Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

Nem minden blokklánc, ami annak látszik. Dinamikusan bővül a magyar Mesterséges Intelligencia Koalíció. Forradalmasítaná a digitális asszisztensek vezérlését a Microsoft. Milyen az élet a Facebook törlése után?

TECHNOLOGY

Biztató, de még ködös a blokklánc jövője Biztos, hogy fontos lesz, de egyelőre még kevésbé látszik, hogyan – röviden így lehetne összefoglalni, miként tekintenek a blokklánc technológiára. Egyes iparágak már a gyakorlatban is tesztelik, de a széles körű alkalmazás még odébb van.

Elindult az MVP harmadik fázisának tervezése Óriási lehetőségeket tartogat a hazai vállalkozások számára a digitális kereskedelembe történő belépés, ugyanakkor az adatok egyelőre azt mutatják, hogy viszonylag kevesen élnek ezzel az eszközzel. Támogatás és most már ismeretanyag is bőven rendelkezésre áll ahhoz, hogy a cégek ebbe az irányba is lépjenek; de az is kiderült az InfotérKonferencián, hogy a mobilplatformra kiemelt figyelmet kell fordítani.

Dinamikusan bővül a Mesterséges Intelligencia Koalíció Újabb 46 szervezet csatlakozott alapítóként az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. A jelenleg 124 tagot számláló koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI-közösség fontos tagjává váljon.

Villámgyors lesz az 5G elterjedése Az 5G jövőre már ráfordul a célegyenesre: nemcsak kereskedelmi szolgáltatások, hanem az első lakosság végkészülékek is megjelenhetnek a piacon. Végérvényesen itt van az 5G: október elején a Verizon elindította az első 5G alapú otthoni internetszolgáltatást. 

2019-es digitális marketingtrendek Egyre látványosabb lesz a Stories (Történetek) előretörése a közösségi médiás csatornákon. A Google My Business (Cégem használata) megjelenik azoknál a cégeknél, ahol fontos a SEO. Jönnek a B2B influencerek és a social advocacy végre felkerül a marketingesek térképére.

A kínai óriás beteszi a lábát Európába Európai terjeszkedésre készül a legnagyobb kínai online kereskedelmi portál, az Alibaba. Első lépésként felépít egy 220 ezer négyzetméter alapterületű bázist Belgiumban, a Liége-i repülőtér mellett. A beruházásra legkevesebb 75 millió eurót (24,5 milliárd forint) fordítanak.

Bermudai adóparadicsomba menekítette pénzét a Google Mintegy 19,9 milliárd eurót utalt át bermudai bejegyzésű leányvállalatának 2017-ben a Google egy holland fedőcégén keresztül. Így csökkentve az Egyesült Államokban és Európában fizetendő nyereség- és forrásadóját. 

Az Amazon bemutatta a jövő IKEA-ját Ha van valami, amit igazán lehet szeretni az IKEA-ban az a sok, tökéletesen berendezett szoba. Az Amazon pedig most ugyanezt hozza el virtuálisan. Az Amazon weboldalán elérhető Online Showroomban szabadon cserélgetheted a különböző kanapékat, állólámpákat, foteleket és más bútorokat, így azonnal csekkolni tudod, hogy illenek-e egymáshoz.

Thaiföldön hamarosan blockchain-alapú lesz a választás A Bangkok Post jelentette, hogy a thai Technológiai Minisztérium elkészült a technológiával, ezzel beváltva az egyik legnagyobb blockchain-álmot, a digitális választást. Működhet országos, regionális és önkormányzati, sőt, akár üzleti szavazásokon is. A lényeg, hogy kizárja a csalást és a lehető legtisztességesebb választás jöjjön létre.

Forradalmasítaná a digitális asszisztensek vezérlését a Microsoft A Microsoft már eddig is komoly pénzeket ölt a digitális asszisztensek fejlesztésébe.A cég még természetesebbé akarja tenni használatukat. A problematikus helyzetek közé tartozik, amikor olyan zsúfolt környezetben kell a digitális asszisztenst utasítani, itt a Silent Voice Input technikával igyekszik segíteni a felhasználók dolgát.

Jön a 6G! A 9K! Az 5D! A wirtuális walóság! Régi trükk a techvilágban, hogy figyeljük meg, mi az éppen trendi technológia, adjunk hozzá egyet, és máris miénk a reflektorfény. Amikor a 4K felbontás volt a forró téma, a Dell meg az Apple azonnal belengette a maga 5K kijelzőjét. Mivel foglalkozik a 2019-es CES konferenciaprogramjának egyik slágerelőadása, amikor mindenki az 5G hálózatokon pörög:  a 6G-vel.

Drónröptetőket és telefonfüggőket toboroz a hadsereg Legalábbis Finnországban és az Egyesült Királyságban, ahol így győznék le a nehéz terepet és a létszámhiányt. A finn hadsereg tavaly év végén, levélben vette fel a kapcsolatot a professzionális és a hobbista drónpilótákkal. Egy olyan új egységbe toborozzák az érdeklődőket amit háborús helyzetben mobilizálnának.

Az idei CES-en mutatkoznak be az LG legújabb AI okostelevíziói Az LG Electronics új szintre emeli az otthoni szórakoztatást legújabb, mesterséges intelligenciával (AI) felvértezett prémium televízióival. A vállalat második generációs α (Alpha) 9 intelligens processzora és a készülékekbe épített gépi mélytanulási algoritmus révén az új modellek még magasabb kép- és hangminőséget garantálnak.

 

HUMAN

Olyan problémákat szül a készpénz kivégzése, amire nem volt példa a történelemben Mi csak álmodhatunk egyelőre arról, ami Kínában vagy Svédországban már problémát okoz: az elektronikus fizetések olyan szinten terjedtek el a vásárlók körében, hogy a készpénzt már nem minden boltban hajlandóak elfogadni. Pedig Kínában egyenesen törvényellenes, ha egy boltban a készpénzt nem fogadják el fizetési eszközként.

A legolcsóbb elektromos autó Az elektromos autók drágák, de használtan már egész olcsón hozzájuthatunk néhány modellhez. Milyen lehet egy olcsó elektromos autó? Meg mi számít olcsónak? Létezik egyáltalán megfizethető elektromos autó? Mert nem tudunk otthon tölteni, ami rendesen macerássá teszi az egyszeri elektromos autós életét Budapesten.

Lehet, hogy a netezés mégsem változtatja agyatlan zombikká a gyerekeket A brit gyermekorvosok szövetsége (RCPCH) szerint a szülőknek nem kell feltétlenül attól tartaniuk, hogy a netezés tönkreteszi majd a gyereküket – sokan ugyanis attól félnek, hogy ha a gyerek nem képes leszakadni a telefonról, az árt a mentális egészségének. 

Milyen az élet a Facebook törlése után? Felszabadító, de dolgozni kell érte 2018 lett az az év, amikor mindenki számára bizonyossá vált, hogy a Facebook tényleg nem az az ártatlan és barátságos közösségi oldal, melynek szeretné mutatni magát. Az évet végigkísérték a botrányok, az adatkezelési visszaélésektől az álhírek terjedéséig, és közben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a túlzásba vitt facebookozás árthat a mentális egészségünknek is

Ahol az intelligencia kezdődik: a felismerés Manapság divatkifejezés lett a mesterséges intelligencia (meg a gépi tanulás és hasonlók). Nagyon sok mindent neveznek így, lényegében bármilyen programot, ami olyan döntések meghozatalára képes, amilyet az emberek is meghoznak, és ehhez az intelligenciájukat használják. De csak azokat a döntéseket vesszük ilyenkor figyelembe, amik valahogy nem mechanikus szabályok alkalmazásával születnek.

Így telefonáltunk száz éve „Jöjjön ide, Mr. Watson, látni akarom magát!” – szólt a történelem első telefonhívasa, amelyet maga Alexander Graham Bell kezdeményezett a másik szobában lévő segédje felé. A telefonnak, mint hírközlési berendezésnek elsődlegesen a politikai és katonai életben volt fontos szerepe. Ezután nem sokkal az otthonokba is beköltözött, és a privátszférában is meghatározó szerephez jutott. 

Január végéig lehet pályázni az egyik kiemelt magyat startupversenyre A BVK közleménye szerint az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani. A második fordulót február 5-re tervezik. A versenyre idén is olyan vállalkozásokat várnak, amelyek már túljutottak a kezdeti fázison, piacra léptek vagy fejlesztésükből prototípussal rendelkeznek.

Teljes szakmák vonulhatnak át a home office-ba Nem csak a vállalkozók és szabadúszók, hanem az alkalmazottak közül is sokan kerülnek ki olyanok, akik saját otthonukból végzik el a munkájukat. Bár tőlünk nyugatabbra sokkal népszerűbb a home office, Magyarországon sem állunk rosszul: egy 2018-as felmérés szerint a munkavállalók jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, ami több mint kétszázezer főt jelent. 

Ilyen belülről Kína hatalmas cenzúragépezete A kommunista nagyhatalomban egy teljes, új iparágat szült az internetes tartalmak folyamatos ellenőrzése. Már nem csak a kormány saját cenzorai dolgoznak a net szűrésén, de felbukkant egy sor vállalat, melynek fő profilja a cenzúra-szolgáltatás. Most már kínai fiatalok ezrei dolgoznak a cenzúragyárakban, akiknek először meg kell tanítani, mi a valóság, hogy aztán felismerjék, és eltussolhassák azt. 

Fejek hullanak a Huawei-nél, iPhone-ról posztolnak az alkalmazottak Nem ez az első eset, de most telt be a pohár a vezetőségnél. Lefokozások és fizetésmegvonások várnak az iPhone-os alkalmazottakra. Az sosem árt, ha egy cég, és annak alkalmazottai hisznek a saját termékeikben. Vagy ha nem is, de legalább kínosan ügyelnek rá, hogy ezt kommunikálják a világ felé.

Digitális ügyfélélmény a kulcs a 2019-es osztatlan sikerhez A technológia mindig meghatározó szerepet játszott abban, hogy a vásárlók a lehető legnagyobb megelégedésükre kapják meg a kívánt terméket vagy szolgáltatást, a napjainkban zajló digitális forradalom azonban ezen a területen is változásokat idéz elő. Az SAP Center for Business Insight szakértői öt trendet azonosítottak, amely a következő évtizedben meghatározza a digitális ügyfélélményt.

A szabadság ára: ezt hozta a hűségidő rövidítése Egy év alatt teljesen átalakította a telekommunikációs szolgáltatások használatára vonatkozó határozott idejű, azaz hűségidős szerződések összetételét az a 2017-es törvénymódosítás, mely - készülékvásárlás nélkül - egy évben maximalizálta a hűségszerződés időtartamát.

5 dolog, amit fogadj meg, ha 2019-ben toborzol Minden jelentkezőnek adj visszajelzést. Még akkor is, ha nem hívod fel telefonon vagy nem jut be személyes interjúra. Elutasító leveleket általában csoportosan küldünk, nincs igazán lehetőség, kapacitás személyre szabni őket. 

 

EVENT

Januári Club: Sales, használd a technológiát! Év végén, év elején sorban jönnek ki az első gyorsjelentések arról, hogy mekkora árbevételt, árbevétel-növekedést értek el a cégek. Előszeretettel részletezik ilyenkor a bevételmegoszlást, no meg azt, hogy ezek az eredmények mennyi ráfordítással születtek meg. A jelentések kimondva, kimondatlanul a sales teljesítményéről (is) szólnak, amit ugyebár folyamatosan kell fejleszteni, s amiben a technológia, a CRM is tud segíteni.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)
Időpont: 2018. január 15., 9:00–11:00

 

Infobál 2019 Az InfoBál az infokommunikációs szektor legelőkelőbb éves rendezvénye, elegáns és különleges társasági esemény: az innovációra és fejlődésre építő piac a konzervatív hagyományokra támaszkodó formalitással találkozik itt. Igazi ékköve a báli szezonnak, különlegesség a szektor rendezvényeinek sorában

Helyszín: Hilton Budapest (Hess András tér 1-3)
Kezdete: 2019.02.02. szombat 19:00

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: