Ma: 20°CVihar
RSS 3
A rovat legfrissebb híre

Aktuális lapszámunkból

Szaporodó gépi dimenziókEddig egyetlen technológiai forradalom sem rázta meg 2014-et. De egyáltalán nem biztos, hogy a jövő is nyugodt lesz.

A legizmosabbá vált magyar startupok Miközben Magyarország megtartotta „szoftver-nagyhatalom” státuszát, egy újabb cím közvetlen közelébe érkezett: ha így megy tovább, startup-nagyhatalommá is válunk.

Tamás István tölti be június 1-jétől az AGRO.bio Hungary kereskedelmi és marketingigazgatói posztját. Elsődleges feladata a brand, márkaismertség erősítése, a cég forgalmának és piaci jelenlétének növelése, a stratégiai kapcsolatháló szélesítése. A szakember tanulmányait a Keszt...

Koordinátorszerepben

2014. 09. 15.
Az informatikai fejlesztések nemzeti infokommunikációs stratégiával történő összehangolásában lesz főszerepe a Miniszterelnökség közelmúltban kinevezett, az informatika összkormányzati koordinációjáért felelős helyettes államtitkárának. Bódi Gábor az itbusinessnek adott interjúb...

Itt a várva várt frekvenciapályázat – megint

2014. 09. 15.
A telekommunikációs szektorban a világ újrafelosztásához mérhető esemény a frekvenciatender. Sok és súlyos érdek ütközik a szélessávú szolgáltatások lehetőségeinek meghatározásakor. Úgyhogy biztosan ezért szólt nagyot az iparágban, hogy újra kiírták a frekvenciapályázatot.

Top25 25.: A villanyóra-okosító

2014. 09. 15.
Az elmúlt év legnagyobb eredménye a Molnár Tamás vezette Inter-Computernél az, hogy az IBM-mel és az EDF DÉMÁSZ Hálózati elosztó Kft-vel közösen elindítottak egy okosmérő pilotprojektet.

A felhőember

2014. 09. 14.
Az elmúlt egy évben volt egy vezetőváltás, amely még  most is izgalomban tartja a nemzetközi informatika világát. Itthon is történtek jelentős személycserék.

Top25 24.: Megszervezte a tudakozót

2014. 09. 13.
A nehezedő körülmények között az Invitel tartotta magát filozófiájához: összpontosít a fejlesztésekre, a szolgáltatás valódi értékével és a minőséggel különbözteti meg magát.

Top25 23.: Gyerekkora óta vezet

2014. 09. 13.
A legutóbbi gazdasági recesszió kezdetének évében alapított Evoline, amelynek egyik ügyvezető igazgatója, dinamikus növekedésével rácáfolt a gazdasági hanyatlásra.

Egyre feljebb az értékláncon

2014. 09. 13.
Magyarország legnagyobb ict-munkaadója, az ITSH életében a legnagyobb kihívás a folyamatos növekedés fenntartása, a minőségi szolgáltatás és a hatékony működés fokozása mellett Bőthe Csaba vezérigazgató dolgát nem könnyíti meg, hogy továbbra is nehéz jó munkaerőt találni, különö...

ITB Inside – Rékasi Tibor az év legsikeresebb ict-menedzsere

2014. 09. 12.
Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója lett az év legsikeresebb ict- menedzsere. Az itbusiness leadership award díjat idén a Magyar Telekom és az ApPello pályázata érdemelte ki, különdíjat a Business Telecom pályázata kapott. A hagyomány ITB Inside díjátadónak idé...

Top25 22.: Önállóan is sikeres

2014. 09. 12.
Ma már ritka, hogy valaki 11 évet töltsön egyetlen munkahelyen (hetet ügyvezető igazgatóként). Ideje volt új utakat keresni.

Top25 21.: A karizmatikus oktató

2014. 09. 12.
Már tavaly is felkerült listánkra, 2009-ben pedig az év ict-véleményformálója volt.

Randizni ezerrel

2014. 09. 11.
Sokmilliárd dolláros üzletté vált az internetes ismerkedés. Amerikai kutatók az erre specializálódott honlapok sikeres működési mechanizmusait igyekeztek feltárni.

Top25 20.: Értékes kosárba került

2014. 09. 11.
Ritkaságszámba menő vezetői képességek birtokában van, hiszen mindössze néhány éves építkezés után elérte, hogy cégét a tőzsdén, sőt ott is a prémium papírok között kezeljék.

Top25 19.: Digitalizálja Magyarországot

2014. 09. 11.
Komoly szerepe volt abban, hogy a Telekom megerősítette pozícióját Magyarország első és egyetlen integrált szolgáltatójaként, amely a helytől és időtől független internetezés, tévézés, telefonálás lehetőségét nyújtja minden platformon, emberek millióinak.

Top25 18.: Bloggal is nevel

2014. 09. 10.
Az IBM Magyarország vezérigazgatójának legnagyobb személyes sikere éppen egy évvel ezelőttre tehető: az év legsikeresebb ict-menedzsere 2013 díjat vihette haza az itbusinesstől.

Top25 17.: Ifjú titánokat vonz be

2014. 09. 10.
Bár még tíz esztendős sincs az általa vezetett IT Services Hungary (ITSH), napjainkra a magyar infokommunikációs iparág legtöbb, több mint 3600 főt foglalkoztató cége

A jó, a rossz és a csúf, avagy komplex személyiségtípus- értékelés a kulisszák mögött

2014. 09. 09.
A viselkedés alapú üzleti elméletek egyre keresettebbek a nagyvilágban. Az igazi népszerűséget persze a gazdasági válgás hozta meg számukra, hiszen mikor is kellene leginkább egy a vásárlók génjeibe belelátó stratégia, gondolat, mint akkor, amikor jelentősen csökken a  fizetőkép...

Top25 16.: Fejlesztőknek fejlesztett

2014. 09. 09.
A 2002-ben alakult Oriana egyik alapítója és tulajdonosa még nagyvállalati menedzserként ismerte fel üzlettársával, hogy a piacon nem található olyan alkalmazásfejlesztési megoldás, amely kellően gyorsan, rugalmasan és költséghatékony módon tudna választ adni az üzleti környezet ...

Top25 15.: Milliárdokat ér a tudása

2014. 09. 09.
Cégével, a BalaBittel olyan eredményeket ért el idehaza és külföldön, amelyekre egy komoly brit befektető, a C5 Capital is felfigyelt: mintegy 8 millió dollárt (1,8 milliárd forintot) fektetett a hazai techcégbe.

Dolgozni, ingyen?!

2014. 09. 08.
Ha jó vagy valamiben, soha se csináld ingyen - adja a tippet a Batman gonosz főszereplője, Joker. Ám a valóságban másképp van mindez: van, amikor kifizetődő ingyen dolgozni. De óvatosnak lenni is érdemes, intenek a szakemberek.

Top25 14.: Ötletház-alapító

2014. 09. 08.
A Prezi egyik alapítója és ügyvezetője már kétszer szerepelt a Top 25-ünkben. Annyi mindent letett az iparág nagy asztalára, hogy nem véletlenül jegyzik vállalatát külföldön a legsikeresebb magyar szoftverfejlesztőként.

Top25 13.: Megtanult „socialül”

2014. 09. 08.
Az egyetlen, aki mind a négy toplistánkon szerepelt. Meggyőződésünk, hogy azért, mert a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság első embere mindig képes volt megújulni.

Tükröm, tükröm mondd meg nékem: szervezetet fejlesszek? Vagy mégsem?

2014. 09. 08.
Egy olyan területen, ahol cégek nőhetnek ki a „semmiből”, és nemzetközi szinten is egyedülálló tudásuknak köszönhetően rövid idő alatt akár világhírnévre is szert tehetnek, a szervezetfejlesztés mindennapi téma. A hazai ict-szektor pontosan ilyen terület. A hazai it-cégek vezető...

Top25 12.: Keletre nyitott

2014. 09. 07.
Egy újabb „újonc” a listánkon. A Multipass Solutions független szoftverfejlesztő és tanácsadó cég, amely az elmúlt évtized során nagy tapasztalatokra tett szert a nagyvállalati tartalomkezelés terén.

Top25 11.: „Nézóként” emlegetik

2014. 09. 07.
Utána kellett néznünk, hogy az itbusiness Top 25 történetében előfordult-e már valaha, hogy ugyanattól a cégtől egyszerre két topmenedzser is szerepeljen a listánkon, de nem találtunk erre példát.

Sárga üvegen keresztül nézve a világ is sárgábbnak tűnik, még ha kéknek is kellene lennie!

2014. 09. 07.
Sokszor emlegetik manapság, hogy egy cég szerkezete pontosan úgy néz ki, ahogy azt a cég vezetőjének személyiségtípusa diktálja. Minél kisebb szervezetről van szó, e megállapítás annál igazabbnak tűnik. De ha ez így van, akkor egy cég tulajdonosa, vezetője a saját személyiségtíp...
A rovat ajánlója
Az informatikai fejlesztések nemzeti infokommunikációs stratégiával történő összehangolásában lesz főszerepe a Miniszterelnökség közelmúltban kinevezett, az informatika összkormán...