Ma: 8°CSzórványos felhőzet
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

Előszó az Infotér 2014 kiadványhozA 2014. november 5–7. között megrendezett ötödik, jubileumi Infotér Konferenciáról készült kiadványt tartja most a kezében, amely a szervező Infotér Egyesület és a rendezvény kizárólagos szakmai médiapartnere, az ITB együttműködésében született meg. Első alkalommal készül az Infotér konferenciáról ilyen átfogó kiadvány, bízunk benne, hogy hasznos olvasnivaló lesz minden konferencia-résztvevőnek és érdeklődőnek.

Egységben az erőEgységes irányítást és ezáltal a korábbinál sokkal hatékonyabb e-közigazgatási fejlesztéseket ígérnek a Belügyminisztérium illetékesei. Az első kézzelfogható eredményre már csak január 1-jéig kell várni.

Kara Ákos tölti be az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári tisztséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2014. október 16-tól. 2010 óta országgyűlési képviselő, 2006 és 2010 között, majd 2011 februárjától a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés aleln...

Új tanszék: számítógépes média

2014. 12. 21.
Egyelőre nem tudjuk, pontosan mi lesz a 21. század művészete, az viszont biztos, hogy számítógéppel alkotjuk. Már tanszéket is alapítottak hozzá.

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – december

2014. 12. 21.
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Március: A gépi értelem a nyomunkban

2014. 12. 20.
A tanulságos mesék idejét éljük, Stanisław Lem sem hitte volna, hogy robotteremtményei, Trurl és Klapanciusz a mi valóságunkba inkarnálódnak egyszer. Nem számíthatott a virtuális világra Martin Heidegger, ahol sem lét, sem idő nincs, csak a mesterséges intelligenciák (MI). Ők go...

Csak vízpára és tápanyag

2014. 12. 20.
Számos technológiát adott a civil világnak az űrkutatás. Ilyen az aeropónia is, amely azért előtte tett még egy „félhivatalos” kitérőt a kendertermesztők felé is.

Tanítónéni, tessék megmondani, miért van az, hogy...

2014. 12. 19.
Könnyű 3B-sen írni a gyereknevelés rejtelmeiről, hiszen a „kis emberek” viselkedés alapú megítélése, „kezelése” nem sokban különbözik felnőtt társaikétól. Ennek ellenére az alábbi sorok komoly fejtörést okoztak az elemző csapat számára, mert szinte mindenkinek saját gyerekkorába...

Február: 4ever young

2014. 12. 19.
Végre láthatóvá vált a mobiltelefónia egy értelme, ez pedig az egészségmegőrzés. Akár már örökké is élhetünk, ha figyelünk magunkra, igaz? A magyarok nem adják fel, lassan minden hónapra jut egy remek startup vagy ötlet.

A drónokat lelövik, ugye?

2014. 12. 18.
Mindenhonnan drónokról hallunk, a South Park legújabb évadában is szenteltek egy remek részt nekik. A magyar kormány most fogja szabályozni a repülő eszközök használatát, ideje is, mert drónokkal gyakorlatilag bárhol és bármikor megfigyelhetnek minket akaratunktól függetlenül.

Egységben az erő

2014. 12. 18.
Egységes irányítást és ezáltal a korábbinál sokkal hatékonyabb e-közigazgatási fejlesztéseket ígérnek a Belügyminisztérium illetékesei. Az első kézzelfogható eredményre már csak január 1-jéig kell várni.

Előszó az Infotér 2014 kiadványhoz

2014. 12. 18.
A 2014. november 5–7. között megrendezett ötödik, jubileumi Infotér Konferenciáról készült kiadványt tartja most a kezében, amely a szervező Infotér Egyesület és a rendezvény kizárólagos szakmai médiapartnere, az ITB együttműködésében született meg. Első alkalommal készül az Info...

Élesben gyakorolnak

2014. 12. 17.
A munkaerő-piaci elvárásokhoz jobban alkalmazkodó képzési struktúrát céloz meg a T-Systems Magyarország és a Pécsi Tudományegyetem megállapodása.

Hány angol nyelvű tudományos írás van a weben?

2014. 12. 17.
Két amerikai kutató kimutatta, hogy a világhálón körülbelül 114 millió tudományos publikáció érhető el, 24 százalékuk ráadásul ingyenesen.

Startup-konferencia a nyugati parton

2014. 12. 17.
December 8-12. között zajlott San Franciscóban az éves Lean Startup konferencia. Nem meglepő módon, a mintegy 100 előadót és 1300 főt felvonultató eseményen több magyar szereplő is megjelent, köztük völgyben lakókkal és Magyarországról érkezettekkel.

Az építkezés korszaka

2014. 12. 17.
Jelképes évzárásnak is tekinthető a T-Systems Magyarország életében az immár hagyományosan november közepén megrendezett konferencia, a Symposium. A közel 2000 vendéget vonzó rendezvény szünetében kértük évértékelésre a vállalat vezérigazgatóját, Rékasi Tibort.

ITB DEAL! 2014 – Palencsár Miklós előadása

2014. 12. 16.
A válság hatása a piaci szereplőkre, új fogyasztói csoportok megjelenése és az új piaci rések megtalálása - ezek a fontos témák is megjelentek Palencsár Miklós előadásában az ITB Deal! 2014 rendezvényén. Kiemelte, hogy ma már piaci hátrány, ha egy üzleti stratégia kiépítésekor ne...

ITB Club – Kiberbűnözés ma és holnap

2014. 12. 16.
A kiberbűnözés témájára fókuszáltak a novemberi ITB Club rendezvényen, ahol Mérő László és Makay Kálmán voltak a meghívott előadók. A kiberbűnözési módszerek fejlődése és a megfelelő védekezési módok mellett szó esett a téma pszichológiai oldaláról is, amely által számos érdekes ...

Kettős hatás

2014. 12. 16.
Próbáltam kevésbé sarkosan megfogalmazni, de bárhonnét szaladok neki, a 2014-es évről mindig ez a két szó jut elsőként eszembe. Persze több szempontból ambivalens ez a megfogalmazás, de mégis ez fejezi ki a lényeget a legjobban. Szerintem.

Január: Las Vegason a világ CES-e

2014. 12. 16.
Gyakran csalódást okoznak a kiállítások. A fejlődés ígérete egész évben kísért, aztán kiderül, mindig csak ugyanazt kapjuk. Az offline élet már nem élet, teljesen közművesedett a net, olyan mint a falat kenyér, éhen halunk nélküle, ezért bevállaljuk homlokunkon a bélyeget: azono...

It-inkubátor a tőkék között

2014. 12. 15.
Ha valaki észak-spanyolországi bortúrára készülne, és a mennyei nedű mellett a kortárs építészet is érdekli, a nemzetközi sztárépítészek tervezte borászatok közt néhány figyelemreméltó, egyéb funkciójú épületet is érdemes felkeresnie.  Ilyen például az alábbi, egyedülálló techno...

Egyetem és vitorlázás

2014. 12. 15.
Ritter Dávid, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai igazgatója munkájának komplexitásáról, a várható informatikai trendekről, s egyik érdekes hobbijáról mesélt nekünk.

Az átalakító

2014. 12. 14.
Marton Lászlónak, az Invitel ICT-üzletfejlesztési igazgatójának oroszlánrésze volt abban, hogy a korábban alternatív távközlési szolgáltatóként működő Invitelből sokszínű infokommunikációs vállalat jött létre.

Időben, pontosan

2014. 12. 13.
Szijártó Zoltán, a Kormányzati Informatika Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnöke a határidők be nem tartását tolerálja a legkevésbé, a politikai pálya sosem vonzotta, annál inkább a növények, amelyekkel előszeretettel veszi körül magát.

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

Állandó a változás – és elfordulnak a professzionalizmustól

2014. 12. 12.
Viselkedés alapú világjáró körutunk következő állomása Belgium és Hollandia. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az egymáshoz igen közel fekvő, és jószomszédi viszonyban lévő államok mennyire egységesek miniszterelnökeik embertípusa terén. Eddig minden vizsgált országra jellemző volt, ...

Lyukasztó helyett qr‑kód

2014. 12. 11.
A MÁV Start most újít az eddig is létező online rendelésén. Nemcsak asztali gépekről, de okostelefonokról is megtehetjük már ezt. Magát a jegyet akár a mobilunkkal is bemutathatjuk a kalauznak. A kiegészítőket akár a vonaton is megvásárolhatjuk, hiszen a legtöbb járaton már van ...

Megújul a Neptun ETR!

2014. 12. 11.
Új modulokat dobtak piacra a Neptun Egységes Tanulmányi rendszerhez. Az SDA és az SAP Hungary közös fejlesztéseinek köszönhetően a Neptun teljes körűen támogatja a kancelláriarendszert a felsőoktatási intézményekben.