Menü
40_Meszaros_Laszlo_3904rk.jpg
Forrás: ITB

Nem viccelünk: az elmúlt egy hónapban szinte minden lehetséges online felületünkön az ICT-szektort kritikusan érintő szakemberhiánnyal kapcsolatos írásainkat böngészték olvasóink.

CIKKSLÁGEREK

#1 A legértékesebb vagyon maga az ember Vállalati stratégiaalkotás, csapatépítés, tárgyalási technikák és vezetői magatartás. Mészáros László magyar származású amerikai üzletemberrel beszélgettünk saját sikerreceptjéről. Úgy látszik, nem csak minket érdekelt a titok nyitja.

#2 Nem alakultak ki az IT-biztonsági, önvédelmi reflexek Nos, igen, az informatikai biztonság mindig népszerű téma, vállalatokon belüli fontosságára ezúttal a Bell Research kutatása hívta fel a figyelmet. A jelek szerint az üzenet átment az olvasóknak.

#3 Lesz-e több női vezető a hazai ICT-világban 2016-ban? Napjaink egyik legfontosabb, az ICT-szektort érintő problémája a szakemberhiány, azon belül a női munkavállalók elenyésző száma. Erről kaptak olvasóink most egy kortárs körképet – természetesen női szemmel.

#4 Informatika az agráriumban A magyar gazdaság egyik mozgatórugója, naná, hogy az informatika az agráriumból sem maradhat ki, sőt! Cikkünkben részleteztük, mennyire fontos szerepet tölt be abban.

#5 Csak egy út van: a digitalizáció Az átalakulás kényszerűsége alól senki nem vonhatja ki magát, de annak sincs akadálya, hogy a vállalkozások saját előnyükre fordítsák azt. Cikkünkből megtudhatták, hogyan profitálhatnak a folyamatból.

 

FACEBOOK TOP

A Facebook Top 5-ös listát a posztok tetszési indexe alapján állítottuk össze. Most először adjuk közre azt a rangsort, amelyből kiderül, mely posztokat kedvelték a legtöbben az olvasók. Elöljáróban annyit, hogy a humánmenedzsment cikkek taroltak az elmúlt hónapban.

#1 Egy doboz eperben mindig van olyan, amelyik nem finom Úgy látszik, az olvasókat az ICT-munkaerőpiaci tendenciák érdekelték az elmúlt hónapban a leginkább. Meg akarták tudni, hogy valóban van-e munkaerőhiány a piacon. Vagy csak a már meglévő munkaerő kapacitását nem tudjuk növelni? Vagy valami egészen más dolog történik?

#2 Megszerezni, megtartani Csillapíthatatlan az információéhségről tanúskodik listánk második helyezett írása, amelyben az olvasók a jó informatikai munkaerő megtalálásához és megtartásához kerestek muníciót. Hát persze, hogy a fejvadászok véleményére is kíváncsiak voltak.

#3 Welcome to the past! Dobogós helyen végzett egy olyan cikk, amelyben kicsit időutaztunk.  A stratégiaalkotás terén visszautaztunk több mint 16 évet, és azon morfondíroztunk, hogy vajon újra itt van-e 2000? No meg arról elmélkedtünk, hogy milyen a jó üzleti stratégia 2016-ban.

#4 2016. januári ITB Club – Hogyan tartsuk meg beosztottainkat az ICT iparágban? Listánk negyedik helyére nem egy cikk, hanem videó-összeállítás ugrott fel, amely nem meglepő módon továbbra is munkaerő-piaci kérdésekkel foglalkozik, nevezetesen azzal, hogy valóban nehéz jó szakembert találni manapság? Vagy csak annyira keresik az új munkaerőt a cégek, hogy a bent lévőkre már nem is koncentrálnak? Olyan lett az HR-menedzsment munka, mint egy rossz házasság?

#5 Legyél te is informatikus! A Top 5 közé egy nem kifejezetten humán témájú cikk is felkerült, amelynek azért mégiscsak van köze a munkaerő-utánpótláshoz. Listánk ötödik helyén egy útjára indult pályaorientációs program számított olvasóink kiemelt figyelmére.

 

A LEGKERESETTEBB EMBEREK

#1 Christopher Mattheisen A Magyar Telekom vezérigazgatója az egyik legnagyobb szorgalmazója a 4G/LTE technológia kimaxolásának hazánkban. Munkájának gyümölcse beért, egy globális felmérés alapján ugyanis a cég negyedik generációs mobilhálózatát az egyik legjobbnak ítélték meg Európában.

 

#2 Diego Massidda Az ezüstérem is egy távközlési vállalat vezetőjénél landolt. A fenti versenyben jól muzsikált a Voda infrastruktúrája is, de valószínűbb, hogy a cégnek a Digitális Iskola Program keretében elért érdemeit díjazták kattintásukkal az olvasók.

#3 Mártha Imre Meggyőződésünk, hogy az Invitel operatív főigazgatója az InnoMax Klub kapcsán hívta fel magára olvasóink figyelmét. Nem véletlen, hisz a február elején megtartott rendezvénynek óriási sikere volt.

#4 Peresztegi Zoltán Az üzletemberre azért irányul ekkora figyelem, mert februártól az OXO csoport csapatát erősíti. Feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése és további kiépítése, a portfólió cégekbe társ- és következő körös finanszírozók bevonása.

#5 Ilosvai Péter Az ő esetében is a karrierjében bekövetkezett változásnak köszönhető az, hogy felkerült toplistánkra. A szakember újabban az IDC IT Executive Programs igazgatójaként tölti munkanapjait.

 

A LEGKERESETTEBB CÉGEK

#1 Uber Rendesen megizzasztották cégszkennerünket az oldalunkon barangolók, olyan sokan kerestek a közösségi fuvarozó cég nevére. Teljesen egyértelmű, hogy a januári taxis tüntetés van a dolog hátterében.

 

#2 Ustream Az egyik leghíresebb magyar startup-cég azért kerülhetett reflektorfénybe, mert a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, az IBM jelentkezett be nemrégiben értük. A deal, úgy tűnik, az olvasókat is izgalomba hozta.

#3 Invitel Február első hetében tartották a távközlési vállalat InnoMax Klub nevű rendezvényét, amely az oldalunkon észlelt kattintások alapján nemcsak a szektor szereplőinek körében élvezett kitüntetett figyelmet.

#4 Samsung Electronics Magyar A Samsung ügyfélszolgálatát két díjjal is jutalmazták a „Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” elnevezésű üzleti versenyen. Úgy hisszük, ennek köszönhető a megnövekedett figyelem a hazai leányvállalat irányába.

#5 UPC Magyarország Hasonló okokból kerülhetett fel listánkra a UPC hazai leánya is. A cég nemrég nyerte el a Develor „Élményvezérek” díját, amely az egyik legrangosabb hazai üzleti elismerés ügyfélkiszolgálás és ügyfélélmény témában.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2028 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Poór Károly

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4834 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: