Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

Néhány éven belül is százmilliárd dollárt jócskán meghaladó iparággá fejlődhet a mesterséges intelligencia (MI) megoldások fejlesztése és forgalmazása. Jönnek az e-autók és csúnyán kiverik a biztosítékot mindenhol. Nem biztos, hogy jó ötlet az állami vállalatok tőzsdei bevezetése.

TECHNOLOGY

Egyre közelebb jutunk a szuperrobotokhoz Néhány éven belül is százmilliárd dollárt jócskán meghaladó iparággá fejlődhet a mesterséges intelligencia (MI) megoldások fejlesztése és forgalmazása. Az MI bevetése 2030-ra közel 16 ezer milliárd dollárnyi plusz GDP-t jelenthet a világnak.

Jönnek az e-autók és csúnyán kiverik a biztosítékot - mindenhol Túlárazott töltés most, viharos lakógyűlések később – német példák és előrejelzések szerint az e-autók feltankolása nem ígérkezik egyszerűnek. Igaz, ma még Németországban sincs olyan sok elektromos autó, hogy áramszünetet okozzanak, de már itt az ideje felkészülni a közeljövőre. Az Olyver Wyman tanácsadó cég tanulmánya szerint öt-tíz éven belül már akadozhat az áramellátás, főképp a tehetősebb városszéli villanegyedekben. 

Startup-befektetésekbe kezdett a Forbes Media Az amerikai Forbes-t kiadó Forbes Media 2006-os létrehozása óta a legjobb forgalmú és nyereségű évét produkálta – nyilatkozta a DigiDay portálnak a Hong Kong-i befektetési cég által birtokolt kiadóvállalat vezetője, Mike Federle. Konkrét számokat nem mondott, csak százalékokat, eszerint a bevétel 18, a profit 42 százalékkal nőtt. (A Forbes Media nem azonos a magyar Forbes-sal, melyet a cseh üzletemberek által jegyzett Mediarey Hungary ad ki licencszerződés alapján.)

Emberek nélküli tehenészetet tervez egy holland cég Egy a fejőrobotok terén piacvezető holland vállalat automata gazdaságot akar létrehozni. Martijn Boelens, a A Lely cég ügyfélmegoldásokért felelős vezetője elmondta, hogy a lakosság és az élelmiszerigény folyamatosan növekszik, ezért 2050-ig világszerte 60 százalékkal kellene több élelmiszert termelni. A helyzetet súlyosbítja, hogy egyre kevesebben akarnak a mezőgazdaságban dolgozni. 

A Revolut lett az év fintech story-ja 2018-ban Magyarországon Tavaly év végén már 50 ezer hazai felhasználója volt a Revolutnak, amely számosság 2019 tavaszára 100 ezerre nőhet. Év végén banki engedélyt szereztek Litvániában. Ez biztosan új távlatokat nyit majd meg a társaság számára és reméljük, a magyarok is élvezhetik majd az új szolgáltatásokat.

Húsz éves az euró Az eurozóna lakossága szereti a pénzét, ragaszkodik hozzá, de ez nem jelenti azt, hogy a kerítés is kolbászból van, vagy hogy nincsenek nagy problémái a monetáris uniónak. A Financial Times szülinapi cikke szerint egyértelmű siker az euró az alapján, hogy mennyire elfogadott és mennyien támogatják. 

„A tehetség táncoltatja a tőkét” A társadalom korábban elképzelhetetlen változások közepén van, és további változások elé néz. Szakmák tűnnek el és újak jelennek meg, egyre gyorsuló tempóban. Az általános iskolai tanulmányaikat most megkezdő gyerekek 65 százaléka olyan munkakörben dolgozik majd felnőtt korában, amely jelenleg nem is létezik!

Az Apple több milliárd dolláros bevételkiesésre számít a kínai piac lassulása miatt Tim Cook az Apple vezérigazgatója levelet írt a részvényeseknek, amiben bejelentette, hogy a korábbi elemzés, miszerint 89 milliárd dollár és 93 milliárd dollár közötti bevételre számíthat 2018 utolsó negyedévében, túl optimista volt, feltehetően 84 milliárd dollár bevételt tudott csak elérni a cég.

Elkészült az LG 2019-es menetrendje A z 5G támogatásával és a saját hajlítható készülékkel eszerint nem fognak sietni. A csúcskategóriát képviselő, azon belül érkező LG G8 valamikor március végén jelenne meg a kereskedelmi forgalomban, ez azonban a jelek szerint még nem feltétlenül fogja támogatni az ötödik generációs mobiltechnológiát. 

Kína a szerverpiacot is sikerrel ostromolja Gyors ütemben gyarapodik tovább a szerverpiac - derül ki az IDC legutóbbi elemzéséből. A piackutató adatai szerint tavalyhoz viszonyítva 37,7 százalékkal, 23,4 milliárd dollárra duzzadt a teljes piac harmadik negyedéves forgalma, ami új rekord. Ezzel együtt az értékesített darabszám is nőtt 18,3 százalékkal, így összesen 3,16 millió különféle kiszolgáló kelt el 2018 július eleje és szeptember vége között. 

Jöhet a Különvéleményből ismert integetős távvezérlés A Project Soli kódnevű fejlesztés radaros érzékelővel azonosítja és paranccsá alakítja a kézmozdulatokat. Ennek az új típusú gesztusvezérlésnek azonban eddig korlátot jelentett, hogy egyes cégek, köztük a Facebook álláspontja szerint a működéséhez szükséges magas frekvenciák összezavarhatnák a már használatban lévő más technológiákat.

A Xiaomi a viselhető eszközök piacának nagy nyertese Az ázsiai csendes-óceáni térség hajtotta meg a viselhető eszközök piacát 2018 harmadik negyedévében: a szegmens értékesítései globálisan 21,7 százalékot nőttek az egy évvel korábbi eredményekhez képest, régió pedig a mintegy 32 milliós darabszám több mint felét hozta. Ezzel szemben az Egyesült Államokban csökkent az érdeklődés, ott 0,4 százalékkal kevesebb viselhető eszközt vásároltak.

 

HUMAN

A digitális forradalom és a fenntartható fejlődés A pénzügyi digitalizáció – a teljes pénzügyi ökoszisztéma digitális forradalom általi rendszerszintű átalakulása – katalizálhatja a fenntartható fejlődés finanszírozását célzó globális erőfeszítéseket. A McKinsey Global Institute szerint a pénzügyi technológiák széles körű használata 2025-re akár 3,7 ezermilliárd dollárral bővítheti a növekedést szerte a fejlődő világban, főként a nagyobb termelékenységnek és a szélesebb körű pénzügyi inklúziónak köszönhetően.

3 hónap után leállt az Ocean Cleanup, a nagy csendes-óceáni szemétszedés A The Ocean Cleanup projekt bejelentése szerint levált a berendezés egyik végéből egy 18 méteres szakasz, és az egész szerkezetet újra partra vontatják, mihelyst az időjárási feltételek megengedik. A műszaki hiba oka anyagfáradás, vagy túlzott helyi igénybevétel lehet.

Nem biztos, hogy jó ötlet az állami vállalatok tőzsdei bevezetése Nem biztos, hogy hasznos az állami vállalatok esetleges tőzsdei bevezetése - figyelmeztet Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában. Az ÁSZ-elnök egyszerre beszélt a hosszú távú piaci források fontosságáról és a nagyobb önkormányzati és állami projektek felügyeletéről is. 

A magyar kamaszok fele aggódik digitális lábnyoma miatt A Z generáció beleszületett a digitális korba, sokuk már az általános iskolában saját mobiltelefonnal rendelkezett. A kamaszok között háromszor annyian tartanak attól, hogy kínos információk kerülhetnek elő róluk a neten, mint a felnőttek.

Egyre biztosabb: összeomlás vár Angliára A legfrissebb felmérés szerint a brit nagyvállalati szektor vezetőinek jelentős többsége igen borúlátó módon ítéli meg a gazdaság kilátásait a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni időszakra. A lakosság aggódik, az elemzők a világgazdasági válságnál is nagyobb recessziót jósolnak, ha nem lesz megállapodás. 

Leszállt a Hold távoli oldalán egy kínai űrszonda A Kínából december 8-án útnak indított űrszonda pekingi idő szerint délelőtt 10 óra 26 perckor landolt, és már továbbította az első jeleket a kapcsolattartását biztosító, júniusban pályára állított Csüecsiao (Szarka-híd) műhold segítségével – adta hírül a CCTV kínai központi televízió. A Csang'o-4 egy leszálló egységből és egy holdjáróból áll.

4 világgazdasági folyamat, amit rettegve figyelhetünk 2019-ben Váratlanul rossz évet zártak az értékpapírpiacok az Egyesült Államokban.Még Donald Trump sem képes megremegtetni a piacokat, fenyegetőzzön bár kereskedelmi háborúval. Október közepén hirtelen fordult a trend, majd decemberben akkora esésnek indultak a tőzsdék, hogy az egyik iránymutató New York-i index, az S&P 500, ami szeptember 20-án még csúcsot döntött, végül 6,2 százalékos zuhanással zárta az évet.

A nagy magyar bérnövekedés Európában csak visszaesésre volt elég Nagyot nőttek a magyar jövedelmek 2017-ben: forintban átlagosan 8,4 százalékkal, infláció nélkül 5,9 százalékkal emelkedett a magyar háztartásokban az egy főre jutó jövedelem 2016-hoz képest. Ráadásul ezúttal nem csak a társadalom felső néhány tizedében nőtt a háztartások bevétele, mint azt 2010 óta megszokhattuk.

Online médiamix és attribúciós modell: hogyan válasszunk? Az online médiamixünk összeállításánál nagyon fontos szempont, hogy milyen attribúció szerint értékeljük eredményeinket. Egy rosszul megválasztott hozzárendelési modell rossz optimalizációs irány felé terel, így a megjelenésünk nem lesz költséghatékony. Ennél rosszabb az, amikor ezt nem vesszük észre, az aktuális helyzetet látjuk optimálisnak, miközben potenciálokat engedünk át a versenytársainknak. 

Él és virul a Telegram Tavaly áprilisban rendelte el egy moszkvai bíróság a Telegram oroszországi hozzáférésének blokkolását, miután az üzenetküldő szolgáltató az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) követelése ellenére sem szolgáltatta ki a felhasználók kommunikációjának dekódolási kulcsait a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB). 

Eljöhet az idő, hogy sosem látja a főnökét? A home office elterjedésével egyre többen dolgoznak távmunkában a város, vagy akár a világ másik feléről. Ezzel a megoldással a munkavállalók pénzt és időt spórolnak, a vállalkozások pedig eredményesebben működhetnek.

A fiataloknak majdnem a fele a mamahotel lakója Tízből hat fiatal azért nem költözik el a szüleitől, mert nincs elég pénze a különéléshez, 34 százalék arra vár, hogy saját keresete legyen, 25 százalék szerint pedig sokkal kényelmesebb a szülőkkel élni, mint egyedül – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Egyre több fiatalnak van saját lakása, de kevesebben terveznek lakásvásárlást. Aki mégis lakást venne, azok döntő többsége hitelt is igényelne ehhez.

 

EVENT

Januári Club: Sales, használd a technológiát! Év végén, év elején sorban jönnek ki az első gyorsjelentések arról, hogy mekkora árbevételt, árbevétel-növekedést értek el a cégek. Előszeretettel részletezik ilyenkor a bevételmegoszlást, no meg azt, hogy ezek az eredmények mennyi ráfordítással születtek meg. A jelentések kimondva, kimondatlanul a sales teljesítményéről (is) szólnak, amit ugyebár folyamatosan kell fejleszteni, s amiben a technológia, a CRM is tud segíteni.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)
Időpont: 2018. január 15., 9:00–11:00

 

ITBUSINESS&TECHNOLOGY 2019 Azok a régi szép idők, amikor az udvaron vagy az iskolában összeálltunk, és erőnket fitogtatva tettük próbára egymást. A játék lényege persze az volt, hogy minél szorosabb kézfogással várjuk az épp felénk futó ellenfeleket, és ne engedjük, hogy átszakítsák a közöttünk lévő erős kötést. Először persze reflexből próbáltunk erősebb testfelépítésű játékosokat válogatni a csapatunkba, de később rájöttünk, hogy a fogás technikája fontosabb. Az volt a siker, amikor meg tudtunk állítani egy felénk rohanó társat, vagy amikor mi tudtuk átszakítani az átszakíthatatlannak tűnő falat – mindent megért!

Helyszín: Bambara Hotel (Felsőtárkány, Bükkerdő sétány 2-4.) 
Időpont: 2019. március 12-13.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Loncsár Tibor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: