendezés gyártó vállalat, mint például a Huawei képes-e egyáltalán minden látható nyom nélkül nyitva hagyni egy hátsó bejáratot állami hírszerző szervezetek számára a forgalmazott adatok megszerzéséhez

Eljött a robotok forradalma Átalakul az egész ingatlanpiac? Vannak-e már olyan területei az üzemeltetésnek, ahol a robotok átvették a munkát? Milyen hatással lesz a proptech az üzemeltetési költségekre? És vajon hogyan lehet népszerűsíteni a szakmát a következő generáció számára?

 

HUMAN

Így lett egy egyetemi projektből 8 országban jelenlévő startup Egyetemi projektnek indult a Neticle, mára 8 országban jelenlévő, több mint 120 ügyféllel rendelkező startup lett. Örömök és sikerek ugyanúgy akadtak, ahogy csalódások és stresszes helyzetek. De hát, a startupok világa már csak ilyen.

Karrierről karrierre: vendorok (Anno Futurum) A Microsoft Magyarország nagyvállalati üzletágvezetője, Bábel Gabriella ideiglenes ügyvezetőként vezeti a céget a 2018. június 30-ával leköszönő Szentkuti Gabriellát váltva. A szakember 2001-ben csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához, és elsőként az ügyfelek elégedettségének növelését szolgáló projekt igazgatói posztját töltötte be.

Egészen megszokottá vált a mobilozás tévénézés közben Folyamatosan csökken a televíziózásra fordított átlagos napi idő, miközben nő az online töltött órák száma. A Nielsen kutatása most rávilágított, hogy a felhasználók gyakran párhuzamosan a tévézés mellett is használják mobiljaikat vagy tabletjeiket.

Karrierről karrierre: szervezetek (Anno Futurum) A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház egybeolvad leányvállalatával, a Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft.-vel, a fúzióból pedig egy új társaság jön létre HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. néven 2018 végétől.

Egyre többen dolgoznak távmunkában Magyarországon is egyre több munkáltató ismeri fel a rugalmasságban rejlő motivációs tényezőt olyannyira, hogy vannak olyan cégek, ahol minden munkavállaló távmunkában dolgozik. Az Eurostat felmérése szerint tavaly a magyar munkavállalók 2,5 százaléka dolgozott távmunkában, ez az EU átlagának pont a fele.

A te szakmádat is kinyírhatja a digitalizáció A hazai kkv-k kétharmada egyáltalán nem tervez létszámváltoztatást a digitalizáció miatt. A legtöbb szakmát a termelésben, a legkevesebbet pedig az oktatásban és a pénzügyi vezetésben ér a digitalizáció miatti létszám-leépítés. Magyarország jelenleg a 22. helyen áll az EU-ban a digitalizáció tekintetében.

Hetényi Márk a 4iG igazgatóságának tagja lett Az MKB Bank vezérigazgató-helyettesének operációs, IT, retail, digitális és pénzügyi területeken szerzett gyakorlati és vezetői tapasztalatait kamatoztathatja a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társasággá alakult 4iG Nyrt. menedzsmentje.

Karácsonyi üzenetküldés és a GDPR  A karácsonyi üdvözlőlapok és jókívánságok küldése a hazai adatvédelmi megfelelés komoly erőpróbája: nehéz dolga van annak, aki jogszerűen szeretne karácsonyi üzeneteket küldeni. Az uniós jog nem tiltja, viszont az üzenetküldéseket szabályozó magyar jogot jogalkotónk a mai napig sem igazította hozzá az európai joghoz.

Nagy leépítésről döntött a Magyar Telekom A Magyar Telekom 400 fős létszámleépítésről és átlagosan 6 százalékos bérfejlesztésről állapodott meg a vállalatnál működő érdekképviseletekkel. Az érintettek jelentős része várhatóan 2019 első negyedévében távozik a cégtől.

3,3 milliárdot fordítanak 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra A kormány több mint 3,3 milliárd forintot fordít 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra, amellyel egy évben mintegy 500 ezer fiatalt tudnak támogatni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára.

A járulékcsökkentés minden munkavállalót érint Minden dolgozót érint a járulékcsökkentési program, amelyről a kormányzat már a munkáltatókkal és a munkavállalókkal is megállapodott. Nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi lesz a béremelés, a minimálbér, illetve a garantált bérminimum.

Egy évtizede folyamatosan egyre többet túlóráznak a magyarok Egy átlagos magyar munkavállaló évente 36 óra túlórát végez, legalábbis a hivatalos statisztikák szerint. A négy napnyi munkaidőn felüli munka azonban nem egységesen oszlik el: az autógyárakban és a multinacionális cégek összeszerelő üzemeiben túlóráztatják leginkább a munkavállalókat. 

Rejtegetett szuperhősök – az ügyfélszolgálatok kiaknázatlan lehetőségei Azok a cégek sikeresebbek lehetnek, amelyek nem egy megoldandó problémaként és költségsorként tekintenek az ügyfélszolgálatra, hanem egy olyan lehetőségként, ami segít az ügyfeleket és a cégeket közelebb hozni egymáshoz.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: