Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

2019 legnagyobb kihívása a digitalizáció, és nemcsak az ügyfelek, hanem az informatikai szállítók számára is. Kiemelt felhasználói élményt, hűséges ügyfeleket hozhat a vállalatoknak a mobilshop applikáció. A következő öt-tíz évben a magyar cégek felében generációváltásra kerül sor.

TECHNOLOGY

Digitalizálni – csak az ügyfél érdekében A következő év legnagyobb kihívása a digitalizáció, és nemcsak az ügyfelek, hanem az informatikai szállítók számára is. A lényeg a fókuszáltság és az ügyfélközpontúság – mondja Czibók Zoltán, a DXC Technology ügyvezetője.

Ragadd meg a mobilvásárlás pillanatát! Kiemelt felhasználói élményt, hűséges ügyfeleket és plusz online árbevételt hoz a vállalatoknak a mobilshop applikáció. A saját appshop nyitásában a LogiNet Systems Kft. Mcomapp megoldása segít – erről beszélgettünk Máriás Zsigmond ügyvezető igazgatóval.

Minden figyelem irányuljon az adatokra! (Infotér) A közigazgatásban keletkező hatalmas mennyiségű adat hatékony kezelésének problémáját járta körül a konferencia első napján szervezett kerekasztal-beszélgetés, amelyből kiderült, hogy bár vannak ígéretes megoldások az üzleti szektorból, az állami adatvagyon menedzsmentje esetében még hosszú az út a legújabb eszközök bevetéséig.

Május (Anno Futurum): Felpezsdült a távközlési piac A tavaszi távközlési átrendeződés májusban is folytatódott, egy mobilszolgáltatóhoz került a kábeltelevíziós óriás. Az önvezető autók terén a halálos baleset ellenére sem csökkent a mozgolódás, sokaknak izgalmas ez a piac. A keresőóriásnál eközben tiltakozni kezdtek az alkalmazottak egy katonai célokra használható MI-projekt miatt.

Biztos, hogy biztonságban van a kibertérben? Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a kibertámadások a cég/szervezet méretétől függetlenül mindenkit érintenek, a kétfős ügyvédi irodától kezdve a multicégeken át egészen a kórházakig. Milyen IT-védelmi megoldásokat ajánl a Panda Security?

Csúnyán beégette magát a Robinhood A napokban jelentette be a népszerű, ingyenes részvénykereskedéssel foglalkozó amerikai Robinhood, hogy jóval a piaci fölötti, 3%-os éves kamatozású bankbetéti terméket dob a piacra. Erről azonban elfelejtette tájékoztatni a betétbiztosítót, amely szólt nekik, hogy az elképzelt formában nem kerülhet piacra a termék. 

Mindenkit lenyomtak a Microsoft uborkái A Hollandiában zajló versenyen a Tencent és az Intel szakemberei is részt vettek, összemérve a mesterséges intelligencia lehetőségeit a hagyományosan működő üvegházakkal. Épületek belsejében, emeletes elrendezésben termelik a növényeket az automatizáció, az IoT és az öntanuló gépi algoritmusok előnyeit is kihasználva. 

A hajlítható és 5G-képes telefonok uralhatják majd a következő évet Elkényeztették idén a fogyasztókat az okostelefonok gyártói: négy, majd öt kamera is került egy-egy készülékre, biometrikus azonosítással. A jövő év azonban, úgy tűnik, új szintre emeli az innovációt, hiszen hajlítható kijelzőjű és 5G-s képességű telefonok is piacra kerülhetnek.

Blockchain körkép az EU-ban Az EU Bizottság a blokklánc és az elosztott főkönyvi technológiára (Distributed Ledger Technology – DLT) épülő szolgáltatások átjárhatóságának megteremtésére szövetséget hozott létre. Az International Association for Trusted Blockchain Applications (IATBA) működését 2019 első negyedévében kezdi meg, amelyhez a BBVA és a Santander is csatlakozott.

Gyárat hoz Magyarországra az Airbus A 2021-re elkészülő beruházással több száz munkahely jön létre. A beruházás konkrét helyszínéért két kelet-magyarországi város verseng, a róluk szóló döntést jövő év elején hozzák meg, és a döntést követően véglegesítik a költségvetési támogatásról szóló megállapodást. A kormány vissza nem térítendő támogatást biztosít az Airbus számára a beruházáshoz.

Egyre több kkv nyit a digitalizáció felé Már csaknem egy éve fut az Ipar 4.0 mintagyár kiemelt projekt, amelyre eddig csaknem ezer látogató regisztrált, és egyre növekszik az érdeklődés. A program célja, hogy a hazai kis- és középvállalkozók közelebb kerüljenek a digitalizációhoz. 

Megváltoztatja lakásunk árát a digitális átalakulás? Magyarországon már legalább 14, kimondottan a protech-hez köthető cég működik. Ezek között 9 B2B, 4 B2C és egy kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó cég található. Az biztos, hogy a technológia újraírja a szabályokat, új munkaköröket, új üzleti lehetőségeket, sőt új iparágakat teremt.

 

HUMAN

A jövő social média trendjei Tudatosodott a cégeknél, hogy el kell kezdeniük megtérülés alapon hirdetni a social csatornákon, így egyre inkább el fognak terjedni a konverzió alapú kampányok, az offline konverziókövetés, illetve az adatalapú gondolkodás. A jövő évben tovább nő az igény a megtérülés egzakt mérésére a social média marketingben.

Hogyan lehet etikus módon ösztönözni a gazdaságot? Számtalan kutatás tapasztalata, hogy gazdasági és pénzügyi döntéshozatalkor az emberek nem csupán önérdekeiket követik, vagyis nem olyan előrelátók, számítók és következetesek, mint ahogyan számos közgazdász és döntéshozó ezt feltételezi. Kérdés, hogyan lehet etikus módon beavatkozni a döntéshozatalba - erről szól Samuel Bowles közgazdász új könyve.

A jó kapcsolatokhoz tudás és türelem kell Kapcsolataink meghatározóak, és nem csak a magánéletben - a munkahelyi kapcsolataink ugyanazok az elvek mentén alakulnak, mint a családunkkal, barátainkkal ápolt viszonyunk. Sőt, az élettelen tárgyakra és munkaeszközökre, pl. a számítógépünkre, is kivetítjük a kapcsolatra való igényünket, ez az automatizálás és robotizálás hajnalán további kérdéseket vet fel.

A gyermekvállalás szakítja be a nők bérét Egy átlagos nő 34 évesen keres életében a legtöbbet, bruttó 245 268 forintot. Egy férfi 29 évesen keres ennyit – ilyen számokkal és tényekkel van tele a most megjelent Munkaerőpiaci Tükör 2017, amelynek idei témája a nők munkaerőpiaci helyzete.

A következő öt-tíz évben a magyar tulajdonú cégek felében generációváltásra kerül sor A magyar gazdaság sok szempontból korszakváltás közepén van, a kormány elsődleges feladata, hogy segítse a vállalkozásokat abban, hogy az új kihívásoknak meg tudjanak felelni – mondta Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

Elbukott a nagy kísérlet, nem jött be Finnországban a feltétel nélküli alapjövedelem Finnországban lezárult az az országos szintű kísérlet, amelyen a feltétel nélküli alapjövedelmet „tesztelték”. 2016 vége óta egészen idén decemberig 2000 munkanélküli részesült havi 560 eurós feltétel nélküli adómentes juttatásban. Olyan személyekről van szó, akiknél a segély folyósítása már a lejárathoz közeledett.

Változhat a piac, de az Y-generáció által kiharcolt eredmények már nem tűnhetnek el A munkaerő megszerzése és főleg megtartása ma már komoly kihívást jelent minden cég életében. Nem csoda, hogy az irodákat bérbe adó szereplőknek is ez lett mára az egyik legfontosabb feladatuk. Mitől függ, hogy egy dolgozó elégedett-e a munkakörnyezettel?

Német modellre épült a magyar munkaidő-törvény Német mintát alkalmazott a magyar jogalkotó, amikor bevezette a munkaidőkeret és az elszámolási időszak fogalmait.  A nyugati modell azonban egy munkavállaló-barát, korengedményes nyugdíjazáshoz kötődő rendszer, amelyet a magyar törvényhozás egy „ügyes" csavarral úgy osztott ketté, hogy az kizárólag a munkáltatóknak kedvezzen. 

Kultúrát váltó vezetők – hogyan segítheti a coaching a cégek hatékonyságát? A hazai vállalatok között egyelőre még kisebb azok aránya, ahol a nyugatihoz hasonlóan tudatosan kezelik, és a vállalati célok elérésének kritikus elemeként tartják számon a szervezeti kultúra formálását.Szemléleti változás szükséges ahhoz a magyar tulajdonú vállatoknál is, hogy a tehetséges fiatalokért folytatott harcban fel tudják venni a versenyt nemzetközi társaikkal.

Magyarország többet akar a kutatási-fejlesztési forrásokból Magyarország nagyobb részesedést kér a kelet-közép-európai gazdálkodóknak az uniós kutatási-fejlesztési forrásokból – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, az uniós Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülését követően.

Alaposan átszervezi vezetését az Asus 11 év után leköszön az Asus vezérigazgatója, Jerry Shen. A tajvani szakember a részben eddigi munkaadója által alapított iFast startup vezetését végzi a jövőben, AI-IoT megoldások fejlesztésére fókuszálva. Shen távozásával egyidőben az Asus átszervezi vezetését, a vezérigazgatói feladatokat ugyanis két társ-vezérigazgató között osztja szét az igazgatótanács.

Új elnököt választott a Magyar Reklámszövetség A szervezet elnöki posztját a következő három évben Gulyás János, a Wavemaker Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tölti be. Gulyás János hat év után váltja az elnöki székben Urbán Zsoltot, a 1080p Reklámügynökség vezetőjét.

 

EVENT

Januári Club: Sales, használd a technológiát! Év végén, év elején sorban jönnek ki az első gyorsjelentések arról, hogy mekkora árbevételt, árbevétel-növekedést értek el a cégek. Előszeretettel részletezik ilyenkor a bevételmegoszlást, no meg azt, hogy ezek az eredmények mennyi ráfordítással születtek meg. A jelentések kimondva, kimondatlanul a sales teljesítményéről (is) szólnak, amit ugyebár folyamatosan kell fejleszteni, s amiben a technológia, a CRM is tud segíteni.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)
Időpont: 2018. január 15., 9:00–11:00

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: