Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

Ma már olyan rendszerek állnak rendelkezésre, melyekkel digitális alapokra helyezhetik könnyedén a HR-t a cégek. Egyesülhet a harmadik és a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cég. 40 éve kezdődött a világ legsikeresebb gazdasági felemelkedése.

Digital Workplace Konferencia | 2019.01.24 | Budapest

Workplace Hub premier a helyszínen! Komplett IT megoldás kis- és középvállalkozásoknak, IMS szolgáltatásokkal, applikációkkal, közös munka támogatással.

Részletek és regisztráció: https://www.futureoffice.hu/workplace

A Workplace Hub, mint technológiai platform egyszerűbbé teszi a szervezetek számára az IT folyamatokat, az üzemeltetést, és egyben hozzájárul az IT szolgáltatásokhoz kapcsolódó költségek optimalizálásához, a működési és üzleti folyamatok hatékonyabbá tételéhez.

Megoldásaink és rendszereink révén lehetővé tesszük, hogy a munkavállalók arra fókuszáljanak, ami igazán számít!

Egyszerűsítse munkafolyamatait, töltsön több időt üzlete fejlesztésével!

Bővebben a konferencián!


 

TECHNOLOGY

Helyezzük digitális alapokra a HR-t! Kétszámjegyű növekedést regisztrált idén a NEXON, hagyományos intelligens HR-megoldásaik mellé egy új terméket dobtak a piacra, az iPlan beosztástervezőt. Jövőre a megújított beléptetőrendszer kerül piacra, ahogy a NEXON Akadémia szakképzéseit is tovább folytatják. Ocskay Szilárddal, a NEXON ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Ezek lesznek 2019 legfontosabb fogyasztói világtrendjei A fogyasztók szerint az okoshangszórók rövidesen, a családtagokhoz hasonlóan részt vesznek a családi vitákban; a virtuális asszisztenst használók szerint három éven belül elterjednek a hangulatunkat értelmezni képes berendezések; a kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) felhasználók részéről pedig komoly igény mutatkozik a közvetlen, virtuális segítségnyújtás iránt, például a főzéshez vagy otthoni javításokhoz.

Központilag biztosítanák a smart city-szolgáltatások jelentős részét (Infotér) Milyen koncepció szerint indulnak itthon az okosváros-fejlesztések; hogyan néz ki egy sikeres projekt; és mit tehetnek a piaci szereplők, hogy a technológia révén a települések még több előnyt nyújthassanak az ott élők számára – többek között ezeket a témákat járták körül a települési gyakorlatokról szóló szekció résztvevői.

Korábban indul az 5G, mint gondolnánk (Anno Futurun) Meglepő gigafelvásárlásnak lehettünk tanúi júniusban, az egyik távközlési cég mobilitási jelentéséből pedig kiderült, hogy közelebb van az 5G kereskedelmi indulása, mint az gondoltuk. Az Európai Parlament is dolgozott, ők egységes drónszabályozást fogadtak el. 

Magyar paradicsom egész éven át – innovatív technológiával Innovatív, egész éven át termelő,hidrokultúrás paradicsomnevelő üvegházat nyitottak meg Veresegyházon. A vállalkozás eddigi 95 százalékos exportra történő termelését újratervezte, így jelenleg elmondható, hogy termelésének 70 százalékát a magyar piacon, míg a maradék 30 százalékot külpiacon értékesíti.

Egyesülhet a harmadik és a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cég Az amerikai illetékes hatóságtól megkapta az engedélyt az egyesüléshez az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb távközlési cége, a T-Mobile és a Sprint. A külföldi beruházásokat felügyelő amerikai bizottság (CFIUS) döntéséről a két cég közös közleményben számolt be.

Fókuszban a közlekedés jövője a januári CES-en A több mint 180 ezer látogatót, és 4500 kiállító céget felvonultató jövő januári CES egyik központi a témája a közlekedés jövője lesz. Ennek megfelelően Elaine L. Chao, az Amerikai Egyesült Államok közlekedési minisztere tartja majd a show egyik nyitóelőadását.

Küszöbön a napelemtenderek Magyarország készülő energetikai és klímastratégiája az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának 40 százalékos csökkentését jelölheti meg 2030-ra 1990-es bázison, míg a megújuló energia végső felhasználásból való részesedése a tervezet szerint 20 százalékra nő.

Milliókat fizethet a Vodafone a RED Vitamax miatt Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt kénytelen több millió forintot visszatéríteni az ügyfeleinek a Vodafone. Azok jogosultak a kártérítésre, akik 2012. november 1. és 2014. május 1. között váltottak RED VitaMAX tarifára. 

A mikrovállalkozások lehetnek a célkeresztben Kedvező változás jöhet az autófinanszírozásban – értékelte a Magyar Lízingszövetség azt az áfaváltozást, amely szerint januártól a vegyesen, magán- és üzleti célra egyaránt használt autók bérleti, valamint nyílt végű lízingdíjának áfatartalmát nem a céges használat dokumentált arányában, hanem 50 százalékos átalányérték-számítással is vissza lehet igényelni.

Brutális kihívást kapott a Geomant Újabb nemzetközi multi, az egészségügyi szolgáltatásokat 16 országban nyújtó Affidea bízta meg a magyar tulajdonú Geomantot csúcstechnológiájú ügyfélszolgálati megoldások megvalósításával. A Geomant az Affidea mellett már számos nemzetközi ügyfelet tudhat magáénak, tíz országban van jelen, összesen mintegy 15 ezer fős call center csapatot kiszolgálva. 

Túl drága lett a kínai vasút Magyarországnak A Soroksár és Kelebia között vasútvonal fejlesztésének költsége 2018 májusában 578 milliárd forint volt, a versenyeztetés utáni legjobb ajánlat 693 milliárd forint. Ezt a többletköltséget a kormány nem vállalja, ezért új beszerzési eljárást rendelt el. Ezért az építkezés nem kezdődik el jövőre, hanem várhatóan csak 2020-ban.

 

2019-ben megoldják a munkaerőhiányt!

Az ünnepek közeledtével lassan elengedhető a munka, a munkaerő – és ezzel együtt a munkaerőhiány is! Hogy utóbbival 2019-ben se legyen gondja, nyugodt szívvel kezdheti az évet a Schönherz Iskolaszövetkezettel, legyen szó fiatal munkaerő toborzásáról, vagy akár beszállító általi foglalkoztatásáról. IT, pénzügyi, logisztikai, beszerzés, üzemeltetés, HR vagy ügyfélkapcsolati területek munkaerőhiány gondjainak esetében szinte biztosan hátradőlhet!

 

HUMAN

Már csak 202 évre lehetünk attól, hogy megszűnjön a nők és férfiak közötti bérkülönbség A Világgazdasági Fórum szerint a férfiak és a nők fizetései közötti különbség a jelenlegi trendek alapján 202 év múlva szűnhet meg, mert a különbség nagyon nagy, és csak igen lassan csökken. A rendszerint Davosban ülésező szervezet szerint az elmúlt évben egy keveset csökkent a különbség.

Itt az újabb Facebook-botrány: beleolvashatott a Netflix és a Spotify is az üzenetekbe Jóval több személyes adatot osztott meg felhasználóiról partnereivel a Facebook, mint amit bevallott, rájuk pedig nem is vonatkoztak a cég adatbiztonsági szabályai. Ennél pontosabb képet még senki nem festett a közösségi oldal adatmegosztási gyakorlatáról és jól mutatja, hogy a digitális kor legértékesebb nyersanyaga az adat. 

Régi hívőjétől kaphat újabb befektetést Elon Musk A Wall Street Journal értesülései szerint a SpaceX közel jár ahhoz, hogy lezárja következő, 500 millió dolláros forrásbevonását, ami 30 milliárd dollárra értékelné a céget. A befektető pedig nem más, mint a Teslában 7%-os tulajdonrésszel bíró skót Baillie Gifford befektetési cég. 

40 éve kezdődött a világ legsikeresebb gazdasági felemelkedése Még az afrikai átlagos gazdasági színvonal kétharmadát sem érte el Kína 1978-ban, amikor Teng Hsziao-ping kínai típusú szocializmust" célzó „nyitás és reform" politikája megkezdődött éppen 40 évvel ezelőtt. Azóta az egy főre jutó GDP több mint 50-szerésére nőtt, 800 millióan kerültek ki a mélyszegénységből, eközben az állami tulajdon pedig 20 százalékra csökkent. 

Megduplázzák a fizetéseket az egészségügyben Több lépcsőben jelentős béremelés jöhet az egészségügyben a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint. A tervezett béremelések egymásra épülve lényegében megdupláznák az érintettek fizetését, egész pontosan 92 százalékos emelkedést jelentenének 2022-re.

Milyen az élet készpénz nélkül? Európa nagy részében ugyan egyelőre a jelentős készpénzhasználat okoz fejtörést, de a nemzetközi trend alapján közel az idő, amikor már nem kell idegeskednünk, hogy otthon hagytuk a pénztárcánkat – hiszen nem is lesz pénztárcánk. Vessük vigyázó szemünket Svédországra, ahol már pontos dátuma is van a készpénzmentes korelérkezésének, miközben még mindig zavaróan sok kérdésre és kételyre nincs válasz Stockholmban sem.

Közmunkásokkal tölti fel magyar gyárát a LEGO Ha munkaerőhiányról van szó, az ország keleti szegmensében egyelőre még nem olyan kétségbeejtő a helyzet, mint a Dunántúlon, de ha folytatódik a mostani trend, ez már nem sokáig marad így. A nyíregyházi LEGO gyár néhány évvel ezelőtt még azzal küzdött, hogyan tartsa számon a több mint 10 ezer jelentkezőt, aki kopogott náluk, ma már szinte futnak utánuk. Ám létezik még egy kiaknázatlan" szegmens.

A sok új szabályozás megöli a közösségi finanszírozási oldalt Jordan Peterson kanadai professzor és Dave Rubin komikus bejelentették, hogy a sok új szabályozás miatt otthagyják az ismert közösségi finanszírozási oldalt a Patreont, és sajátot indítanak, ami terveik szerint már karácsony előtt elérhető lesz.

A magyarok nem aggódnak a gazdasági lassulás miatt A nyár végi megtorpanást követően decemberben már harmadik hónapja növekedett a GKI konjunktúraindexe. Egyaránt javultak kissé az üzleti és a fogyasztói várakozások, mindkettő erős optimizmust tükröz.

Túl magasan a bukáshoz? – Megingathatatlan cégvezérek Nincs Facebook Zuckerberg, vagy Tesla Musk nélkül – legalábbis ezt a képet erősíti, hogy a cégeket érintő idei botrányok nem ingatták meg az alapítók pozícióját, noha súlyos üzleti és bizalmi hibákért terheli őket a felelősség. Van az a szint, ahonnan már nem lehet bukni?

Bancsics Ferencet nevezték ki a NISZ élére Pintér Sándor belügyminiszter 2019. január 1-jei hatállyal Bancsics Ferencet nevezte ki a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) élére - adta hírül a Belügyminisztérium közleménye alapján az MTI.

Új vezető a LogMeIn UX-divíziójának élén A 2018-as évtől előtérbe kerül a UX, vagyis felhasználói élmény terület a LogMeIn-nél. Erről egy közleményben számolt be a cég. A folyamat egyik állomásaként Udvardy Dávid UX-vezetői pozícióban állt munkába a cégnél.

 

EVENT

ITBUSINESS&TECHNOLOGY 2019 Azok a régi szép idők, amikor az udvaron vagy az iskolában összeálltunk, és erőnket fitogtatva tettük próbára egymást. A játék lényege persze az volt, hogy minél szorosabb kézfogással várjuk az épp felénk futó ellenfeleket, és ne engedjük, hogy átszakítsák a közöttünk lévő erős kötést. Először persze reflexből próbáltunk erősebb testfelépítésű játékosokat válogatni a csapatunkba, de később rájöttünk, hogy a fogás technikája fontosabb. Az volt a siker, amikor meg tudtunk állítani egy felénk rohanó társat, vagy amikor mi tudtuk átszakítani az átszakíthatatlannak tűnő falat – mindent megért!

Helyszín: Bambara Hotel (Felsőtárkány, Bükkerdő sétány 2-4.) 
Időpont: 2019. március 12-13.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: