Ma: 19°CViharos, villámokkal
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

Munkahelyünk a második családunk – vagy nemA család kötelékében tanuljuk meg a társas kapcsolatok szabályait, ha ez a tanulási folyamat sérül, akkor munkahelyünkön is gondban leszünk. Az ideális munkahely az, ahol a családban megtanult készségeket tudjuk alkalmazni. De főnökünket ne tartsuk az atyánknak.

Káros a túlzott mobilozásBrit optikusok szerint a túlzott mobiltelefon-használat miatt szemeink tartósan károsodhatnak. Tanácsuk: néha azért nézzünk fel a képernyőről, tartsunk szünetet.

Fekete Gábor új megbízást kapott. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárának a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 221. § (2) bekezdés c) pontja alapján, a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára megváltozik eddig...

Ugrásszerűen megnőttek a DDoS támadások

2014. 04. 23.
Egy a napokban publikált kutatás szerint vészjóslóan megnövekedtek az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások, amelyek egy adott informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénulását okozhatják.

Készül a világ leggyorsabb liftje

2014. 04. 23.
Nem meglepő módon ezen a területen is a japánok viaskodnak egymással: most épp a Hitachi készül maga mögé utasítani leggyorsabb liftjével a Toshibát.

Hasznos kütyü a hullámok szerelmeseinek

2014. 04. 23.
Tőle szokatlan módon egy olyan karórával rukkolt elő a Rip Curl, amely egy alkalmazással összekombinálva hasznos kiegészítő adatokkal segíti a szörfözőket.

Állásmágnes

2014. 04. 23.
Munkainterjúk legjobb hozzávalója és egyben a sikeres munkaszerződés garanciája lehet egy infografikával kombinált önéletrajz.

Sculpt your business!

2014. 04. 22.
Hamarosan új ideológiával fognak megismerkedni elsősorban a hazai startup cégek, illetve az értékesítési hálózatukat, volumenüket jelentős mértékben növelni kívánó cégtulajdonosok, vezetők. A Sculptech megoldásról első ízben nyilatkozik Bodrogközi László, a forgalmazó Neuron c...

A digitális álom poétája a magyar közszolgákhoz

2014. 04. 22.
Néhány napja, az információs szegénységről rendezett New York-i világtalálkozón az Európai Bizottság Digitális Menetrendjéért felelős alelnöke, Neelie Kroes tartott előadást „Nyílt Internet az egész világ számára (An Open Internet for the whole world) címmel. Az Unió szorgos s...

Moffos gyermekek

2014. 04. 22.
Nem mindig férnek meg egymás mellett a törés kockázata nélkül a technológia és gyermekek. A japán Moff cégnek sikerült közel hoznia őket.

Nyitottan a világra

2014. 04. 22.
Már talán közhely: a válságból értékek születnek. Az állandósult viharban nemcsak a víz felszínén lehet maradni, de élvezni is lehet a hullámokat. Kovácsoljunk erényt a különbözőségekből!

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – április

2014. 04. 17.
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Sikert aratott a megújult EMMA

2014. 04. 16.
Az Enterprise Group az április elején megrendezett Magyar Kórházszövetség (MKSZ) Kongresszusán mutatta be az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 2.0 verzióját. Az integrált medikai rendszer előremutató technológiai megoldásai új távlatokat nyitnak az egészségügyi informatikába...

Magyar fejlesztésű biztonsági appot minősített az amerikai szabványügyi hivatal

2014. 04. 16.
A telefonbeszélgetések és SMS üzenetek titkosítását végző alkalmazás kategóriájában a világon elsőként szerezte meg az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Hivatal FIPS 140-2-es minősítését. A Zybex Secure Phone erősségére jellemző, hogy az Amerikai Biztonsági Hivatal...

Útdíj mobilról

2014. 04. 16.
Nem egészen egy évvel az elektronikus útdíjfizetési rendszer indulása után már mobilról is lehetőség van a díj kiegyenlítésére. Az alkalmazásba a későbbiekben az e-matrica és a parkolás is integrálódik.

Indul a negyedik mobilszolgáltató

2014. 04. 16.
Május 22-én a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Ethical Hacking Konferencia keretében a negyedik GSM szolgáltató is elstartol a tervek szerint. Persze, ez csak egy fantom szolgáltatás lesz és mindössze egy órácskát fog „garázdálkodni” a mobilpiacon.

Innováció cégen belül

2014. 04. 16.
Milyen stratégiával lehet erősíteni a vállalkozó szellemet a szervezeten belül? Erre kereste a választ a Regus legújabb felmérése.

Pályára fel!

2014. 04. 16.
Ha már Magyarországon emberközpontú világban élünk, akkor mi más lenne egy rendezvény középpontjában, mint maga az ember? Vagyis a Human Hungary.

Adatok a felhőben

2014. 04. 16.
Néhány évvel ezelőtt, amikor a felhő alapú szolgáltatások világhódító útra indultak, hazánkban még csak a legnyitottabb vállalatok és szervezetek kacérkodtak bevezetésének gondolatával. Mára ez a kép jelentősen átalakult, és piaci szegmenstől függetlenül szinte mindenhol felüt...

Elektronikus fizetőeszközzel újítana a Facebook

2014. 04. 15.
Azt régóta tudjuk, hogy a Facebook már jóval több annál, amit a Zuckerberg fiú egykor megálmodott. A cuki kutyás posztok világán túl, most épp pénzügyi szolgáltatások bevezetésére készül az internetes vállalat: elektronikus pénzt bocsátanának ki, emellett pedig átutalásokat is...

Az infokommunikáció kiemelt terület lesz a következő négy évben

2014. 04. 15.
A szakemberek optimistábbak, mint az utóbbi 6 évben bármikor: 44%-uk a projektek számának növekedését jósolja – derült ki a minap rendezett Projektmenedzsment Fórumon.

Mától kapható a Google Glass – persze, csak húzós feltételek mellett

2014. 04. 15.
Április 15-től egy napig érvényes az internetes cég ajánlata, amelynek egyébként számos olyan követelménye van, hogy azért mégse rohanhasson mindenki okosszemüveget venni.

Vállalati sörrel kampányol a Misys

2014. 04. 15.
A pénzügyi informatika vezető szolgáltatója Budapesten és Miskolcon alakítja ki digitális laboratóriumát.

Káros a túlzott mobilozás

2014. 04. 15.
Brit optikusok szerint a túlzott mobiltelefon-használat miatt szemeink tartósan károsodhatnak. Tanácsuk: néha azért nézzünk fel a képernyőről, tartsunk szünetet.

Munkahelyünk a második családunk – vagy nem

2014. 04. 15.
A család kötelékében tanuljuk meg a társas kapcsolatok szabályait, ha ez a tanulási folyamat sérül, akkor munkahelyünkön is gondban leszünk. Az ideális munkahely az, ahol a családban megtanult készségeket tudjuk alkalmazni. De főnökünket ne tartsuk az atyánknak.

Mobil egészségügyre fókuszál az Európai Bizottság

2014. 04. 14.
A napokban elindult m-egészségügyi konzultáció keretében az uniós intézmény arra keres választ, hogy miként javítható az európai polgárok egészségi állapota és jólléte mobileszközök segítségével.

Népszerű az elektronikus szja-bevallás

2014. 04. 14.
Egyre több személyijövedelemadó-bevallás érkezik az interneten a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Sikeresen zárult a MMATT projekt

2014. 04. 14.
Innovációs klaszterek pályázataitól hangos ma a média. Múlt héten az Alliance Informatikai és Innovációs Klaszterhez kapcsolódó MMATT Kft. zárta le mobilkommunikációra épülő oktatástámogató és tudástranszfer szoftverének fejlesztési projektjét.
A rovat ajánlója
Egy a napokban publikált kutatás szerint vészjóslóan megnövekedtek az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások, amelyek egy adott informatikai szolgáltatás teljes vagy ...