Ma: 26°CTiszta idő
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

Inspiráló a növekedés részese lenniJavorniczky Áron operatív vezérigazgató-helyettesként irányítja az Invitel vállalati és nagykereskedelmi üzletágát. A közgazdász végzettségű szakemberrel tapasztalatairól, vezetői hitvallásáról, egyéni motivációiról és jövőbeni terveiről beszélgettünk.

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – augusztus Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Tamás István tölti be június 1-jétől az AGRO.bio Hungary kereskedelmi és marketingigazgatói posztját. Elsődleges feladata a brand, márkaismertség erősítése, a cég forgalmának és piaci jelenlétének növelése, a stratégiai kapcsolatháló szélesítése. A szakember tanulmányait a Keszt...

Legyenek egyenjogúak az adatok?

2014. 08. 20.
Az internet a demokratikus világ legjobb leképezése – gondolhatnánk. A virtuális világban mindenki egyenlő eséllyel indul el a hírnév és a gazdagodás útján. A gazdagok azonban megtalálták a kiskaput és saját hálózatot építenek ki. És így van ez jól.

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – augusztus

2014. 08. 19.
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Propagandától az akcióig

2014. 08. 18.
Propaganda és oktatás, toborzás és pénzszerzés, ideológiai továbbképzés és kommunikáció – a terrorista szervezetek legalább annyiféle célra használják az internetet, mint a civilek. És ehhez még különösebben speciális eszközök sem feltétlenül kellenek.

Új szereplővel bővülhet a mobilpiac

2014. 08. 17.
Nehézkesen indul a szélessávú mobilszolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciatender, az NMHH eddig kétszer kért hiánypótlást a jelentkező szolgáltatóktól. A nemzetközi tapasztalatok is vegyesek, a cseheknél csak második nekifutásra sikerült az értékesítés, Ausztriában pedig kétmilli...

Fizetés az ujjlenyomatunkkal

2014. 08. 16.
Új azonosítási technológia van a láthatáron. A FIDO (Fast Identity Online) lényege, hogy ujjlenyomat alapú, s teljesen kiválthatja majd a korábbi szisztémákat.

Még hogy uborkaszezon?!

2014. 08. 15.
Listánkat a szerintünk legfontosabb hazai történésekkel nyitjuk. Ezek olvasóinkat is közelebbről érintik. A legfontosabb nemzetközi hírekkel folytatjuk, amelyek globális léptékűek, ezért hatásuk áttételesebb és késleltetett.

Elszalasztott lehetőségek, elmaradt milliárdok

2014. 08. 14.
Jogilag szabályosan mennek el szoftverfejlesztésre a pályázati eurómilliók, ám a kész terméket fejlesztőik sokszor meg sem próbálják értékesíteni a piacon. Ezzel pedig az ország egésze rendkívül sokat veszt – állítja Csudutov Csudinka, aki mintegy kívülállóként találkozott a tört...

Indokolatlan a felhőfrász

2014. 08. 12.
Számos elképzelés él a kisvállalkozások vezetőinek fejében a felhőszolgáltatásokról, azok vélt vagy valós veszélyeiről, hátrányairól. Ezek az elképzelések sokszor a múltban gyökereznek, és jócskán eljárt felettük az idő.

Biztos pont a szoftverfejlesztésben

2014. 08. 12.
Az informatika területén sokszor jellemzőek a gyors felemelkedések és még gyorsabb süllyedések. A Pont viszont jó példa a kiegyensúlyozott, folyamatos fejlődésre, a pontról pontra történő építkezésre. Kovács László, alapító-ügyvezető mesél arról, hogyan jutott el az ötlettől 16 é...

Fejlett támadás, fejlett védekezés

2014. 08. 11.
Ahogy az informatika fejlődik, úgy fejlődnek vele a virtuális támadási technológiák is. Az adatszivárgások mellett most „lopakodó” támadások jelentik a kiberbűnözés csúcsát.

Japán indulat

2014. 08. 10.
Aki keveset akar olvasni, tessék: a Fujitsu úgy szolgáltat it-t, ahogy a jó japán feleség teát készít az urának. A mélységekben való elmerüléshez a „teaszertartás” keresőkifejezést ajánljuk. Mintegy 2 milliárd dollárt akar elkölteni a cég felhőszolgáltatásai fejlesztésére – mindö...

Nálunk még csak udvariasság az ingyen wifi

2014. 08. 09.
A fővárosi bevásárlóközpontok többségében már van valamilyen formában ingyen wifi, azonban az IT Business által megkérdezett plázákban elsősorban kényelmi okok miatt vezették be. Pedig az okostelefonok egyre nagyobb szerepet játszanak a vásárlási döntésekben is.

Kínai szuperszámítógép a világelső

2014. 08. 08.
Már harmadszor a kínai Nemzeti Védelemtechnológiai Egyetem gépe lett a világ leggyorsabb szuperszámítógépe, ezúttal Tianhe-2-(Tejút-2) néven, 33,86 petaflop sebességgel. A második helyezett a valamivel több mint feleennyit (17,59-et) abszolváló Titan, az amerikai Energetikai Mini...

Célpont: az online játékos

2014. 08. 07.
Egy csalónak az online játékos nemcsak komoly, hanem értékes és könnyen megközelíthető célpont is. Csekély a kockázat, nagyot foghat az adathalász.

Digitális testamentum

2014. 08. 06.
Életünk egyre nagyobb része digitális, mindennapjaink sok-sok darabkáját őrzik az egyes weboldalak, közösségi felületek, adattárak. Ezért földi életünk végén gondoskodnunk kell arról is, hogy örököseink a virtuális javainkhoz, adatainkhoz is hozzájuthassanak.

Bármi kisülhet belőle

2014. 08. 05.
Minden ízében egyelőre nem látják át a piaci szereplők, miként fog működni az infokommunikációs szakmapolitikai munkamegosztás az új kormányzati struktúrában. Éppen ezért a vélemények is óvatosak.

Történt először, hogy a Top 25 és a Facebook…

2014. 08. 05.
Amikor végső áment mondtam arra, hogy a Top 25 szavazás, története során először, plasztikusan a közösségi médiában (is) megjelenjen, tudtam, hogy nehéz fába vágjuk a fejszénket. De arra álmaimban sem gondoltam, hogy erről okos, diplomatikus vezércikket írni még nagyobb falat.

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – július

2014. 08. 04.
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Úttörő hölgy

2014. 08. 03.
Sokat tanul új munkakörében műszaki kérdésekről Fainné Lacsny Éva, az Inter Computer értékesítője, de pont ez a kihívás volt az egyik tényező, amely mostani pozíciójába vonzotta.

Az adatok forradalma

2014. 08. 02.
Adatbányászattal, az adatokon alapuló mesterséges intelligenciák megteremtésével foglalkozik Körmendi György, a Clementine Consulting ügyvezetője, tulajdonosa. Az adatok forradalmának időszakában izgalmas feladatok és kérdések adódnak, melyek a munkatársakat is kellőképpen motivá...

Kétszáz zseni munkahelye

2014. 08. 01.
Minőségi munkakörnyezet kialakítására törekedtek a GE Healthcare új központjában, ahova az ország legjobb fejlesztőit toborozzák. Változatos színvilág, „zöld” elemek, Xbox-szal felszerelt rekreációs sarok – többek között ezekkel csábítja a programozókat a cég irodája.

Online tapasztalatok

2014. 07. 31.
Elsősorban belső motivációja hajtja előre Ács Tamást, a UPC nemrégiben kinevezett online vezetőjét, aki azt reméli, ez a motiváció a munkatársakra is átragad.

Szép, új LibreOffice

2014. 07. 30.
Menetrend szerint megjelent a nyílt forrású, ingyenes irodai csomag idei „nagy” frissítése, a 4.3-as. Ezúttal jól szerkesztett, az újdonságokat fontosságuk szerint kiemelve részletező közleményt adott ki a Document Foundation. Ennek egyes részleteit lásd alább. 

Bejöttek nekünk II.

2014. 07. 30.
Bemutatjuk „Az év legsikeresebb ict-menedzsere 2013” szavazáson az első 25 helyen végzett vezetőt. Háromrészes sorozatunk második részében is a listán szereplő üzleti döntéshozók adnak tanácsokat a már épp végzett, vagy még tanuló it-palántáknak. Folytatjuk a 2014-es ITB Inside r...

Forrong az adatközpont-piac

2014. 07. 29.
Ahogy a felhő-alapú it egyre inkább előtérbe kerül, a vélemények élesen megoszlanak a vállalati adatközpontok jövőjéről. Egyesek szerint az üzleti vállalkozások saját adatközpontjainak napjai meg vannak számlálva, míg mások úgy tartják, hogy továbbra is nagyrészt a privát felh...
A rovat ajánlója
Az internet a demokratikus világ legjobb leképezése – gondolhatnánk. A virtuális világban mindenki egyenlő eséllyel indul el a hírnév és a gazdagodás útján. A gazdagok azonban megt...