Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

Rendkívüli mennyiségű és igen érzékeny adatot kezelnek az egészségügyben, ezért kiemelten kell foglalkozni a biztonság kérdésével is. A CES-en trollkodik az Apple. Túlságosan nagy a digitális lábnyomunk és vajon utópia marad-e a jövőváros?

TECHNOLOGY

Biztonsági szempontból nagyon sebezhetők az egészségügyi intézmények A lehető legjobb betegellátás megteremtése, illetve az orvosok adminisztrációval töltött idejének csökkentése a fő célok az elektronikus egészségügyi fejlesztések során – hangzott el az Infotér Konferencia második napján. Az esemény résztvevői rámutattak arra is, hogy rendkívüli mennyiségű és igen érzékeny adatot kezelnek az egészségügyben, ezért kiemelten kell foglalkozni a biztonság kérdésével is.

Hatékony számviteli IT-támogatás kkv-knak Több évtizedes gazdálkodási, adótanácsadási és vállalatirányítási IT-tapasztalatát egy speciálisan kkv igényekre kifejlesztett, komplex, felhőalapú informatikai megoldásba sűrítette a SALDO. Dr. Balogh Ákos vezérigazgatóval és Miklósy Miklósinformatikai üzletág igazgatóval beszélgettünk.

A CES-en trollkodik az Apple Az Apple rendszerint egyáltalán nem törődik a CES rendezvénnyel, még úgy sem, hogy az az év egyik legérdekesebb eseménye. Az idei show kezdete előtt azonban fogta magát az óriás, és a közvetlenül az LVCC mellett lévő hotel oldalát bevonta egy gigantikus reklámmal:„Ami az iPhone-odon történik, az az iPhone-odon marad."

Lépjünk magasabb szintre! A 2018-as év jól sikerült. Magas szintre állt be a foglalkoztatottság, a munkanélküliség 3,6 százalékra csökkent. Tíz százalék felett volt az átlagbér-növekedés, ennek hatására bővült a fogyasztás. Az általános növekedési tendenciákat azonban, a növekedés fenntarthatósága szempontjából, két gyenge pont jellemezte. 

Káros a túl gyors digitális átalakulás A digitalizálás mindent megváltoztat, hiszen mindenki bárhol és bármikor dolgozhat, a munka és a magánélet közötti határok elmosódnak. A munkavédelem jelentősen le van maradva a technológiai fejlődés mögött. Ezen a területen a cégeknek mindenképpen cselekedniük kell, mert hamarosan jöhet a kollektív kiégés.

Drónellenes rendszerek a londoni repülőtereken Mind Gatwick, mind a legnagyobb londoni repülőtér, a Heathrow vezetői úgy döntöttek, hogy megfelelő védelmi rendszereket szereznek be, hogy a pilóta nélküli légi járművek többé ne zavarhassák meg a forgalmat. Gatwick zavarórendszert bérelt ki a brit fegyveres erőktől. 

A Samsung olyat mutatott, amire senki nem számított A cég magyar idő szerint hajnalban tartott sajtótájékoztatója bizonyos szempontból nem okozott nagy meglepetést, hiszen ismét a tévéké volt a főszerep. A korábbi pletykákkal ellentétben viszont szó sem esett átlátszó paneles készülékekről, ehelyett ismét a tavaly ilyenkor debütált microLED technológia került a középpontba.

Az Apple az új Nokia? Az Apple igazgatója, Tim Cook nemrég megerősítette, amit október közepe óta amúgy is mindenki tud: az új iPhone-ok eladásai elmaradnak a várakozásoktól, és az iPhone-tulajdonosok nem hajlandók megrohanni az üzleteket, hogy meglévő eszközeiket újra cseréljék. Cookúgy véli, hogy a fő probléma az Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború, de sokak szerint egyszerűen túl drágák az új mobilok.

Új főverzióhoz ért a Scratch Új főverzióhoz érkezett a 2007 óta elérhető Scratch vizuális programozási nyelv, amely kifejezetten a gyerekekkel hivatott megismertetni a szoftverfejlesztés alapvető logikáját, böngészős felületen, illetve asztali kliensen keresztül.

Blockchainrendszert fejlesztenek a kínai bankok A projekt hivatalos neve China Trade Finance Inter-bank Trading Blockchain Platform lesz (vagyis Kínai Kereskedésfinanszírozás Bankközi Kereskedési Blockchain Platform). A nagy kínai nevek mellett, mint a Bank of China vagy a Ping An,a brit-hongkongi HSBC is részt vesz majd a projektben.

Itt az idő Magyarországon is betiltani a Huawei telefonjait? Senki ne használja a Huawei mobiljait – erre figyelmeztetnek sorban fajsúlyos amerikai szervezetek. És nem csak mondják: olyan súlyos veszélyt látnak a kínai készülékekben – attól félvén, hogy általuk hozzáférhet érzékeny, személyes adatainkhoz a kínai kormányzat –, hogy az amerikai piacon hatóságilag próbálják ellehetetleníteni immár évek óta a Huawei készülékeinek forgalmazását, újabban pedig Trump elnök teljes tiltáson gondolkodik. 

Felhő alapú csapatmunkáé a jövő a magyar építőiparban Aki valamelyest jártas az építészetben, építőipari folyamatokban, valószínűleg nem találja újdonságnak a BIM (épületinformációs modellezés) kifejezést, vagy akár azokat a BIM alapú szoftvereket, amelyekkel digitalizálható és összekapcsolható egy épület tervezése, kivitelezése és üzemeltetése. De miért ennyire fontos, hogy megismerkedjünk a BIM-mel? 

 

HUMAN

Utópia marad-e a jövőváros? Az okosváros a 2010-es évek nagy álmai közé tartozik, de az ambiciózus tervek még mindig csak tervek. Ha viszont valósággá válnak az álmok, nagyon nem mindegy, hogy kihez kerül az okosváros kulcsa.

Hogyan válasszuk ki a sikeres agilis szervezet munkatársait? Az üzleti túlélés és eredményesség érdekében számos szervezet dönt az agilis működés, az arra való törekvés mellett.A hagyományos szerveződésekkel szemben, amelyekre a gépiesség, a hierarchia és a linearitás jellemző, az agilis szervezetek ügyesen egyensúlyoznak a stabilitás és a dinamika között, képessé válva az alkalmazkodásra a folyamatosan változó környezethez.

Sztrájkolnak az Amazon dolgozói Újabb sztrájkkal kezdték az évet az Amazon internetes áruház Madrid melletti logisztikai központjának dolgozói, továbbra is jobb fizetési és munkafeltételeket követelve. Kifogásolják, hogy a korábbi, áprilisban lejárt kollektív szerződés kedvezőbb volt számukra a jelenleginél, ezért annak újratárgyalását követelik. 

A befektetők igazolták vissza, hogy versenyelőny az alacsony társasági adó Ma még 277 órát kell fordítania egy átlagos cégnek az adóügyei intézésére, ezt 2022-ig szeretnénk a felére csökkenteni – mondta a Világgazdaságnak Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Kiemelte, hogy az önfoglalkoztatóknak kedvező katát a legfrissebb adatok szerint már csaknem 310 ezer cég és egyéni vállalkozó használja.

Vastag zsírpárnák védik a nagy techcégeket a tőzsde zuhanásától Ahogy azonban az irreális elvárások egyre több negatív értékelést eredményeztek, a vállalatok részvényárfolyama is elindult lefelé, hogy végül az amerikai tőzsdék „fekete decembere" olyan zuhanást hozzon, ami arányaiban már a XX. század harmincas éveinek válságát idézte.

Új időszámítás kezdődik a szuperkórházakkal Tágas, barátságos, világos belső terek, egy- és kétágyas modern kórtermek, a jelenleginél sokkal jobb munkakörülmények jellemzik majd a három leendő fővárosi szuperkórházat. Szakmai szempontból pedig minden a betegek biztonságos és gyors ellátását fogja szolgálni – nyilatkozta Cserháti Péter, az Egészséges Budapest program miniszteri biztosa.

Milyen volt egy reklám a középkorban? Manapság a különféle reklámok és egyéb hirdetések mindenhol szem előtt vannak, és szinte lehetetlen elkerülni őket. Sokan gondolhatják úgy, hogy régebben – például a középkorban – a technika fejletlensége miatt nem lehettek ennyire jelen mindenhol a hirdetések. Lehetséges ugyan, hogy kevesebbet látott, illetve olvasott belőlük az ember – azonban annál többet hallott.

Túlságosan nagy a digitális lábnyomunk Nem biztos, hogy mindig mindent fel kell tenni a világhálóra - figyelmeztetett Ormós Zoltán internetes szakjogász. Sok esetben nem is a legfiatalabb korosztályra jellemző az internet eltúlzott használata, hanem a 40-es, 50-es korosztályra. A tizenévesek hamarabb megtanulják, hogy ha túl sok személyes tartalmat osztanak meg magukról a világhálón, azzal később vissza lehet élni.

Elérte Magyarországot a klímakatasztrófa: felrobbantak a zöldségárak A tavalyi rendkívüli meleg miatt a legkeresettebb zöldségek ára közel a másfélszeresére emelkedett, a Terméktanács szerint az árak pedig csak akkor fognak csökkenni, ha a következő szezonban nem lesz szélsőséges időjárás.

Sírás, átkozódás a patikákban Az orvosokat nem érte utol a recept felírásról szóló jogszabály január elsejei módosításának híre, és ez komoly zavart okoz a gyógyszertárakban. Bár a friss hosszabbítás nyomán ez év végéig még kötelező felírási igazolást vagy receptet is a beteg kezébe adni, sok orvos enélkül engedi el a páciensét. Ez aztán a kiváltásnál okoz gondot, hiszen az elektronikusan felírt szereket a gyógyszerész kizárólag magának a betegnek adhatja ki.

Bekrepálhat a Facebook, teret nyerhet az 5G, Kína háborúba kezdhet - borzongató jóslatok az idei évre Megszelidül a blockchain, oda a közösségi média semlegessége, bajba kerül a Facebook és Kína minden eddiginél erőteljesebben kérdőjelezi meg az USA egyeduralmát - Kánai Andrásjövőkutató legújabb cikkében sorra veszi az idei év várható legnagyobb durranásait.

Az idei Educatio már a tanulmányokat követő munkaéletre is összpontosít A továbbtanulást tervezőknek 2019. február 15-ig kell dönteniük arról, mely egyetemekre szeretnének jelentkezni. Az Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10-12. között rendezik meg a Hungexpon, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át.

 

EVENT

Januári Club: Sales, használd a technológiát! Év végén, év elején sorban jönnek ki az első gyorsjelentések arról, hogy mekkora árbevételt, árbevétel-növekedést értek el a cégek. Előszeretettel részletezik ilyenkor a bevételmegoszlást, no meg azt, hogy ezek az eredmények mennyi ráfordítással születtek meg. A jelentések kimondva, kimondatlanul a sales teljesítményéről (is) szólnak, amit ugyebár folyamatosan kell fejleszteni, s amiben a technológia, a CRM is tud segíteni.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)
Időpont: 2018. január 15., 9:00–11:00

 

ITBUSINESS&TECHNOLOGY 2019 Azok a régi szép idők, amikor az udvaron vagy az iskolában összeálltunk, és erőnket fitogtatva tettük próbára egymást. A játék lényege persze az volt, hogy minél szorosabb kézfogással várjuk az épp felénk futó ellenfeleket, és ne engedjük, hogy átszakítsák a közöttünk lévő erős kötést. Először persze reflexből próbáltunk erősebb testfelépítésű játékosokat válogatni a csapatunkba, de később rájöttünk, hogy a fogás technikája fontosabb. Az volt a siker, amikor meg tudtunk állítani egy felénk rohanó társat, vagy amikor mi tudtuk átszakítani az átszakíthatatlannak tűnő falat – mindent megért!

Helyszín: Bambara Hotel (Felsőtárkány, Bükkerdő sétány 2-4.) 
Időpont: 2019. március 12-13.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: