Ma: 27°CViharos, villámokkal
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

Egy sikersztori igaz történeteAz EU Edge részt vehetett a Google fejlesztői fejlesztői workshopján a Google Glass platformra készült, repülőgép-vezetőket segítő Aero Glass alkalmazásával.

Hazudós önéletrajzokHa egy levelet már megírtunk szövegszerkesztőben, és ezt alapos számítástechnikai tudásnak tüntetjük fel önéletrajzunkban, az már nem csúsztatásnak, hanem egyszerűen hazugságnak számít.

Tamás István tölti be június 1-jétől az AGRO.bio Hungary kereskedelmi és marketingigazgatói posztját. Elsődleges feladata a brand, márkaismertség erősítése, a cég forgalmának és piaci jelenlétének növelése, a stratégiai kapcsolatháló szélesítése. A szakember tanulmányait a Keszt...

Kétszáz zseni munkahelye

2014. 08. 01.
Minőségi munkakörnyezet kialakítására törekedtek a GE Healthcare új központjában, ahova az ország legjobb fejlesztőit toborozzák. Változatos színvilág, „zöld” elemek, Xbox-szal felszerelt rekreációs sarok – többek között ezekkel csábítja a programozókat a cég irodája.

Online tapasztalatok

2014. 07. 31.
Elsősorban belső motivációja hajtja előre Ács Tamást, a UPC nemrégiben kinevezett online vezetőjét, aki azt reméli, ez a motiváció a munkatársakra is átragad.

Szép, új LibreOffice

2014. 07. 30.
Menetrend szerint megjelent a nyílt forrású, ingyenes irodai csomag idei „nagy” frissítése, a 4.3-as. Ezúttal jól szerkesztett, az újdonságokat fontosságuk szerint kiemelve részletező közleményt adott ki a Document Foundation. Ennek egyes részleteit lásd alább. 

Bejöttek nekünk II.

2014. 07. 30.
Bemutatjuk „Az év legsikeresebb ict-menedzsere 2013” szavazáson az első 25 helyen végzett vezetőt. Háromrészes sorozatunk második részében is a listán szereplő üzleti döntéshozók adnak tanácsokat a már épp végzett, vagy még tanuló it-palántáknak. Folytatjuk a 2014-es ITB Inside r...

Forrong az adatközpont-piac

2014. 07. 29.
Ahogy a felhő-alapú it egyre inkább előtérbe kerül, a vélemények élesen megoszlanak a vállalati adatközpontok jövőjéről. Egyesek szerint az üzleti vállalkozások saját adatközpontjainak napjai meg vannak számlálva, míg mások úgy tartják, hogy továbbra is nagyrészt a privát felh...

Inspirálni másokat

2014. 07. 28.
Bár megmaradt cégvezetőnek is, az igazi izgalmakat és sikereket a gondosan kiválasztott befektetésekben keresi Hegedüs Gábor, a VEMOCO Telematics partnere.

A kicsik nem adatkommunikálnak

2014. 07. 26.
A hazai üzleti piacon már nemcsak elterjedtségben, hanem értékben is lekörözte a bérelt vonali technológiát az ip alapú adatkommunikáció.

Beindultak nálunk is a 3d dolgok

2014. 07. 25.
A 3d-nyomtatás hazai jelenét nemcsak ipari alkalmazások, de az új technológiák mindenkori térnyerését jelző egyre több hétköznapi hasznosulás is jellemzi. Körkép, a teljesség igénye nélkül.

Segítség, technológiafüggő lettem!

2014. 07. 24.
Alapvető emberi szükségleteket elégítenek ki a modern technológia eszközei, emiatt könnyen a rabjaikká válhatunk. Önfegyelemre, egészséges szokások kialakítására van szükség, és arra, hogy ne feledjük: internet és okostelefon előtt is létezett a világ.

Meghalt a cio, éljen a cdo!

2014. 07. 23.
Az elmúlt évek technológiai változásai, különösen a mobilitás és a Nagy Adat, a vállalati informatikai főnököket sem hagyták érintetlenül. A cio-k mellett megjelentek a cdo-k, vagyis a chief digital officer-ek is. Feladatuk, hogy lerombolják a szervezeti egységeket elválasztó fal...

Vérző szívek, nyíló pénztárcák

2014. 07. 22.
Az OpenSSL sérülékenységét kihasználó Heartbleed kártevő a biztonsági problémákon túl a nyílt forráskódú projektek és szoftverek finanszírozásának hiányosságaira is rámutatott. Néhány nagy játékos szerencsére már lépett is.

Az internet nem felejt

2014. 07. 21.
Örökké beírta magát az internet történelmébe az a spanyol ügyvéd, aki elárverezett lakásáról szóló hír miatt perelte a Google-t és kényszerítette ki, hogy a tartalomra mutató linket törölje. De a felejtés joga valójában nem érvényesíthető.

Konnektoros járműpark

2014. 07. 20.
Egy évtized múlva már több mint ötvenezer elektromos jármű működhet Magyarországon, éves futásteljesítményük pedig eléri a hagyományos hajtásúakét.

Alzheimert diagnosztizál a játék

2014. 07. 19.
Az élénk színekben pompázó „Project: Evo” sima iPhone- vagy iPad-alkalmazásnak tűnik. De komolyabb célra tervezték: az egyszerű interfész mentális rendellenességeket kimutató technológiát takar.

Mint fatörzsből gyönge ága

2014. 07. 18.
Egyre könnyebb a dolga a családjuk múltja iránt érdeklődőknek: lassan a magyar vonatkozású anyakönyvi és egyéb adatok is kezdenek megjelenni az interneten. Családfák létrehozására pedig egészen kiváló ingyenes eszközök is vannak.

Munkaidő, magánélet, mobileszköz

2014. 07. 17.
Nézzünk szembe azzal, hogy a bring your own device vonulat nemcsak az informatikát rajzolja át, hanem az életmódunkat is. Amelyet egyébként már a virtuális iroda koncepció is erősen befolyásolt.

Elmúltak a phabletek

2014. 07. 16.
A jelenség a felszínen nyelvi – elavult egy szó –, de egy mobiltelefon-piaci jelenség okozza. Ugyanis az 5,5 – 6 hüvelykes képernyőjű okostelefonok már egyáltalán nem különlegesek. Áttekintjük az előnyeiket, hátrányaikat, és rávilágítunk néhány jellegzetes, magyarországi használó...

Human Hungary 2014 - FINAL FOUR

2014. 06. 03.
A Human Hungary 2014 – FINAL FOUR a csapatot, annak felépítését, motiválását, az üzleti stratégiában megmutatkozó jelentőségét mutatta be. Videós összeállítás a konferenciáról.

Kultúrterrorizmus, mint marketing

2014. 06. 02.
A Laibach története 1980-ban, abban a jelképes évben kezdődött, amikor Lengyelországban megalakult a Szolidaritás, Jugoszláviában pedig meghalt Tito. 30 éve provokálnak besorolhatatlan zenei stílusukkal, ami a popot, a metált és az indusztriált is magába foglalja.

Tested az azonosítód

2014. 06. 02.
Sokak szerint a szöveg alapú azonosítás már rég nem biztonságos, itt az idő valami újat találni. Elérkezett a biometriás jelszavak ideje. Hamarosan nem kell betűkombinációkat észben tartanunk, hanem mi magunk leszünk a kulcs az azonosításhoz.

Közösségi kommunikátor

2014. 06. 02.
Gyerekkorában boltos vagy tévébemondó szeretett volna lenni. A 26 éves Szabó Zsuzsa, a nyereményjáték-alkalmazásokat készítő, önkiszolgáló szoftvert működtető, londoni székhelyű Antavo társalapítója, most úgy érzi teljesült az álma: boltos és tévébemondó lehet egyszerre.

Vezetőváltás a Nokia magyarországi vállalatánál

2014. 05. 30.
Ésik Róbert közel 12 év után távozik a Nokia Solutions and Networks Kft.-től. A Nokia utódjául Zagyva Bélát, a Nokia Solutions and Networks TraffiCOM Kft. ügyvezetőjét nevezte ki, aki a továbbiakban a Nokia országigazgatói (country director) pozícióját is betölti.

Újabb 400 szoftverfejlesztő

2014. 05. 30.
Idén még nagyjából 200 fővel bővíti létszámát az EPAM Systems Kft. így év végére 1200 embert foglalkoztat majd Magyarország legnagyobb szoftverfejlesztő vállalkozása.

A profilozás jéghegycsúcsán

2014. 05. 30.
Mi kell ahhoz, hogy profilozni tudjunk közösségimédia-profilokból? Józan ész, emberismeret, rutin. És hogy megzavarjuk a profilozókat? Ugyanaz.

Aki olvasni szeret, az az e-papírt is szereti

2014. 05. 30.
Tulajdonképpen érettnek is mondható az ebook-olvasók használata Magyarországon – már ha az „inkumbens” kiadók általános érdektelenségét, és a használók ebből fakadó folyamatos jogsértését ennek lehet nevezni.
A rovat ajánlója
Minőségi munkakörnyezet kialakítására törekedtek a GE Healthcare új központjában, ahova az ország legjobb fejlesztőit toborozzák. Változatos színvilág, „zöld” elemek, Xbox-szal fe...