Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_Today.jpg
Forrás: ITB

A rutinszerűen ismétlődő feladatokat hamarosan átveszik tőlünk a gépek. Az érettség korába lép a dróntechnológia, mobilok és autók dobnák össze a pontosabb időjárás-előrejelzést. Programozással próbálják hazacsábítani a külföldre vándorolt fiatalokat.

Digital Workplace Konferencia hamarosan!

2019.01.24 | Budapest

Intelligens Video Rendszerek PREMIER - Mindennapi folyamatok egyszerűsítése IoT kamerák alkalmazásával.

Részletek és regisztráció: https://www.futureoffice.hu/workplace

Ízelítő témáinkból: Proaktív biztonsági felügyelet, Láthatatlan folyamatok láthatóvá tétele, Létesítmény vezetés és IT üzemeltetés támogatása digitális környezetben, Élmények fokozása az irodában digitális megoldásokkal.

További előadások: https://www.futureoffice.hu/agenda/

Ismerje meg az Intelligens Video Rendszereink által nyújtott megoldásokat!

Bővebben a konferencián!


 

TECHNOLOGY

Kreatív feladatokat is átvehetnek a gépek az emberektől Néhány éven belül 75 millió állás szűnhet meg a robotok és a mesterséges intelligencia térhódítása miatt, ugyanakkor az új technológiák 133 millió új munkahelyet is létrehozhatnak. A rutinszerűen ismétlődő feladatokat hamarosan átveszik tőlünk a gépek, de a kreatív projekteknél is izgalmas lehetőségeket vetnek fel.

Új struktúra a kormányzati IT-beszerzéseknél Alapjaiban formálja át a kormányzati szektor, illetve az állami vállalatok informatikai beszerzéseit az a több rendeletből álló intézkedéscsomag, amelynek részletei a múlt év végén jelentek meg a Magyar Közlönyben. Egy teljesen új szervezet, új platform és a megváltozott feladatkörű Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) is szerepet kap az új rendszerben, amely még nagyobb fokú központosítást eredményez majd a projekteknél.

Tényleg baj van - Sorra jönnek a rossz hírek a technológia szektorból Baj van a technológia szektorban, az Apple és a Samsung után ma az LG is profit warningot tett közzé. A dél-koreai cég profitja 80 százalékkal zuhanhatott a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi szinthez képest. 

A gépek végérvényesen megváltoztatják a világunkat, és ez jó nekünk Az idei CES-ena techvilág szinte minden szereplője képviselteti magát, hogy megmutassa a világnak a legújabb termékeit és fejlesztéseit. Az iparág nagy játékosai ugyanakkor nem csak arra koncentrálnak Las Vegasban, hogy megmutassák a legújabb termékeiket, de folyamatos diskurzus folyik a különböző technológia jövőjéről is, hiszen a CES nem csupán egy kiállítás, hanem szakmai fórum is egyben.

Open banking körkép a bankszektorból Lassan már egy éve, hogy új korszak köszöntött be a digitális pénzügyek világában. A nyílt bankolás (open banking) kezdetét sokan az inkumbens bankok alkonyatának tekintették. Piaci körkép az úttörő bankok megoldásaiból.

Idén kilenc tudományos és technológiai park alakulhat Tavaly újabb öt tudományos és technológiai park jött létre, Mórucz Norbert, az Ipari, Tudományos, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületének elnöke arról tájékoztatott, hogy idén újabb kilenc park szerezheti meg a minősítést. Az ország kétszáz ipari parkjából nagyjából 130-140 működik valóban hatékonyan, és tudja teljesíteni a vállalásait

Fizetnie kell a Microsoft-nak a Windows 10-re kényszerfrissítés miatt Újabb, a Microsoft számára meglehetősen kellemetlen ítélet született a napokban egy, a céggel szemben a Windows 10 kényszerfrissítése kapcsán indított perben. Az ügyben eljáró finn bíróság ugyanis arra kötelezte a redmondi konszern képviseletét, hogy 1100 eurós (353 ezer forintos) kártérítést fizessen ki egy férfi részére.

Közelről vizsgáltuk meg a városi közlekedés jövőjét A Las Vegasban zajló CES kütyüexpóra kevés kivételtől eltekintve minden jelentősebb tech vállalat ellátogat: a cégek itt mutatják be a legújabb fejlesztéseiket és újdonságaikat, illetve azt is a nagyvilág elé tárják, hogy miképp képzelik ela jövőt a legfrissebb technológiák felhasználásával.

Méretes szög került az Apple TV koporsójába Az LG, a Samsung, a Sony, illetve a Vizio egyes újabb okostelevíziói is AirPlay 2 támogatást kapnak. A szabvány implementálásának hála már Apple TV beiktatása nélkül, közvetlenül lehet streamelni az iPhone, az iPad, vagy akár a Mac képét és hangját a készülékekre. A váratlan lépés hosszútávon komoly hatással lehet az Apple TV jövőjére.

Az érettség korába lép a dróntechnológia A szórakozatóiparon túl számos területen megállják a helyüket a drónok. A technológia használata itthon is az érettség fázisába lépett, ebben a repülő járművek pontos feltérképezése és nyilvántartása is segít.

Adatvezérelt vegyesboltokkal nyomasztana a Microsoft is A Kroger szupermarketlánc az Azure platformon emelné a következő szintre a vásárlási élményt, miközben új bevételi forrásokat is teremtene magának. A nálunk kevéssé ismert Kroger az Egyesült Államok legmagasabb bevételt termelő szupermarketlánca, és az általános kiskereskedelmi vállalatok közül is csak a Walmart előzi meg ezen a téren. 

Itt a világ legnépszerűbb elektromos autójának legújabb változata A CES-en mutatták be a Nissan Leaf legújabb változatát, az e+ a normál változatnál jóval nagyobb hatótávú, és hatékonyabb elektromos autó. Piaci bevezetése óta összesen több mint 380 ezer Nissan Leafet adtak el, ezzel a Leaf a legnagyobb darabszámban értékesített elektromos autó.

Lassulhat a világgazdaság növekedési üteme A lefelé módosított tavalyi GDP-növekedési becsléséhez képest a világgazdasági növekedés további lassulását jelzi a Világbank legfrissebb prognózisában a világkereskedelmi forgalom és az ipari termelés csökkenésére, a kereskedelmi feszültségek éleződésére, valamint a fejlődő térségekben jelentkező pénzügyi turbulenciákra hivatkozva.

 

Januári Club: Sales, használd a technológiát! Év végén, év elején sorban jönnek ki az első gyorsjelentések arról, hogy mekkora árbevételt, árbevétel-növekedést értek el a cégek. Előszeretettel részletezik ilyenkor a bevételmegoszlást, no meg azt, hogy ezek az eredmények mennyi ráfordítással születtek meg. A jelentések kimondva, kimondatlanul a sales teljesítményéről (is) szólnak, amit ugyebár folyamatosan kell fejleszteni, s amiben a technológia, a CRM is tud segíteni.

Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)
Időpont: 2018. január 15., 9:00–11:00

 

HUMAN

Már digitálisan is bejelenthetik káraikat az autósok Elindult a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) új, digitális kárbejelentője, így keddtől egy esetleges baleset után az autósok már a mobiltelefonjukon is intézhetik a baleset után a kötelező gépjármű felelősség biztosítási (kgfb) károk bejelentését. Az e-kárbejentés egyenértékű a hagyományos, „kék-sárga" nyomtatványon történő bejelentéssel, de annál gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé.

Fenekestől felforgatja a német cégek kommunikációját a bevezetett interszexuális nem Meghatározó változtatást vezettek be Németországban 2019. január elsején: a harmadik nemet. Hamarosan kikopik a hivatalos levelezésekből a „Sehr geehrte Damen und Herren”, azaz az „Kedves hölgyeim és uraim” német megfelelője. Szintén változtatásokra lesz szükség a vállalati öltözködési szabályok, elvárások esetén, amelyek eddig csak a nőkre és férfiakra vonatkoztak az általános megjelenés szintjén.

A Tesco lehet az első multi, mely felfüggeszti a túlóratörvény alkalmazását A Magyarországon 16 ezer főt foglalkoztató áruházlánc jogi képviselője hétfőn átvette a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) írásbeli indítványát, amely arra irányul, hogy kössenek megállapodást az áruházi munkavállalók egészségvédelme érdekében. 

A vártnál jóval több osztalékot utalhat az államnak a Mol és a Richter Konzervatívok az állam 2019-es osztalékbevételi tervei a tavalyi első kilenchavi tényadatok és a negyedik negyedéves várakozások alapján: a tőzsdecégek közül a Mol sokkal többet juttathat vissza tavalyi nyereségéből kisebbségi tulajdonosának, a Magyar Államnak, és a Richtertől is több pénz folyhat be a költségvetésbe.

Mobilok és autók dobnák össze a pontosabb időjárás-előrejelzést Az IBM az elmúlt években alaposan ráfeküdt az időjárás-előrejelzés problémakörére. A cég szerint a mobil eszközök, hálózatba kapcsolt autók és egyéb szenzorok elszaporodásával megnyílik az út a sokkal pontosabb, helyi viszonyokra fókuszáló előrejelzések előtt.

A Mars új szakembert bízott meg vezetői csapatának irányításával Brian Ayling Stéphanie Le Béchec-et váltja a Mars közép-európai igazgatói pozíciójában. Új pozíciójában Brian Ayling egy 540 munkatársból álló csapatot vezet majd, amelynek élén a Mars közép-európai üzletének fejlesztéséért és stratégiai irányításért felel. 

Német startupot vett az Alibaba 90 millió euróért megvette a kínai Alibaba a Data Artisanst, egy berlini startupot, amely adatfeldolgozással és adatstreaminggel foglalkozik. A Data Artisanst 2014-ben alapította az Apache Flink fejlesztőcsapata, ez a vállalat is nagymennyiségű adatfeldolgozással foglalkozott.

Az ingatlanpiac digitalizációjának úttörői egy újabb globális portállal rukkoltak elő Elstartolt hivatalosan az www.unissu.com, a PropTech guruk által alapított globális információs platform. A hiánypótló információs gyűjtőportál célja, hogy egy helyen legyenek elérhetőek a PropTech cégek, szolgáltatások és az ingatlanpiac digitalizációjával kapcsolatos minden információ. 

Nagy újítás jön a boltokban: felejtsd el a sorokat a pénztáraknál! Grabango nevű startup egy „láthatatlan" bolti fizetési rendszert fejleszt, amelynek lényege, hogy a bevásárlókocsiban szereplő árukat nem kell a pénztáraknál beolvasni, egy virtuális bevásárlókocsiban automatikusan gyűlnek a termékek. A spanyol bankóriás, a BBVA vezette a 12 millió dolláros kockázatitőke-bevonási kört. 

Programozással próbálják hazacsábítani a külföldre vándorolt fiatalokat A hazai viszonyok között továbbra is kiemelkedő fizetésre számíthatnak a programozók, amit a többi között a Hays Salary Guide is alátámaszt, miközben az IVSZ tanulmánya szerint is legalább 22 ezren hiányoznak a piacról. Ezt mutatják a Progmatic számai is, hiszen a képzés után a diákok 400-450 ezer forintos bruttó átlagfizetéssel indulhatnak neki pályájuknak. 

Mark Zuckerberg elárulta újévi fogadalmát Kedd este saját profilján írt arról, hogy 2019 nagy személyes célkitűzése, hogy sokkal több nyilvános vitát és gondolatébresztő beszélgetést folytasson a technológiáról és annak társadalomban betöltött szerepéről, jövőjéről. A lehetőségekről, a kihívásokról, a reményekről és aggodalmakról – írta.

Magasra jut az a vezető, amelyik mélyre ás Hogyan fejleszthető a csúcsvezetők értékelése és a vezetői hatékonyság a gyakorlatban? Miként kapcsolódnak ehhez a coaching és a jungi pszichológiára épülő módszertanok? Deák Zsolt HR szakemberrel beszélgettünk, aki 25 éve dolgozik az emberi erőforrás-gazdálkodás különböző területein, nemrég váltott és lett a STANTON CHASE globális executive search cég Board and Executive Assessment területének igazgatója.

Szezám tárulj – a kínai szociális kreditrendszer 2014. június 14-én a Kínai Államtanács egy új tervezetet adott ki „once untrustworthy, always restricted” (aki megbízhatatlan, korlátozható) elv mentén a Social Credit System, vagyis a szociális kreditrendszer kialakításáról. A kreditprogram Sesame Credit  elnevezésű alkalmazás segítségével osztályozza egyelőre önkéntesen csatlakozott felhasználóit, 2020-tól azonban minden állampolgárra nézve kötelezővé válhat.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: