Ma: 7°CSzórványos felhőzet
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

Deal done! Jó sikerült! „Van min gondolkodnom.” „Tartalmas volt.” „Sokat tanultam ma.” „Megérte eljönni.” „Hasznos, eredményes volt.” Ilyen, és ehhez hasonló gondolatokat fogalmaztak meg a rendezvényről távoztukban a DEAL! konferencia résztvevői.

Infokommunikáció felülnézetbőlAz uniós és állami támogatásoknál a következő években a hosszú távon is fenntartható kutatás-fejlesztési projektek számíthatnak sikerre. Nagyon erős a verseny Magyarországon az üzleti szektorban a jó informatikusokért.

Kara Ákos tölti be az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári tisztséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2014. október 16-tól. 2010 óta országgyűlési képviselő, 2006 és 2010 között, majd 2011 februárjától a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés aleln...

Csak a bizonytalanság biztos

2014. 11. 19.
Rohamtempóban szövegezték, többféleképpen értelmezhető definíciókat tartalmaz, nincs összhangban a kapcsolódó (és hivatkozott) jogszabályokkal, és az online világtól idegen elveket kíván alkalmazni – dióhéjban így foglalható össze, hogy milyen gondjai vannak az online kereskedele...

Huszonöt centis és fényes

2014. 11. 17.
Tévedések elkerülése végett a byod vonulatot nem az okostelefonok kezdték, hanem a tabletek, konkrétan az iPad. És nem a dolgozók, hanem a vezetők, akik teljes természetességgel vitték be menő iPadeiket a munkahelyre – ahol az it-személyzetnek muszáj volt azt bekötni a céges ada...

Pénztárca-érzékenység

2014. 11. 17.
Érdekes jelenség, hogy az ember (és a vezető) szinte ugyanolyan érzékeny arra, hogy egymillió vagy ezer forintot kell kiadnia. A nagyságrendekből sejthető, hogy kkv-król fogunk beszélni, azt meg eláruljuk, hogy az irodai beruházások kapcsán.

Másodperceken múlik az ügyfél

2014. 11. 16.
Az egyre inkább webes és mobil tranzakciókra épülő világban egy alkalmazás vagy szolgáltatás sebessége legalább olyan fontos a felhasználói élmény, és így a sikeresség szempontjából, mint a funkcionalitás.

Jelly Bean a tévében

2014. 11. 15.
Talán másnak is feltűnt, hogy a szórakoztatóelektronikai készülékek specifikációjában is feltűnt az „Android” karaktersorozat. Utánanéztünk egy kicsit a jelenségnek, mi a jó, és mi a rossz benne.

Győz az értelem a vas fölött

2014. 11. 14.
Az adatközpontok egyre inkább az ügyfélkiszolgálás első számú helyszínévé válnak, ez pedig gyökeresen átalakítja infrastruktúrájukat és működésüket. A világban megfigyelhető trendek néha ellentétes irányba mutatnak, de a végcél azonos.

Okosszemüveg-alapozó

2014. 11. 13.
Most, hogy kialakulóban van az iparág – Magyarországon is megjelent a kiskereskedelmi forgalomban az első okosszemüveg, az Epson Moverio BT-200 –, itt az ideje, hogy lerakjunk bizonyos alapköveket. Ugyanis többféle okosszemüveg létezik és fog is létezni, egyre gyakrabban.

Titkosítva biztosabb

2014. 11. 13.
Ősidők óta számtalan módon védik az érintettek a bizalmas adatokat. Sajnálatos módon a digitális korban, amikor pedig minden korábbinál egyszerűbb az információk eltulajdonítása, nagyon sokan nem törődnek a titkosítással.

Átmeneti év után

2014. 11. 12.
A nehezén már mind a közigazgatás, mind a szoftverszállítók túl vannak, ami az új könyvelési módszert illeti; jövőre minden egyszerűbben fog menni.

Nyíregyháza lesz először digitális

2014. 11. 12.
A Magyar Telekom a kormánnyal kötött partnerségi megállapodásban megfogalmazott Digitális Magyarország megvalósítása érdekében átfogó fejlesztéseket indított, amelyek első állomása Nyíregyháza, jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója ma Budapesten, ...

Egész jól vizsgázik az új számviteli rendszer

2014. 11. 12.
Két konferenciát rendezett az ITB 2013 őszén és 2014 tavaszán az „Új gazdálkodási rend a közigazgatásban” címmel, a 2014. január 1-én hatályba lépett 4/2013. sz. kormányrendelettel kapcsolatban. Ennek apropóján beszélgettünk Berczik Ábellel, az NGM a Kincstárért felelős helyette...

A „Digitális Esély 2014” pályázat győztesei

2014. 11. 11.
Az Infotér konferencián ünnepélyes keretek között kihirdették a „Digitális Esély 2014” pályázat eredményeit. A hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) eln...

Eddig csendben voltak a kis mobilszolgáltatók

2014. 11. 11.
Egyelőre nem igazán szóltak bele a hazai piac alakulásába a virtuális mobilszolgáltatók. Mindhárman csak visszafogott eredményeket értek el. De lehet, hogy nemsokára ez az állóvíz hullámosabb lesz.

Szélessáv szerte az országban

2014. 11. 11.
Dübörög a 4g-forradalom a hazai mobilpiacon, a vezetékes piac is a gyorsítósávban halad. Éppen ideje volt, sokat vártak a szereplők a helyzet jobbra fordulására.

A visszacsábítás trükkjei

2014. 11. 10.
Képzünk-e elegendő szakembert? Ők megfelelő tudással kerülnek-e ki az oktatási intézményekből? Milyen lehetőségeket kínál számukra az ország? Kinek és miért vonzóbb a külföldi munkavállalás? Mit lehet tenni, hogy itthon tartsuk – vagy legalább hazacsábítsuk – a legjobbakat?

Az újrahasznosítás gyönyöre

2014. 11. 10.
Nem nyughat a Microsoft, az Office új tagjaként mutatta be Sway nevezetű prezentációs eszközét. Az első pillantásra gyermekkorunk diavetítéseinek logikáját felidéző alkalmazás sokak szerint a Prezi nagy ellenfele lehet. Hogy ez tényleg így van-e, érdemes megnézni, hogy jelenleg m...

Big data utópia

2014. 11. 09.
Hogyan válik Szingapúr az adattudomány világközpontjává, milyen hatással lesz a Big Data a városállam társadalmára, gazdaságára, üzleti életére?

Mindenki képességei szerint szolgáltat, igényei szerint fogyaszt

2014. 11. 08.
Gigantikus központosított létesítmények nélkül is működhet a felhő. Eleve a világ különféle pontjairól internetre kapcsolódó több millió számítógépből áll, és pont az ilyen elosztott rendszerekre találták ki a p2p (peer-to-peer, egyenrangú, csomóponti) megoldásokat.

Üzleti csomagok

2014. 11. 07.
A vállalatok körében folytatódott a távközlési csomagok térnyerése. A vezetékes szolgáltatások a meghatározók.

A nagy emberkísérlet

2014. 11. 07.
Már mindenki nagyon várta Windows újabb változatát a csalódást okozó 8-as után. A nép a Start menüt követelte vissza, most pedig megkapta a Technical Preview 10-es változatot. Sokan találgatták, miért is ez a hirtelen számváltozás. Már több mint 1 milliónyian töltötték eddig le ...

Sokat kell dolgozni az imázsváltásért

2014. 11. 06.
Nemrég Budapesten járt Michael Collins, a Dell EMEA térségbeli teljes tevékenységéért felelős alelnöke. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele az it-világ aktuális „rezdüléseiről”.

Legmodernebb hálózati megoldások a hazai vállalatoknak

2014. 11. 06.
AZ INVITEL NAGYSZABÁSÚ HÁLÓZATFEJLESZTÉSI PROGRAMMAL TÁMOGATJA ÜZLETI ÜGYFELEIT Az Invitel hazai szolgáltatóként kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több előfizetője számára nyújtson minőségi info­kommunikációs megoldásokat a legmodernebb technológiák segítségével. Ezzel össz...

Digitális esélyegyenlőség konferencia

2014. 11. 05.
Idén nyolcadik éve rendezi meg az NJSZT a Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferenciát. Ezúttal „Okosodjunk okosan” címmel áttekintést ad az információs társadalom előnyeiről, lehetőségeiről és egyúttal felhívja a figyelmet a „tárgyak internete” és az m2m világ új lehetősége...

Szolnokon az emberek biztonságban érzik magukat

2014. 11. 05.
A korszerű ict-technológiák és szolgáltatások alapjaiban segíthetik egy város életének megszervezését a közszolgáltatásoktól kezdve a városi közlekedésen, az egészségügyön, az oktatáson és a kereskedelmen át egészen a helyi, önszerveződő közösségek támogatásáig.

Hidegzuhany

2014. 11. 05.
Listánkat a szerintünk legfontosabb hazai történésekkel nyitjuk. Ezek olvasóinkat is közelebbről érintik. A legfontosabb nemzetközi hírekkel folytatjuk, amelyek globális léptékűek, ezért hatásuk áttételesebb és késleltetett.
A rovat ajánlója
Rohamtempóban szövegezték, többféleképpen értelmezhető definíciókat tartalmaz, nincs összhangban a kapcsolódó (és hivatkozott) jogszabályokkal, és az online világtól idegen elveket...