Menü
telekom_kihivas
Forrás: Magyar Telekom
Több mint száz iskolából jelentkeztek csapatok a Legyél Te is Informatikus! program keretében meghirdetett Kihívás programozói játékra. A verseny első helyezettje a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Admirális Generális nevű csapata lett.

Minden várakozást felülmúlóan sikeres lett Kihívás program, mondta az ünnepélyes eredményhirdetésen Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Eredetileg mintegy 20 csapatra számítottak, végül összesen 109 jelentkezés futott be. Szükség volt egy előszűrésre is, így a tényleges versenyben az első, belépő feladatot leggyorsabban megoldó 40 csapat vehetett részt. „Igazán biztató ez a hatalmas érdeklődés, és különösen jó volt látni, milyen komoly programozói tehetség áll a csapatok mögött. A Legyél Te is Informatikus! program indulása óta már több mint 21 ezer gyerekhez jutottak el a vállalat önkéntesei, de ezzel a játékkal igazi bevonódást nyújtó, élményalapú elemmel bővült a kezdeményezés. A játék bebizonyította, hogy van nyitottság a digitális készségek fejlesztésére a diákok körében” – mondta Christopher Mattheisen.

 

A Kihívásban résztvevő 9–12. osztályos középiskolások maximum ötfős csapatokban, tanári mentorálással mérhették össze tudásukat. Olyan feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek megkövetelik az algoritmikus gondolkodást, de könnyen elsajátítható programozói ismeretekre is szükség volt, miközben a feladatok valódi együttműködésre ösztönözték a résztvevőket. A játék négy pályából állt, az ötödik, utolsó pályára a csapatoknak egy saját fejlesztést is kellett készíteniük, és ennek megoldására ki kellett hívniuk a versenyben szereplő többi iskola egyikét. Az így írt programokat zsűri értékelte.

A verseny ideje alatt 4255 konzolparancsot írtak be a diákok, és 16 400 sornyi programkód született meg. A verseny első helyezettje a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapata lett. Az ő jutalmuk a tárgynyereményeken kívül az, hogy az általuk írt utolsó feladatot a fejlesztők beépítik a ma nyilvánossá tett játék befejező pályájaként. Második helyezést ért el a békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két tanítási nyelvű Középiskola csapata, harmadik helyen a budapesti Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium diákjai végeztek.

A T-Systems Magyarország különdíját Kaszás Zoltán, a cég vezérigazgatója adta át a nagykanizsai Batthyányi Lajos Gimnázium csapatának . Az ő nyereményük, hogy részt vehetnek az idén nyáron először megrendezésre kerülő kreatív szellemi alkotótáborban, a T-Systems Ötletcampuson.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2012 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Nelson Amanda

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4781 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: