Menü
magenta_europe
Forrás: ITB

Bevételeit és nyereségét is növelni tudta az elmúlt évben a Magyar Telekom, nem kis részben a rendszerintegrációs és informatikai tevékenységnek. A következő két évben is szerény, de stabil profitnövekedésre számítanak.

„Kiváló eredményeket értünk el“ – kommentálta a most közzétett tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számokat Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. A teljes évet tekintve a bevételek 4,8 százalékkal, 656,3 milliárd forintra, az EBITDA pedig 3,4 százalékkal 187,3 milliárd forintra emelkedtek. Ezáltal nem csak elérték, hanem sok tekintetben túl is szárnyalták a 2015-re kitűzött célokat.

Christopher Mattheisen, Magyar Telekom
A vezérigazgató szerint a sok elvégzett munka és a jó piaci teljesítmény tükröződik a pénzügyi számokban. A mobilhálózatoknál elérték a 97 százalékos népességarányos 4G lefedettséget és 1 millió 4G felhasználója van a társaságnak (bár ez még mindig kevesebb, mint 20 százaléka a teljes előfizetői bázisnak). Jövőre a beltéri lefedettség, és így az ügyfél-elégedettség növelése lesz a középpontban. Az eredeti vállalást túlteljesítve, 440 ezer helyett 464 ezer háztartáshoz építette ki 2015-ben a Telekom a legalább 30 megabites szélessávú internetkapcsolatot. Ezt 2016-ban újabb 500 ezer háztartás követi, és ezen felül kell számolni az EU-s források felhasználásával megvalósuló, egyelőre nem tudott mértékű hálózatfejlesztést.

Különösen örvendetesnek nevezte Christopher Mattheisen, hogy a rendszerintegrációs és informatikai piacon is trendforduló következett be. A T-Systems Magyarország éves szinten 13 százalékkal növelte bevételeit, köszönhetően elsősorban a negyedik negyedévben elnyert számos tendernek. Bár az előző uniós ciklus kifutása miatt viszonylag sok volt az alacsony hozzáadott értékű eszközbeszerzési projekt, több nagy, előremutató projektet is elnyert a T-Systems.

A következő két évre valamivel 600 milliárd forint alatti árbevételt és a tavalyit valamennyire meghaladó, 190 milliárd forint körüli EBITDA-t vár a cég. Az elmúlt évek erőteljes hálózatfejlesztései után a beruházások mind idén, mind jövőre várhatóan 10-10 százalékkal csökkennek.

Bookmark and Share

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1974 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Javorniczky Áron

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4698 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bee Design Agency

A legkeresettebb cégek: