Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

Az igazi megújuláshoz a teljes szervezetnek agilisabban kell működnie, funkcionális és vezetői szinteken egyaránt. 2032-ben előzheti meg Kína gazdasága az USA-ét. Hogyan dolgozzunk hatékonyan a home office-ban?

TECHNOLOGY

Még nagyobb hangsúlyt kap az ügyfélközpontúság Az ügyfélközpontú vállalati működés megvalósítását tartja az egyik legfontosabb célnak Gáspár László, a Qualysoft Informatikai Zrt. november 1-től kinevezett vezérigazgatója. A cégnél jövőre is dinamikus növekedést várnak ésmintegy 15 százalékos bővüléssel számolnak.

A hazai ICT-szektor nagy üzletei 2018-ban Mozgalmas évnek bizonyult 2018 a hazai távközlési szektorban, a Telenor új tulajdonoshoz került, a UPC Magyarország eladását is bejelentették, a DIGI–Invitel fúzió viszont váratlan akadályba ütközött. Az állami szférában a hálózatfejlesztéshez kapcsolódnak a legnagyobb volumenű projektek, de a MÁV digitalizációja is folytatódik, illetve különleges projektet zár le az év végével a NISZ.

Szintet lépett a digitalizáció ügye Az ITM megalapítása, az 5G-vel kapcsolatos kísérletek, az önvezető járművek számára létrehozott tesztpálya Zalaegerszegen, a közelmúltban megalapított Mesterséges Intelligencia Koalíció – a szakmai szervezetek vezetői szerint ezek voltak a legfontosabb szakmapolitikai lépések az elmúlt évben.

Szolgáltatószemlélet és ügyfélközpontúság az állami IT-fejlesztésekben Ezek a legfontosabb alapelvek, amelyek az IdomSoft munkáját irányítják. Karlócai Balázs vezérigazgató szerint az állami alkalmazásoknak fel kell venniük a versenyt a piaci szolgáltatók termékeivel.

Október (Anno Futurum): Koalíció alakult az MI égisze alatt  A vállalatoknak a teljes ellátási lánc biztonságára figyelniük kell, ha ténylegesen biztonságban szeretnék tudni adataikat, rendszereiket – a tanulságot egy kémchip elterjedéséről szóló cikk szolgáltatta. Októberben kiderült, újabb pénzforrások állnak a kkv-k rendelkezésére, az Infotér Konferencián pedig megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció.

November (Anno Futurum): Tűkön ül mindenki, ha önvezető autóról van szó A Gazdasági Versenyhivatal bírsága miatt egy pillanatra úgy tűnt, hogy egy korábban bejelentett fúzió leállhat, ám végül mégis folytatódhatott az összeolvadás. Az önvezető autók körüli nyüzsgés megállíthatatlan,újabb együttműködések születtek.

E-szolgáltatások bűvöletében Nem szűkölködött ez az év sem e-közigazgatási fejlesztésekben. Az illetékesek szerint a korábbi évek alapozó munkái mostanra már kezdenek beérni, és ezt egyre inkább láthatják az állampolgárok is. Az biztos, hogy az államigazgatás szerveivel és hatóságaival folytatott kommunikáció – akár magánszemélyekről, akár gazdasági szervezetekről van szó – egyre inkább az online térbe tevődik át.

Hozzunk létre élhetőbb és biztonságosabb környezetet! A mobilitást elősegítő technológiák humán környezetünkbe illesztve és vizsgálva lehetnek életképesek, céljuk, hogy biztonságosabbá és élhetőbbé váljon általuk a környezet. Ehhez minőségi és pontos adatokra van szükség, amit késlekedés nélkül az 5G-s mobilhálózatok továbbítanak.

Már most bepillanthatunk az LG okoskonyháiba Az LG Electronics (LG) új fejezetet nyit az okos konyhai megoldások terén a 2019-es CES szakkiállításon. A vállalat szerint a magasabb szintű kulináris élmény megteremtésében fontos szerepet játszanak majd a külső partnerek – e kezdeményezést a Drop KitchenOS platform fejlesztőjével, a Droppal kötött együttműködés is bizonyítja. 

A magyar GDP közel négyszeresét vesztették el idén a világ milliárdosai 511 milliárd dollárt vesztettek a világ leggazdagabb emberei idén, miután az első hónapok jó részvénypiaci teljesítményét az utolsó hónapok eladási hullámai teljesen kitörölték. A magyar GDP tavaly mintegy 139 milliárd dollárt tett ki, ennek több mint 3,6-szorosát jelenti a milliárdosok által elvesztett vagyon.

Valami még hiányzik a képletből Az Infotér konferencia egyik fontos küldetése, hogy terepet adjon az államigazgatás szakpolitikusai és a piaci szereplők párbeszédének. Az első nap plenáris előadásain felszólaló cégvezetők éltek is ezzel a lehetőséggel, és kifejtették, mit gondolnak az ország előtt álló lehetőségekről, feladatokról.

Visszatekintés: 2018 legnagyobb bukásai Jókora fejfájást okozott a Microsoftnak és felhasználóinak a Windows 10 renitens October 2018 Update. A 1809-es verziójú frissítést a cég eredetileg szeptemberre tervezte, majd októberre halasztotta, az egy hónapos késéssel kiadott új verzió pedig súlyos bugokkal rajtolt

 

HUMAN

Egy pöttöm balti állam 25 év alatt lehagyott minket Észtország egykor a vadkelet megtestesítője volt, mára a legkisebb szovjet utódállam fejlettségben a legkisebb skandináv állammá küzdötte fel magát. A közigazgatás szinte teljesen digitális, az észtek évek óta online szavaznak, vallják be az adót, írják át a kocsijukat. Az internet és az informatika jelentőségét ideje korán felismerték, náluk indult útjára a Skype, a Transerwise és a Taxify is. 

Mi van az észt digitális csoda mögött? Az észtek már a kilencvenes évek elején felismerték, hogy az évtized nagy sztorija a távközlés lesz, és noha alapvetően gazdaságilag és politikailag is liberális felfogással vezették az országot,a telekommunikáció területén mégsem a teljes állami kivonulás mellett döntöttek, mint a magyarok, hanem az államilag kontrollált megoldást választották.

2032-ben előzheti Kína gazdasága az USA-ét Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év végén összeállítja a következő másfél évtizedre szóló prognózisát a világ vezető gazdasági erőcentrumainak sorrendjéről.

Komolyan ez vár ránk 2019-ben: szinte mindent tudni fog rólad a telefonod 2019 legfontosabb fogyasztói trendjeiről szól a szórakozató elektronikában, illetve az infokommunikációban az egyik nagy cég tanulmánya. A jelentés nyolcadik kiadása a technológiai újítások átvételében élen járó 34 millió fogyasztót reprezentálva, az ő várakozásaik alapján határozza meg 2019 legfontosabb 10 fogyasztói trendjét. 

Trump kitiltaná Amerikából a Huaweit Januártól Donald Trump amerikai elnök kitilthatja az USA-ból az állambiztonsági kockázatnak minősített két kínai telefongyártó óriást, a Huawei-t és a ZTE-t. A lépésről már április óta pletykálnak, de most már meg is történhet – közölte a hírügynökséggel három, a Fehér ház döntés-előkészítésére rálátó névtelen forrás.

43 évesen ment nyugdíjba, hogy csak azt csinálja, amit tényleg szeret Csatlós Csilla coach 43 évesen „vonult nyugdíjba”, és szerinte szinte bárki megteheti ugyanezt. Nem is feltétlenül pénzfüggő, hogy stresszmentes, szerethetőbb életünk legyen. Hogyan kapta vissza a kiégett csokikészítő az életkedvét, mi volt a járható út a HR-menedzser és a takarítónő számára, és mit csinálnakBázakerettyén a nyugdíjasok, ami feldobja őket? 

Áldás és pokol: hogyan dolgozzunk home office-ban? Nem újdonság, hogy a digitális világban dolgozók otthonról is végezhetik feladataikat. Egyre többen maradunk otthon rész vagy akár teljes munkaidőben, ugyanakkor a nagy szabadság könnyen a hatékonyság rovására mehet.

Így tegyél a személyes és munkahelyi fejlődésedért egyszerre Vállalati önképzőkör, ami egyszerre tesz a személyes és a munkahelyi fejlődésért? Talán furcsán hangzik, pedig van ilyen, méghozzá világszerte jelenlévő hálózattal. Ez egyben segít az egyénnek magabiztosabbá válni, az önbizalmát fejleszteni, sőt a klubélet a vezetői készségeket is erősíti, nem véletlen, hogy egyes cégeknél a képzés-fejlesztési program részévé vált.

KKV Marketing trendek 2019 (1/5. rész) Az internetet uraló tartalmak folyamatosan változnak. A blogok, és írásos tartalmak mellett a videók szerepe egyre csak növekszik. Emiatt a vizuális marketing szerepe is egyre nagyobb lesz. A videókkal rövidebb idő alatt, több információt tudunk közölni úgy, hogy megragadja a vásárló figyelmét. 

3 fontos szociális képesség a munkahelyen Az utóbbi időben a munka világában egyre nagyobb szerep jut a szociális készségek meglétének az új munkaerő kiválasztásában. Az állásinterjún már nem csak a szakmai felkészültséget mérik fel, hanem azt is, hogy a jelentkező tud-e együttműködni majd a kollégáival, megfelelően kommunikálni az ügyfelekkel, hogyan kezeli a konfliktusokat. 

10 magyarból 5 az állásinterjúra sem megy el 2018-ban csúcsra ért a munkaerőhiány, amit a döntéshozók is tisztán látnak, és igyekeznek mindent megtenni azért hogy a társadalom inaktív rétegeit megszólítsák, illetve a tartalékokat mozgósítsák. Erre szolgálnak a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek, mely az aktív, még dolgozni kívánó időseknek nyújt foglalkoztatási lehetőséget.

Durva trendek jönnek az online kereskedelemben Black Friday és karácsonyi webshop láz: A két csúcsidőszak, ami a vásárlások nagyját generálja az ecommerce világában. Elmúlt években egy jó stratégiával egy-két nagyobb ünnepnap kihasználása is elég lehetett a növekedéshez. De így lesz ez 2019-ben is? 

 

EVENT

Januári Club: Sales, használd a technológiát! Év végén, év elején sorban jönnek ki az első gyorsjelentések arról, hogy mekkora árbevételt, árbevétel-növekedést értek el a cégek. Előszeretettel részletezik ilyenkor a bevételmegoszlást, no meg azt, hogy ezek az eredmények mennyi ráfordítással születtek meg. A jelentések kimondva, kimondatlanul a sales teljesítményéről (is) szólnak, amit ugyebár folyamatosan kell fejleszteni, s amiben a technológia, a CRM is tud segíteni.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)
Időpont: 2018. január 15., 9:00–11:00

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: