Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


47_GPIT_itbusinessver2.3.jpg
Forrás: ITB

A GPitiner professzionális vállalati szolgáltatásirányítási modellt ad a nemzetközileg elismert ITIL V3 és az azt megtestesítő ISO/IEC 20000 IT-szolgáltatásirányítási rendszerszabvány figyelembevételével. A megoldás az egyedi igényekre szabott folyamatok segítségével látványos javulást generál a vállalat működésében. Mindennek hátteréről Patay Gáborral, a GPIT ügyvezető igazgatójával beszéltünk.

– Milyen céllal kezdték el a fejlesztést?

– A GPitinert az ITIL V3-as modell és saját CIO tapasztalatom alapján kezdtük fejleszteni. A cél egy natív ITIL V3 architektúrán alapuló, internetes technológián futó, teljesen rugalmasan paraméterezhető és folyamatvezérelt munkavégzést támogató eszköz kifejlesztése volt, amely komplex megoldást nyújt az IT-üzemeltetés részére. A nagyfokú automatizáltság megvalósításával célunk volt, hogy növeljük a használati hatékonyságot, kivédjük az emberi hibákat és megkönnyítsük a dolgozói munkavégzést.

– Ez miben különbözik a konkurens rendszerektől és kiknek ajánlják?

– Több évtizedes multinacionális környezetben eltöltött IT-vezetői tapasztalatomat és a partnereink által, az üzleti környezetben megfogalmazott igényeket gyúrtuk és gyúrjuk össze az ITIL ajánlásaival, így a rendszer funkcionalitása olyan hasznos elemekkel bővült már, mint az alvállalkozók mérése, a keretóraszámos szerződések és hó végi számlamellékletek készítése, vagy a dolgozói jogosultságok kezelését támogató Hozzáférés-kezelés modul. A lista nem teljes és nem is végleges, hiszen partnereink folyamatosan újabb igényekkel keresnek meg minket, melyeket gyors átfutással, rugalmasan tudunk megvalósítani.

Minden szolgáltató szervezetnek segítséget nyújt a rendszer, növelhető általa az ügyfél-elégedettség, ahol pedig a szolgáltató szervezet mérete eléri a 10 főt, ott már jelentős megtakarítások érhetők el a működési hatékonyság javulásával.

– Hogyan lett mindebből vállalati szolgáltatásirányítás?

– Egyik nagyvállalati partnerünk az IT-tól független üzleti területek számára keresett hatékony megoldást, de nem akarta újabb rendszerrel bővíteni a futó alkalmazások listáját – a GPitiner az IT-üzemeltetésen már használatban volt náluk. Kézenfekvőnek tűnt a megoldásunk új területeken történő bevetése, és pár hónapos fejlesztést követően már készen is állt az éles üzemre.

– Mi az előnye ennek a megoldásnak?

– A fejlesztés lényege, hogy egy GPitiner rendszeren belül tetszőleges számú és tevékenységi körű szolgáltatót lehet kezelni az IT-n kívül, így például a létesítményüzemeltetés, a jogi terület, a HR vagy akár az ügyfélpanasz-kezelő szervezet szolgáltatásait is tudja gondozni a rendszer. A munkavállalók számára kényelmesebbé teszi a különböző területeket érintő ügyeik intézését a központi portál, ahonnan automatikusan osztja ki a rendszer a kompetens területekhez az adott feladatot. Az egyes szolgáltatók saját SLA-k alapján dolgoznak, saját munkafolyamatokkal és CMDB-vel. Lehetőség van rá, hogy egy dolgozó több szolgáltató megoldó személyzetében is dolgozzon. Az előre meghatározott munkafolyamatok, amelyek tartalmazzák a szükséges engedélyezési lépéseket is, hatékony és átlátható szolgáltatásnyújtást garantálnak minden érintett területen. A GPitinerben elérhető a szolgáltatásnyújtás teljes dokumentációja, ennek révén ez a vállalati tudás része lesz, továbbá auditálhatóvá válik. A hatékonyabb munkavégzés költségmegtakarítást eredményez, így a rendszer bevezetése rövid időn belül megtérül.

– A GPIT hogyan támogatja a GPitiner bevezetését?

– Minden esetben az ügyfél igényei szerint kidolgozott működési modellre épített, kulcsrakész megoldást szállítunk.

További információ: www.gpitiner.eu

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: