Ma: 16°CEső várható
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

A hálózaton túl A 4G mobilhálózat kiépítése után most a vezetékes hálózatok bővítése és sávszélességének növelése, a leendő felhasználók digitális kompetenciáinak javítása, illetve a szélessávú szolgáltatások iránti igények ösztönzése és az ügyintézés egyszerűsítése áll a Magyar Telekom törekvéseinek középpontjában – mondja Christopher Mattheisen vezérigazgató.

Konferencia-cunami Ez a fajta cunami nem szed áldozatokat, és sem nem pusztító, sem nem katasztrofális, de az tény, hogy idén ősszel valósággal rázúdul(t)a hazai it-telco társadalomra, amelynek, ha mást nem is, de időmenedzsment-szempontból elképesztő leterheltséget generál(hatot)t.

Kusztos Dénes és Erdősi Péter Máté lettek a BDO Magyarország Információtechnológiai tanácsadással foglalkozó üzletágának ügyvezetői. A pályája során független it-tanácsadóként is tevékenykedő Kusztos Dénes 2010 és 2013 között a Trinity vezérigazgató-helyettese volt. Itt főleg a ...

Minden szinten felkészültek

2015. 10. 07.
Legyen szó startupról vagy világcégről, a tajvani informatikai vállalatok komoly tétekkel szálltak be az internet of things jövőjének alakításába. Ahogy ezt a helyszínen megtapasztalhattuk, a kis sziget a chipektől a szoftverplatformokon és hardvereszközökon át a szolgáltatásoki...

Negyvenezerrel több szélessávú háztartás

2015. 10. 07.
Tavasszal bejelentett és mára teljesített fejlesztésein túl az év végéig újabb 40 ezer végpontot ad át az Invitel. Így már a szolgáltatási területén található fogyasztási helyek felénél elérhetővé válnak a korszerű szolgáltatásai.

Biztonság mindenütt

2015. 10. 07.
A biztonságos kommunikáció kezd alapvetéssé válni. Egyre több eszköz csatlakozik az internetre (akár egy babafigyelő is képes lehet erre), így évente mintegy 30 százalékkal több potenciális biztonságosan kommunikáló kliens kapcsolatát kell kezelnie a kiszolgálóknak. Ezt a folyama...

Rugalmasan állni a hullámverést

2015. 10. 07.
Nehézkesen mozgó nagy hajók és fürge kis csónakok halásznak az üzleti világ folyamatosan változó vizein. Lenne mit tanulniuk egymástól, de eközben gyakran nem vetnek számot saját gyengéikkel és erősségeikkel. Pedig együtt akár könnyebb dolguk is lehetne – mondja Georgiu Achilles...

Dübörög az ősz

2015. 10. 06.
Listánkat a szerintünk legfontosabb hazai történésekkel nyitjuk. Ezek olvasóinkat is közelebbről érintik. A legfontosabb nemzetközi hírekkel folytatjuk, amelyek globális léptékűek, ezért hatásuk áttételesebb és késleltetett.

Csupa céges siker

2015. 10. 06.
Októberben is összegyűjtöttük, melyek voltak az elmúlt egy hónap legfontosabb mozzanatai a hazai ikt-szektor vezetőinek életében. Nézzük tehát, kik azok, akik reflektorfénybe kerültek!

A hálózaton túl

2015. 10. 05.
A 4G mobilhálózat kiépítése után most a vezetékes hálózatok bővítése és sávszélességének növelése, a leendő felhasználók digitális kompetenciáinak javítása, illetve a szélessávú szolgáltatások iránti igények ösztönzése és az ügyintézés egyszerűsítése áll a Magyar Telekom törekvé...

Konferencia-cunami

2015. 10. 05.
Ez a fajta cunami nem szed áldozatokat, és sem nem pusztító, sem nem katasztrofális, de az tény, hogy idén ősszel valósággal rázúdul(t)a hazai it-telco társadalomra, amelynek, ha mást nem is, de időmenedzsment-szempontból elképesztő leterheltséget generál(hatot)t.

Gyorsan kell teljesíteni a fejlesztők igényeit

2015. 10. 03.
Az üzleti problémákat fordítja le az informatika nyelvére Szabados Gábor, az NNG informatikai vezetője. Karrierje során több iparágban is kipróbálhatta magát. Az „Év CIO -ja 2015” címet is elnyerte.

Most már nyugodtan megyek szabadságra

2015. 10. 02.
Ahhoz, hogy mi nyugodtan alhassunk, Tanka László tűzoltó ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai főosztályvezetője sok ideig nem tudott még szabadságra sem elmenni nyugodtan. Szürke eminenciásként tevékenykedő fejlesztő csapatából szí...

A fragmentálódás forradalma

2015. 10. 01.
Weyer Balázs a magyar média ikonikus alakja, az online média, a független újságírás és a közösségi rádiózás elképzelhetetlen lenne nélküle. A magyar zene brandjét gondozza a WOMEX világzenei szakvásár fő szervezőjeként, etnomuzikológus és a Direkt36 tényfeltáró oldalt menedzseli...

Nem fújta el a szél

2015. 09. 30.
Idén a Budapest Music Center adott otthont az IT-Business Publishing (ITB) hagyományos szezonnyitó fogadásának, ahová az ict-piac döntéshozóinak színe-java hivatalos volt. Az ITB „back to the business” partijaként jegyzett Inside ITB rendezvény idén is osztatlan sikert aratott.

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – szeptember

2015. 09. 29.
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Mi is nyitottak vagyunk

2015. 09. 28.
A Budapest Pride több, mint néhány meleg szimpla felvonulása. Színészek, politikusok, multicégek csatlakoztak az eseményhez. A médiából, a művészvilágból sok meleget ismerhetünk, de az ict-szektor is hallatott magáról ez ügyben a közelmúltban. A Pride-on jelen volt a Google, az ...

Top25 20.: Oktatók gyöngyszeme

2015. 09. 28.
Már jó néhány éve fut az ország 25 legsikeresebb menedzserét összesítő toplistánk, de azt bizton állíthatjuk, hogy Charaf Hassan egyike azon keveseknek, akik szinte minden évben szerepeltek.

Top25 19.: Az energiaguru

2015. 09. 27.
Akik e sorokat olvassák, közülük biztos sokan utaztak már a New York-i, shenzeni, vagy a bangkoki metró valamelyikén, de közben biztos nem gondoltak arra, hogy a biztonságos közlekedés lebonyolításába magyar közreműködéssel készült szoftver is besegít.

Top25 18.: Kamatozó tapasztalat

2015. 09. 26.
„Régi motoros”, húsz éve szorgoskodik az infokom-mu-nikáció területén.

Top25 17.: Mindig mozgásban lenni!

2015. 09. 25.
Ahhoz, hogy valaki felkerüljön a toplistánkra, komoly szakmai eredményt elérnie az elmúlt évben. Bodrogközi László esetében mind a tavalyelőtti évben, mind tavaly sikerült valami ütőset előhúznia a tarsolyból.

Top25 16.: A sok munka gyümölcse

2015. 09. 24.
Irdatlan mennyiségű munkát végzett el az elmúlt esztendőben, nem véletlenül szerepel ilyen előkelő helyen a listánkon.

Top25 15.: Megújult erővel

2015. 09. 23.
Csupa változás, átalakulás, megújulás jellemezte Gacsal József elmúlt évét.

Le a lángossal: támad a ring

2015. 09. 23.
Streetfood forradalom zajlik a fővárosban, májusban indult a Budapest Bakering, egy izgalmas új vállalkozás. Máris hungaricumnak nevezhető, sőt külföldről is jelentkeztek rá tőkeerős befektetők. Elindításához az it-startupok adták az ötletet, úgy tűnik, ez a metódus remekül műkö...

Valami véget ért, valami fáj

2015. 09. 22.
Nagy hírünk van! A nemzetközi gazdasági válság 2008-as „beköszönése” óta először mondhatjuk ki, hogy üzletfejlesztési szempontból vizsgálva és értékelve a piacot: vége a válságnak!

Top25 10.: Fellegek felett

2015. 09. 17.
Ne értsék félre, a cím egyáltalán nem valami it-felhő bizniszre akar utalni, annál inkább a légiközlekedésre, amely területen Sipos Péter nagyot alkotott az elmúlt esztendőben.

Brooke Candy vagy Paris Hilton?

2015. 09. 17.
Iskolakezdés! Ez is egy olyan élethelyzet a gyermeknevelésben, amelyről nem írnak útmutatót. Nem találhatunk leírásokat a szakkönyvekben arról hogy mit, hogyan, kinek, mikor kell tennie a családon belül, és pláne, hogy ennek milyen hatása van a gyermekre, a családra, az üzletre.

Még emberközpontúbb lesz a HR

2015. 09. 16.
Hiánypótló terméket húzott elő a tarsolyából a bér- és humánügyvitelre specializálódott NEXON. A PORT nevű megoldás egy interaktív kommunikációs eszköz a HR folyamatok támogatására.
A rovat ajánlója
Legyen szó startupról vagy világcégről, a tajvani informatikai vállalatok komoly tétekkel szálltak be az internet of things jövőjének alakításába. Ahogy ezt a helyszínen megtapasz...
----- Aloldal